MANGO: показа блестяща колекция

Моника Крус, сестрата на Пенелопе Крус, се появи в огненочервена рокля и закачлива татуировка на коктейла и ревюто в Истанбул на испанската марка Mango, чиито рекламни лица са двете сестри.

Лиляна Гергишанова 15 October 2007

В качеството си на дизайнерки те създадоха и своя лимитирана кoлeкция за марката, вдъхновена от бунтарството на 30-те години и стила винтидж.

В града на Босфора редактори от водещи модни списания бяха посрещнати с чаша вино в градината на замък, построен през 1875 г. от арх. Саркис Балайан за сестрата на султан Абдулазис - Есма. А след това се насладиха на ревюто на Mango за сезона есен-зима 07/08.

Колекциите бяха дефинирани в две линии. Едната е инспирирана от духа на 20-те години, комбинирана с гръндж детайли, волност и нахални големи яки, които се свличат по раменете. Дълбоки поли и панталони като във военно време. Принтове с флорални мотиви, комбинирани с елементи от стила Ар Нуво. Плоски декоративни форми с много цвят, прекъснати от сиви шалове и жилетки. Ботуши в лак, широки колани и гръндж музика.

Другата линия е подчинена на тоталната женственост, такава, каквато са я усещали през 40-те години на миналия век - период на максимална изтънченост и блясък от екрана. Ретро рокли с графити от стар ням филм. Тесни панталони с висока талия, за да подчертаят следващата „находка" на Сънсет Булевард. Имитация на леопардова кожа, манта в трапецовидна форма с големи копчета, много тренчкоти и воалетка, засенчваща порцелановото лице.

След малкия спектакъл на материи последва вечеря на фона на светлинно шоу, идващо от хилядите къщички в азиатската част на Истанбул. С керван от корабчета отплувахме до бар, в който се лееха шампанско и усмивки от усещането, че присъстваш на съвършената вечер, гарнирана с музиката на Истанбул.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР