аризонска мечта

Не, не става дума за филма на Емир Кустурица, а за Аризонската пустиня. Винаги съм се чудела защо се прехласват по нея. Сега ги разбирам. Ако навън е минусова температура и душата ви зъзне, въпреки пуснатото докрай парно, представете си, че лежите на горещия.. .

Свобoда Сидерова 24 February 2009


Не, не става дума за филма на Емир Кустурица, а за Аризонската пустиня. Винаги съм се чудела защо се прехласват по нея. Сега ги разбирам. Ако навън е минусова температура и душата ви зъзне, въпреки пуснатото докрай парно, представете си, че лежите на горещия аризонски пясък и се наслаждавате на невероятна гледка – гигантски кактус, наречен „Кралицата на нощта”. Жега. 5 начина да я постигнете


привет от Сибир

Не се подвеждайте по името, въпреки че ще стане дума и за белите мечки. Ритуалът се различава от традиционния руски с метличките и меденото обвиване, но пък е не по-малко действен. Класическото подгряване в сауна е последвано от топъл чай. Въпреки традицията да се гаси вътрешната топлина с бира или водка, най-добрата напитка е именно билковата настойка. Следва повторно загряване на тялото в хамама, придружено с компрес от горещи хавлии.

 

Целта е да се поизпотите яко – т.е. да изхвърлите токсините и да подходите без страх към тонизиращия масаж на тялото с... кубчета лед. Коронният номер подобрява кръвообращението и активизира обмяната на веществата. Не се притеснявайте, че ще се превърнете в ледена принцеса. Наградата за виртуалната среща с обитателите на Северния полюс е ритуалното измиване с пяна, на което терапевтите от SPA Виктория са факири (процедурата може да се изпълни и от двама). Сибирският масаж ще се хареса и на мъжете. Идеално възстановява силите след поредицата имени дни.



х-л Амбасадор, София, Самоковско шосе, тел. 962 56 01, цена 119 лв.
за масаж на 2 ръце или 200 лв.за 4

 


мумията се завръща


Какво да правите, ако нито диетата, нито кремчетата, нито фитнесът ви приближават до мечтаните размери 90-60-90? Опитайте терапията Cell Solution на Becos. Соленият пилинг в началото прави кожата възприемчива към антицелулитния серум. С него се намазват краката, дупето и коремът и се... бинтоват. Ноу-хауто на марката са еластичните бинтове, напоени с активен дрениращ разтвор с растителен състав: кестен, водорасли, хвощ, рускус.

 

Моментът на изненада е, че тъканта не е ледена, както при повечето марки, а топла (рулоните предварително се нагряват). Докато лежите, опаковани в нетрадиционното боди, се чудите на кого приличате – дали на Мила Йовович от «Петия елемент» или на мумията от едноименния филм с Брандън Фрейзър. Всъщност едва ли има значение, след като се видите в огледалото. Полуукраинката със сигурност ще позеленее от яд, ако ви види отнякъде.


Antoanette Beauty Studio, Mall of Sofia, бул. Стамболийски 101, тел. 981 09 73, цена 80 лв.

 


козметичен разврат за ръце с хайвер


Средствата с екстракт от хайвер определено спадат към категорията неприлично предложение. Както подобава на SPA маникюр, подмладяващата терапия за ръце на Pevonia Botanica с черното злато, както още наричат рибешките яйца, започва с ензимен пилинг, последван от специалния хайверен екстракт. След лекия масаж, директно върху деликатеса се нанася подмладяваща маска и ръцете се слагат в забавни термо ръкавички, които удвояват насладата от лечението и релакса едновременно. Целият разкош продължава 20 минути. Когато ръцете се подхранят, идва ред на подмладяващия крем, отново с хайвер.

 

Кожата буквално е преобразена – за сухотата може да забравите съвсем, ръцете са необикновено нежни, гладки и копринени на пипане. Процедурата, която по-скоро прилича на кралско угощение, е задължителен пункт в бюти разписанието ви, ако офисният дрес-код предполага френски маникюр, макар че ноктите блестят и без лак. Същият деликатес се използва и при подмладяващата процедура за крака.

Sеaside, Варна, Приморски парк, ул. Свети Никола 55 А,
тел. 052/310-110, цена 45 лв.



роман с топли вулканични камъни


или релаксиращ арома стоун масаж от Yon-Ka. Супер идея особено ако равнището на натрупаната негативна енергия надхвърля допустимите граници. Използват се 43 базалтови вулканични камъни от Перу и 7 метаморфни от Индонезия. Преди това обаче ви намазват с етерична комбинация по избор с дрениращ, детоксикиращ и отслабващ, релаксиращ и балансиращ или енергизиращ ефект. Освен ароматерапията, борбата с целулита е за сметка на температурно и механично въздействие. Масажът с горещите базалтови камъни (45-60 градуса) релаксира мускулите и ускорява обмяната на веществата.

 

С хладните (5-7 градуса) пък се тонизира кожата. Редуването им, т.нар. енергийна регулировка на тялото и духа, е измислено от индианците. Трябва да сме им благодарни, че ни подариха една от най-разкошните антистресови терапии. Нито едни, дори и най-опитните, ръце не могат да се сравнят по лекота на плъзгането и последващите чувства с „вулканичните” масажори. Междувременно малки камъни се поставят между пръстите на краката и в дланите. Допълнителен бонус е масажът на лицето. Предвидете си поне половин час за релакс накрая. Активирането на системите на организма изисква време да се насладите на просветленото си съзнание, както и на новото си тяло.


Splendid Day SPA Club, София, Борово, ул. Пирински проход 27-29, тел. 955 90 04, цена 79 лв.

 


ръгай чушки в крема


Най-често думата thermal или warning присъства в наименованията на скрабовете и маските. Топлината отваря порите и замърсяванията изскачат като тапа. Освободени от „товара”, порите се свиват и вече не хвърлят миниатюрни сенки по повърхността на кожата. В резултат тя изглежда равна и отразява светлината. Със загряващ ефект могат да се похвалят и продуктите за крака и антицелулитните средства. Огън в устата, сълзи в очите, прилив на кръв към кожата и адова топлина е обичайната реакция към лютивия червен пипер.

 

Независимо от пикантния вкус, маслото от чушки стимулира разграждането на мазнини. С подобен ефект може да се похвали антицелулитният крем Aloe Vera на Planters. В състава ще откриете още канела, джинджифил и карамфил – все доказани „подпалвачи”. Другият продукт с люти чушки е масажното олио Massage Canaille на Nickel, фатално оръжие за дамите и господата с гореща кръв.

 

Приятната възбуда, която настъпва след 5 минути, е директният виновник за бума на бебета. Определено Avon постигна аризонската мечта и заслужено грабна приза за най-горещ производител в буквалния смисъл на думата.

 

Освен парафиновата маска за ръце и крака от прочутата серия Arizona Hot Sands (Горещите пясъци на Аризона), производителите предлагат още терапия за коса с горещо олио.


1. термо скраб, минимизиращ порите Pore Minimizer Thermal-Active Skin Refiner на Clinique
2. термичен ексфолиант Idealist Micro-D Deep Thermal Refinisher на Estee Lauder
3. термоактивен антицелулитен серум за изгаряне на мазнини Cellulit’Serum на Ericson Laboratoire
4. терапия за коса с горещо олио Planet SPA Mediterranean Olive Oil на Avon
5. скраб за крака Raw Earth Foot Buff на Creative Nail Design
6. спа продукт за тяло Warming Body Wrap на L’Occitane с ефект на топло одеяло
7. масажно олио Massage Canaille на Nickel с люти чушки
8. антицелулитни термо лепенки Patch Anticellulite All’ Aloe Vera Caldo на Planter’s с червени чушки

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР