Лесни тофу шишчета
Диана Шингарова 28 November 2013
Соевото сирене е претенциозно към забързания готвач. За да надвиете трудния му характер, ние ви показваме как лесни сосове укротяват природата му. Необходими продукти за 2 порции: 200 г тофу, ¼ чаша кашу, ¼ чаша рукола, ¼ чаша босилек, 3 с.л. зехтин, 2 ч.л. куркума, 1 ч.л. кимион (смлян), 2 ч.л. сладък пипер, сок от ¼ лимон, 2 ч.л. сол. В пасатор смесете руколата, листата на босилека, солта, 1 ч.л. сол, сока от лимон, кашуто и 2 с.л. зехтин. Пасирайте добре и оставете настрани. В отделна малка купичка смесете 1 с.л. зехтин, куркумата, кимиона и сладкия пипер. Двата вида сос ще са ви нужни след секунда. Подгответе шишчета, на които да подредите тофуто, нарязано на кубчета. В плитък тиган на ниска температура поставете шишчетата така, че да може да ги намазвате с пестото от рукола или пикантния сос, и ги обръщайте, докато придобият приятен розов загар.
Част от поредицата Изкуството на истинската храна