Кои са най-добрите ски курорти за 2013

Гласува журито на World Skiing Awards

19 January 2014

Val Thorens, Франция

Ежегодният международен конкурс World Skiing Awards е нещо като състезание за ски-курорти от цял свят според няколко различни критерия като качество на обслужването, броя и нивото на пистите, качеството и възможностите за настаняване на гостите, и още куп други. В журито на конкурса са включени топ-мениджъри на известни туристически компании, туроператори, медийни експерти и, разбира се, самите любители на зимните спортове. Близо 80 страни участваха в конкурса за 2013 година (включително и България), а 20 от тях са отсяти за финалното гласуване и представени в четири основни номинации, като победителите печелят приз както за собствената си страна, така и в световен мащаб. Това са: най-добър ски-курорт, най-добър хотел, най-добър бутиков хотел и най-добра хижа.

Равносметката: в абсолютното първенство за този зимен сезон наградите печелят френският курорт Val Thorens, хотел Ritz Carlton Bachelor Gulch в САЩ, австрийският бутиков хотел Aurelio Lech и хижата Bighorn в Канада.

А ние отсяхме още няколко места от класацията, на които си струва да обърнете внимание. Вижте снимките в галерията и информацията към тях.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР