Дълъг уикенд, време за спа

Така популярната уелнес-философия, която означава да си дадеш здравословна почивка в приятна атмосфера, съчетани със спорт или процедури за духа и тялото, от няколко години набира скорост в елитния ни зимен курорт Банско.

Анета Дженева, Елка Влаховска 17 November 2008

Kempinski Hotel Grand Arena – Банско

Така популярната уелнес-философия, която означава да си дадеш здравословна почивка в приятна атмосфера, съчетани със спорт или процедури за духа и тялото, от няколко години набира скорост в елитния ни зимен курорт Банско. Когато става дума за обслужване и стандарт пет звезди обаче, има само един адрес в подножието на Пирин - Кемпински Хотел Гранд Арена.  Това е единственият хотел в света от прочутата верига Кемпински, който има в „задния си двор” ски-лифт. А неговият спа-център, наречен „Залез”, води класацията за най-добри спа-центрове в България, един модерен и романтичен оазис на лукса, който предлага невероятна гледка към планината и с всеки детайл внушава спокойствие и хармония. С великолепен интериор, проектиран от водещата фирма Balnea, този спа-център е и един от най-големите у нас, на цели 1 200 квадратни метра, с всички екстри -  голям вътрешен басейн и джакузи, топъл външен басейн и джакузи, две сауни и две парни бани, 12 масажни кабинета, хамам, аюрведа-център, „снежна” стая, както и зона за релакс с топли керамични легла.

В „Залез Спа” ще разберете, че тялото ви може да понесе много повече удоволствие, отколкото сте си мислили досега. EVA ви препоръчва да опитате непременно тай масаж или някоя от традиционните български процедури – масаж с топли керемиди, ритуал за тяло с топло билково масло и мед или пилинг с билки и мед. Друг специалитет е процедурата сераил, в която преди масажа на тялото се нанасят различни по цвят глини - те извличат токсините и правят кожата бебешки мека. А можете да изберете минерален скулптиращ ритуал за тяло, в комбинация с масаж и парна баня или подводен масаж, пилинг с морски продукти, хамам...

„Залез Спа” предлага и уникален за България аюрведа център, където под грижите на дипломиран индийски лекар по аюрведа и индийски масажисти можете да заредите духа и тялото с чиста енергия. Тук ще получите и начални знания по древната индийска медицина и философия - например за дошите, които се определят от типа телосложение, темперамент и състояние и които, за да бъдат приведени в равновесие, изискват конкретна диета и начин на живот. Както и да изберете своята процедура с чисти индийски масла и билки: масаж на четири ръце, масаж с оризови зърна, широ дара - струя лечебно масло върху челото, там, където се намира една от чакрите, масаж с билково масло или с билково брашно, различни маски на косата, скалпа, лицето и тялото. Ако отсядате в хотела за повече от три дни, можете да изберете и някоя от терапиите за отслабване (в такъв случай внимавайте какво поръчвате в невероятно вкусния средиземноморски ресторант на хотела), антистрес, разхубавяване, лечебна или биопречистваща, наречена панчакарма. Кабинетите в аюрведа центъра са с ръчно изработени дървени легла, екзотични ухания отпускат сетивата, а дребните маркери на лукса, както и в целия спа-център –специалните билкови сапуни и топли ухаещи кърпи - са задължителни.

ЕVА опита възраждащата сила на абенгам-масажа с билково олио, след това удвартанам - масаж с пудра от билки и елакизи масаж – с торбички от тензух, пълни с ароматни треви. И горещо ви ги препоръчва!

Информация за специалните предложения на Кемпински Хотел Гранд Арена, Банско можете да получите на тел.: 0749 88888 или на www.kempinski-bansko.com

Splendid Day Spa Club – кв. Борово, София

Ключовата дума тук е „потапяне“. В магията на спокойствието, релаксиращите техники и подготовката да приемете най-доброто от даровете на земята или на морските дълбини с елитните френски козметични марки Yon-Ka и Phytomer. Всяка от терапиите започва с т.нар. потапяща фаза – бълбукаща самозатопляща се морска кал отпуска тялото и отваря сетивността на рефлексните зони, следва „обвиване“ с нежните пръски на Sea Mist, за да потънете в блаженството на пълното отпускане на тялото и душата. Масажите са разнообразни: енергизиращи или релаксиращи , арома масажи на Кнайп, класически, антицелулитен, рефлексотерапия. Сред „най-вкусните“ са шоколадовият и меденият масаж, а сред най-екзотичните – широдара и масажът Yon-Ka с топли и студени вулканични камъни.
Водните удоволствия в хидромасажната вана могат да премахнат болките в гърба, да свалят напрежението от мускулите или да отпуснат психическото натоварване, да ви осигурят спокоен сън – и всичко това сред уханията на ароматни масла от иланг-иланг, дива роза, розмарин лавандула, портокал и липа или маточина. И за да завършите перфектния ден за релакс и разхубавяване, можете да си направите маникюр или педикюр.

Повече информация на  www.splendid-spa.com

Borovets Hills Spa&Resort – Боровец

Елегантен и модерен, откритият неотдавна спа комплекс „Боровец Хилс“ в едноименния хотел е само на 70 км от София. Дори и преди началото на белия сезон тук уикендът може да се превърне в приятно и отпускащо преживяване. Дали ще поплувате в закрития топъл басейн (16х6 м), ще релаксирате после в джакузито или ще потренирате яко във фитнес центъра, оборудван с последно поколение уреди и ще разпуснете в сауната, спортът ще ви зареди със сили и енергия. В спа комплекса има и всички видове „парни“ удоволствия – турски хамам, тепидариум, билкова и класическа парна баня, които буквално ще изпарят от вас всички токсини на стреса. Ако искате пък някой индивидуално да се погрижи за вас, можете да заложите на разработените анти-стрес програми, в които могат да ви включат душ „Виши“, перлена вана, вана с хромотерапия или разнообразни масажи според предпочитанията ви. В крайна сметка свободата на избора изцяло ви принадлежи и ако сте решили да посветите уикенда си, за да се погрижите не само за здравето, но и за красотата си, опитни професионалисти ще ви предложат разкрасяващи процедури и масажи с козметичните продукти на Maria Galand, Thalion и Germainе de Cappuccini. Не е за пренебрегване и възможността да вземете децата си с вас – докато вие се „глезите“ в спа комплекса, малките ще се забавляват с игри сред приятен пъстър декор в специалния детски клуб на хотела под грижите на квалифициран персонал.

Повече информация на  www.borovetshills.com

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР