Eдин - малиново вино, друг – греяно, трети – чилаут с мекици

Едно вкусно място по пътя към ските в Боровец

Адриана Попова 30 January 2014

Мечката“ ли? Знаем го мястото, казаха едни познати, когато им обяснихме, че сме тръгнали към един нов ресторант на 4 км след Щъркелово гнездо по пътя София-Самоков. И бяха прави, и не бяха прави. Да, и преди там е имало ресторант с това малко тромаво име. И не, защото ресторантът сега е различен. Стопанисват го едни млади и весели хора, което се е отразило на обстановката. Светло, леко, артистично обзавеждане, хубава музика, маси, удобни за цялата компания, пейки с възглавници, дърветата в камината леко припукват. Вечер ресторантът се превръща в бар за приятели с чилаут атмосфера. Гледката е към върховете на Рила. Много от рецептите на ястията са домашни – супичките са като на баба, греяното вино и ракия са добре дошли за зимните дни, пържените картофи са самоковски, рибената супа е с риби от прилежащия язовир Искър, малиновото вино е за хора с леки сърца, а шкембе чорбата е както винаги атестат за кулинарна честност. Ние опитахме и едни доста добри ребърца и пилешка спаначина, а накрая и мекица „Мечката“, голяма като апетита ни и много вкусна с класическата си поръска от пудра захар. Някои предпочетоха крем питата домашно производство.

Споменатите вече млади и весели хора искат да направят край ресторанта рампа за сноуборд скокове, а през лятото „мечешка“ градина за децата, релакс зона с шезлонги и достъп до реката.

В „Мечката“ научаваш и за някои хитри спа маршрути – до Белчин баня или до Сапарева баня, където се ходи на киротерапия. Основната съставка на киротерапията е прочутият масажист Киро Лачов, който извършвал вълшебства с мед, с камъни и с някаква специална лампа, която си представяме като онази на Аладин.

Тел. за резервации в „Мечката“: 0882 274 488.

 

 

4 КОМЕНТАРА
4
Съндей
08 February 2014, 15:37

Страхотно местенце, топло и уютно! Малиновото вино спира дъха и кухнята беше на ниво...

3
Kristina Istilianova
31 January 2014, 21:35

Уникален ресторант романтична обстановка и перфектно обслужване!

2
адриана попова
30 January 2014, 17:17

Моя грешка - винаги съм се чудела как по-правилно се пише: Иран или Ирак. Благодаря за поправката!

1
Вая
30 January 2014, 16:21

всичко е ОК, само гледката няма как да е към Пирин , нали беше по пътя към ските на Боровец, т.е. в Рила :)) Гледката наистина си я бива!

ТВОЯТ КОМЕНТАР