Оргазъм чрез дишане

Или защо О2 = оргазъм

Ирина Иванова 28 January 2014

На Ани Спринкъл може да се вярва – има докторска степен по философия, практикуващ тантрист е и не на последно място – бивша порнозвезда. „В секса най-важно е осъзнатото ритмично дишане. Колкото повече дишаш, толкова по-изострени стават сетивата ти и толкова по-ярки – усещанията ти. И толкова по-жив се чувстваш. Повечето от нас дишат просто за да оцеляват. Дълбокото дишане е вратата към личностното израстване, към постигането на личната свобода и към пълноценния живот. Добрият секс е просто част от всичко това.“

Посредством ядрено-магнитен резонанс учените наблюдават как реагира мозъкът на жените и на мъжете при сексуални стимулации. При мъжете съсредоточаването върху тези стимулации става изключително бързо и лесно – кислородът нахлува в мозъка и буквално „потапя“ по-голямата част от него и възбудата е налице. При жените дълго време след началото на тези стимулации различни дялове от мозъка продължават да не реагират – обикновено дяловете, свързани с притеснения и отговорности. Тоест мозъкът им продължава да е зает с неща, за които не би следвало да мислят в този момент на чувственост. Идеята е бръмчащият от всевъзможни мисли и неспокойства женски мозък да бъде „превключен“ на вълна „секс“.

За да тръгнете по пътя на Ани, е необходимо да знаете поне що е чакра и къде са разположени чакрите. Още по-добре е, ако някога сте практикували каквато и да е форма на медитация или поне сте опитвали йога и имате представа, когато става въпрос за „енергия“, за коя енергия говорим. Най-общо казано, може да си представите, че енергията е като живака, който се движи в термометър. „Термометърът“ е гръбначният стълб, а когато вдишвате и издишвате, тази енергия се движи нагоре и надолу. Идеята е, че можете да контролирате и насочвате това движение.

Ето как Ани постига оргазъм чрез дишане

Подготовка: Най-напред седнете по турски на твърда повърхност, изправете гърба (много важно!), поемете дълбоко въздух през носа, като изпълвате първо корема и едва след това гърдите, и започнете бавно да издишвате, като произнасяте в ритъма на издишането звука „са“. Ако не сте начинаещи в йога, при произнасянето на този звук трябва да усетите пулсация във втора чакра – около мястото, където се намира пъпът. Направете това упражнение 7 пъти. Кръвта вече ще се е насочила където трябва.

1. Легнете по гръб на твърда повърхност. Свийте краката в коленете, нека стъпалата ви са на пода, а коленете – леко разтворени.

2. Направете няколко релаксиращи вдишвания и издишвания.

3. Започнете да вдишвате през носа и да издишвате през устата сякаш духате свещички върху торта. Не правете почивки между сериите, но и не се напрягайте, не бързайте много, за да не се стигне до хипервентилация.

4. Започнете да люлеете таза, като извивате долната част на гърба при вдишване и го връщате към нормалното му състояние при издишване. Стегнете мускулите на Кегел (онези, с които контролирате уринирането). Тази вътрешна преса стимулира клитора и G точката и изпълва с енергия цялото ви тяло. Правете го отново и отново без почивка. Коленете ви може да започнат да се отварят и затварят като пипала на пеперуда. Оставете дишането и контракциите да са еротични. Ако движението ви изглежда смешно, значи не сте „вътре“ в него. Върнете се на подготвителния етап и останете там колкото имате нужда.

5. Оставете енергията да циркулира между чакри 1 (в основата на гръбнака) и 2 (около пъпа), а после между 2 и 3 (корема), 3 и 4 (сърцето), 4 и 5 (гърлото), 5 и 6 (третото око), 6 и 7 (теменната чакра, където се намира фонтанелата на бебетата). За да ви е по-лесно, в началото може да се концентрирате с помощта на ръцете. Посочете с ръка на самите себе си къде трябва да се концентрирате в този момент.

Може да не се получи съвсем лесно или да отнеме месеци. Дори да не изпитате оргазъм в началото, самото дишане ще е много полезно за цялото ви тяло. Правете редовно упражненията и наблюдавайте тялото и реакциите си. Нямате нужда от автосугестия. Тази енергия просто съществува във всяко човешко същество, родено на тази земя. Вие само трябва да я откриете, да я усетите.

Повече за оргазъм чрез дишане – на забавния сайт на Ани Спринкъл anniesprinkle.org, както и на barbaracarrellas.com.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР