Равни порции класика и модернизъм

.

Елка Влаховска 29 January 2010

Ако трябва накратко да опишем интериорната среда на този дом, бихме я определили като хармонична еклектика. Тук няма натрапчиви въздействия нито в архитектурата, нито в обзавеждането и декорацията. Класически елементи в интериора съжителстват балансирано с ултрамодерно обзавеждане, както и с нетрадиционни решения - приобщен към хола басейн например, или вграден аквариум в стената. Както при повечето модерни интериори, доминират отворените пространства. На първото ниво на къщата в едно помещение са дневната, трапезарията и кухнята. Функционално са обособени както от подредбата, така и от умело подбраното осветление. Изключително премерено е решението за съчетаване на т.нар. "класически" материали като естественото дърво - паркет, рамки на вратите, дограма на прозорците, с "модерните" акценти от инокс в кухненското обзавеждане, бар-столовете, фините лайсни на паркета.

Допълнителна мекота внасят умело подбраните цветове, едновременно неутрални като въздействие и топли - светло бежово, меко сиво. Тук действително е постигната пълна хармония между удобство на обитаването, спокойна домашна среда и модерна естетика.

На втория етаж са родителската спалня, детската стая и кабинетът за работа с масивната дървена библиотека с много книги, писалището и коженият удобен офис-стол. В малкото преходно пространство между тези затворени помещения човек може да седне и да почете книга до малките дръвчета лимон и мандарина.

Интериорният проект, подборът и доставката на обзавеждането са осъществени от екипа на Гамма дизайн - фирма, известна с прилагането на италианския стандарт в дизайна - като замисъл, решение и прецизна работа, нетърпяща компромиси.

Кухнята е разположена Г-образно, обзавеждането съчетава дърво и метал. Модерни и елегантни са бар-столовете на Amat. Стените и таванът са в сложен цвят с меко въздействие, подбран от Гамма дизайн.

Трапезарията като пропорция умело овладява пространството - маса на Mathias и столове на Former, висящи лампи на Prandina; на прозореца - перде тип "корабно платно" от Кортина.

Класическата камина е в хармония с модерното обзавеждане в хола. Мебелите са от последните колекции на Minotti, най-новото в интериорната мода - дълбоки дивани, които могат да служат не само за сядане, но и за релакс, ниска маса, кубчета-масички, облечени в крокодилска кожа. Лампа-триножник на Flos, чийто абажур сякаш е от небрежно преметнато платно. Вратата вдясно отвежда към елегантен закрит басейн. Вграденият аквариум в стената е като екзотична жива картина.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР