Ана вълшебните ръце

Българската кинезитерапевтка Ана Митева е поканена да работи в престижен център за красота с клиника за пластична хирургия в Лос Анжелис

Мариана Антонова 11 February 2010

Фотография Светослав Караджов

Българската кинезитерапевтка Ана Митева е поканена да работи в престижен център за красота с клиника за пластична хирургия в Лос Анжелис. Центърът е собственост на българска лекарка, напуснала страната ни малко след раждането си. При последното си гостуване в България силни болки в ръката я отвеждат при Ана, която премахва страданието й само с един масаж. Така тя получава покана да работи в любимия град на звездите Ел Ей.

На Ана се доверяват известни бизнеслюде, звезди от спорта и шоубизнеса. Но кандидатите за вълшебните й ръце отдавна не са само българи. Миналата година преди Великден у нас идва индонезийската принцеса Ана-Мария, лекувана 40 дни без резултат от възпаление на менискуса в собствената й клиника в Лондон. Водят я при Ана. "Не можеше да ходи, кракът й беше вдигнат високо, коляното подуто."

Ана я изправя на крака само с един сеанс и получава оферта за работа в една от двете клиники на принцесата в Сан Франциско или в Лондон. Нашата кинезитерапевтка лекува една от най-богатите гръцки фамилии Вардиноянис - крупни петролни магнати.

Вардиноянис й предлагат договор за работа с футболния отбор, който спонсорират. Когато е в Гърция, я настаняват в техен апартамент в Атина с домашна прислужница и поемат всичките й разноски. "Опитвам се да пазарувам сама, защото не ми дават да платя дори каквото купя за децата си."

Ана е завършила ВИФ и има 10 години практика като кинезитерапевт. Известна е с това, че при нея хората идват с бастуни, а си тръгват без тях. Лекува травми, възпален менискус, шипове, артрит, дископатия, коксартроза, тендовагинит, жлъчка, колит, футболна болест (възпаление на тестисите, при което те обикновено се отстраняват) без операции.

И още: бричове, целулит, т.нар. тежки крака, наднормено тегло, за което дава 5 г. гаранция, без да се спазват драстични диети, астма, пневмония, менструално кръвотечение, запек, безсъние и др. Тя има своя теория къде да търси корените на всяко заболяване и свои методи как да ги отстрани. Според нея менструалното кръвотечение е в резултат на енергийно задържане в тазовото дъно, гърбът трябва да се поддържа изряден, защото от там идват бучките на гърдите, а бричовете - ахилесовата пета на доста жени, се образуват от възпаление на седалищния нерв.

"Някои смятат, че чупя шиповете, но не е вярно. Шиповете са натрупвания на соли и аз помагам те да се абсорбират", разкрива част от тайните си Ана. Тя не лекува целулит с кремове и обикновен масаж, защото смята, че ефектът от тях е временен. За целулит и наднормено тегло атакува гръбнака и седалището и когато ги доведе до перфектно състояние, излишните килограми се стопяват."

В процеса на работа е създала два вида масаж (започнала е процедура за патентоването им у нас), чрез които разпределя правилно енергията в организма и така той влиза във форма. "Ако майките правят тези масажи на децата си от бебета, ще намалят до минимум вероятността от наследствени заболявания и деформации по тялото, предизвикани от тях", убедена е Ана.

Медено лечение и разходка по нервите

Единият масаж е с мед, описан в книгата на Ванга. Ана го дообогатява със специални движения по гръбначния стълб. Ефектът, който постига, е троен: загряват се всички точки, описани в китайската медицина, които отговарят на различните органи и части на тялото, кръвообращението се засилва, медът навлиза директно през кожата в кръвта и започва да чисти токсините.

"Един сеанс с мед се равнява на 10-15 при обикновения масаж" - твърди Ана. Вторият масаж е по протежението на нервите, а не само върху определени точки, както е в китайския и е "по-добър от него, защото ефектът е много бърз".

Лягам по корем на работната маса, за да пробвам това чудо на Ана. Когато тя започва да движи ръцете си, имам чувството, че ме мачка парен чук. На определени места усещам натиска толкова силен, че едвам се сдържам да не извикам.

"Въобще не натискам - уверява ме Ана. - Пътят на нерва е затормозен от натрупвания на соли и в момента аз го изчиствам." Пръстите й преминават последователно по всеки нерв на гърба, после на таза, ръцете и краката ми. Процедурата се повтаря и след като лягам по гръб. Сеансът трае един час. Мисля, че няма да мога да мръдна, но ставам и изпитвам невероятна лекота. Като че ли съм свалила 10 години от себе си.

Ана ми обяснява, че лечението и при двата вида масаж е строго индивидуално, както и броят на процедурите. За тежки дископатии например или при целулит те са около 10-12. Процедурите се правят по определена схема. "След първата серия следва почивка от един или два месеца, за да може организмът да се справи със задачата, която му е поставена.

После започваме на друго ниво. Организмът запаметява постигнатото и не ми се е случвало да започвам отначало."
Ана има и съвсем ново предложение за работа в Гърция. Там тя успява да възстанови за съвсем кратко време напълно оперирана от менискус баскетболистка, на която било предписано дълго лечение.

Засега Ана не е решила кое от предложенията да приеме. Не й се иска да се отделя задълго от България, защото тук са двете й дъщери. Докато размисля, се кани да завърши двумесечен курс по английски в Англия и да го направи на собствени разноски въпреки предложението на принцеса Ана-Мария да заплати курса и престоя й и това на Вардиноянис да ползва апартамента им в Лондон.

Защото държи сама да представи в чужбина своя метод на безоперативно лечение чрез двата вида масаж, създадени от нея, и да се знае, че той е само български.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР