дизайн на лято`08

Всяка година световните производители на мебели и домашен текстил представят нови колекции за летния сезон – красиви предложения за обзавеждане или за декорация на планинското убежище или на морската къща. 

Елка Влаховска 25 February 2009

 

Всяка година световните производители на мебели и домашен текстил представят нови колекции за летния сезон – красиви предложения за обзавеждане или за декорация на планинското убежище или на морската къща. Те са с код outdoor, защото домът излиза навън под открито небе под галещите лъчи на слънцето или под ласките на вечерния бриз. Технологично мебелите са мислени и за внезапните летни бури, застудявания и дъждове, и са от материали, които издържат на неблагоприятните атмосферни условия.

 

Хит от години си остава тиковото дърво, което е непретенциозно към влагата и запазва структурата и красотата на мебелите с години (на практика вечно). В дизайнерските колекции на големите европейски фирми то се обработва по специален начин – 12 пъти се шлайфа на ръка и се полира, преди да се нанесе финалният лак. Мебелите могат да останат навън, дори и при проливни дъждове, като единствената грижа е да бъдат прибрани възглавниците.


Нова тенденция в градинското обзавеждане са мебелите с конструкция от алуминий, който напоследък мощно налага присъствието си в дизайнерските серии за дома и за градината. Той е лек, за разлика от кованото желязо или обработената стомана, така че можете да премествате лесно мебелите на избраното място на терасата или в двора. Алуминият перфектно се комбинира както с тиковото дърво, така и с модерните синтетични материали, които издържат на студовете, дъждовете и ярките слънчеви лъчи.


Ако вече сте купили лятното обзавеждане - за вилата, за градината, за терасата или за плажа, можете да внесете разнообразие в дизайна, а по желание дори пълна промяна на визията, като смените текстила. С минимум усилия, но с въображение за композицията и съчетаването на цветовете, можете да изберете „нова премяна“ (възглавници, покривала, шалтета, одеала или хавлиени изделия) за столовете, пейките или лежанките. EVA ви предлага най-новите дизайнерски колекции обзавеждане outdoor, както и последните модни трендове в областта на текстила.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР