pasta time

Необходими продукти: 300 г фузили, 1 глава червен лук, 2 малки тиквички, 1 червена чушка, 300 г чери домати, 3 стръка пресен босилек, 2 с.л. зехтин, 1 ч.л. балсамов оцет

25 February 2009

 

фузили по вегетариански

Необходими продукти: 300 г фузили, 1 глава червен лук, 2 малки тиквички, 1 червена чушка, 300 г чери домати, 3 стръка пресен босилек, 2 с.л. зехтин, 1 ч.л. балсамов оцет

Приготвяне: сварете пастата в подсолена вода и отцедете. В намазана тавичка печете във фурната зеленчуците – тиквичките и лука, нарязани на филийки, чушката – на ивици и доматчетата – на две, напръскани със зехтина и оцета и овкусени със сол и черен пипер. Извадете и изсипете върху фузилите. Накълцайте ситно пресния босилек, наръсете отгоре и сервирайте ястието топло.


кускус със зеленчуци


Необходими продукти: 300 г кускус, 1 голяма китка броколи, 2 малки тиквички, 1 глава червен лук, 1 жълта чушка, 1 червена чушка, 3 с.л. зехтин, 1 ч. чаша зеленчуков бульон, сол, черен пипер

Приготвяне: сварете кускуса в подсолена вода и отцедете. В тенджера загрейте зехтина и задушете нарязания ситно лук. Добавете накъсаната на малки цветчета китка броколи, обелените и нарязани тиквички, както и чушките на ивици. Задръжте около 15 мин. на тих огън, овкусете със сол и черен пипер. Залейте кускуса с разтворения зеленчуков бульон, оставете малко да попие и добавете зеленчуковата смес. Сервирайте ястието топло.


паста с миди


Необходими продукти: 1 кг миди с черупките, 200 г паста по избор, 1 с.л. зехтин, 1 глава лук, 1 морков, 1 лимон, сол, черен пипер

Приготвяне: сварете пастата и отцедете. Сварете добре остърганите и измити миди в подсолена вода, докато се отворят. Извадете и отцедете. В предварително загретия зехтин задушете нарязания ситно лук и настъргания на ренде морков. Добавете спагетите и овкусете със сол и черен пипер. Долейте 2 с.л. от мидения бульон за вкус. Извадете в купа и сложете отгоре мидите. Сервирайте ястието топло.



паста в млечен сос


Необходими продукти: 300 г фузили или паста по избор, 50 г масло, 50 г брашно, половин литър прясно мляко, 100 г сирене „Чедър”, сол, черен пипер, 70 г настъргани на ренде сухари

Приготвяне: сварете пастата в подсолена вода и отцедете. В тенджера с незагарящо дъно разтопете маслото и добавете брашното. Разбъркайте и бавно налейте предварително затопленото мляко. Добавете настърганото сирене „Чедър” и разбърквайте, докато се разтопи. Овкусете със сол и черен пипер. Залейте сварените фузили, настържете отгоре сухар по желание и сервирайте топло.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР