Нещо леко, нещо вкусно

eva.bg 31 August 2009

Телешко карпачо

Необходими продукти: 400 г телешко филе, 1 лимон, 100 мл зехтин, 200 г пармезан, сол, черен пипер, рукола
Приготвяне: поставете телешкото в камерата на хладилника за около час. Пригответе марината от сока на изцедения лимон, зехтина, сол и прясно смлян черен пипер на вкус. Нарежете месото на много тънки филийки, подредете ги ветрилообразно в чинията и залейте с маринатата. Увийте с прозрачно фолио и поставете в хладилника за 1 час. Сервирайте с тънко нарязан пармезан и салата от рукола.

Телешко печено

Необходими продукти: 700-800 г телешко месо, 2 с.л. масло,1/2 ч.л. прясно смлян черен пипер, 1 ч.л. настърган ситно пресен джинджифил, 1/2 ч. чаша сухо бяло вино, дафинов лист, черен пипер на зърна, 4 скилидки чесън
Приготвяне: почистете месото от ципите и жилите. Оваляйте го в прясно смления черен пипер и джинджифила и го оставете в хладилника за около час. След това нагрейте фурната на 220 градуса. Сложете телешкото месо в тавата и го залейте с горещото разтопено масло.  Долейте чаша топла вода и пуснете подправките – дафинов лист, черен пипер на зърна и обелените цели скилидки чесън. Печете, като от време на време поливате със соса. След 40 мин. долейте затопленото бяло вино и посолете на вкус. Оставете да се пече още 5-10 мин. във фурната. Сервирайте с гарнитура прясна салата и картофено пюре.

Брускети с ароматни треви

Необходими продукти: 3 големи домата, 1 средно голяма глава червен лук, 4 скилидки чесън, 1/4 ч. чаша зехтин, 1/4 ч. чаша оцет балсамико, 1 с.л. нарязан пресен риган, 1 с.л. нарязан пресен босилек, 10 филии пълнозърнест хляб, 3/4 ч. чаша настъргано сирене чедър
Приготвяне: нарежете доматите на малки кубчета. Добавете накълцания ситно лук, счукания чесън, зехтина, оцета и подправките. Разбъркайте добре и намажете внимателно с лъжица върху филийките. Оставете соса да попие в хляба. Загрейте парти-грила и запечете брускетите, като предварително сте ги наръсили обилно със сирене чедър.

Апетитна закуска

Необходими продукти: 3 големи гризини, 6 резенчета пармска шунка, 2 яйца
Приготвяне: варете яйцата не повече от 3 мин. след кипването на водата, за да останат рохки. Изстудете и обелете. Около всяка гризина увийте по две резенчета пармска шунка. Сервирайте закуската с прясно приготвеното кафе.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР