125 години bvlgari

Вчера в Рим италианската бижутерийна компания Bvlgari празнува 125-та си годишнина. С коктейл и пищна вечеря марката представи своята първа ретроспективна изложба „Между вечността и историята: 1884-2009“.

22 May 2009

Exposition Palace

 

Вчера в Рим италианската бижутерийна компания Bvlgari празнува 125-та си годишнина. С коктейл и пищна вечеря марката представи своята първа ретроспективна изложба „Между вечността и историята: 1884-2009“. Тя показва най-значимите моменти в развитието на Bvlgari, от отварянето на първия магазин през 1884 г. до днес.

 

Изложбата е с благотворителна цел в полза на фондацията „Спасете децата“ и инициативата им „Пренапишете бъдещето“. Със спечелените средства ще се предостави възможност за обучение на 8 милиона деца от воюващи страни. Освен изложбата, Bvlgari са разработили и уникална колекция от 11 луксозни бижута и 7 часовника, които ще бъдат продадени на търг в Кристис на 8 декември. Колекцията е оценена на над 3 милиона евро и всички приходи от нея също ще бъдат дарени на инициативата.


Домакини на събитието в престижния Exposition Palace бяха административният директор на Bvlgari Франческо Трапани, Паоло и Никола Булгари. Сред гостите бяха кметът на Рим Джани Алемано, звездите Джесика Алба, Селма Блеър, Клое Савини, Ален Делон, Джина Лолобриджида, Маргарита Мисони, Санто Версаче, Джейсън Люис. Коктейлът беше последван от грандиозна вечеря в Castel Sant’Angelo.


ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР