Салата Ница
Диана Шингарова 20 November 2013
Прочутата Salade Nicoise, или салата от Ница, съществува в десетки варианти. Едни слагат бланширан зелен фасул, други – варени пресни картофи, 3-4 средни домата, червена и зелена чушка, салата, глава червен лук, 2-3 твърдо сварени яйца, 200 г риба тон, 8 филета аншоа, 8 маслини, зехтин, оцет, сол, пипер. Доматите се обелват и нарязват на четири, яйцата и лукът – на кръгчета, чушките – на ивици. На дъното на купата се подрежда салатата. После зеленчуците и яйцата. Отгоре – предварително изцедената риба тон. Украсява се с филета аншоа, кръгчетата лук и маслини. Полива се с дресинг от оцет и зехтин.
ТВОЯТ КОМЕНТАР