Алекс Раева

И нейните различни лица

Адриана Попова 16 October 2013

Фотография Тихомир Рачев, асистент фотограф Минко Минев

Певица, актриса, художник по образование, дизайнер на дрехи, водеща на шоу формати, дайвър в свободното си време, ранима и силна, нежна и вулканична, любопитна и гневно отричаща, невъзможно секси, понякога неузнаваемо безстрастна, но винаги красива, ярка, личност! Всичко това е Александра Раева, нашето момиче от корицата, което единодушно кръстихме AlX фактор. Алекс Раева има много лица и ние се опитахме да ги открием с тази фотосесия и интервю. Предложихме й да направим снимките като кастинг, в който тя ще изпълнява различни роли. На модната хулиганка, на примадоната на бурлеската, на загадъчното момче-момиче, на нахалната рокзвезда… Накрая я „състарихме” и в ролята на старица тя пак беше прекрасна! Алекс изтърпя стоически това издевателство над свободното й време и даде от себе си много, включително едно прекрасно интервю, в което разказва за своите житейски избори, за своите кастинги. И най-вече за любовта, която е най-важният й „кастинг“. Изобщо, ако някога се заема с дайвинг- гмуркане в дълбините на морето, искам Алекс да ръководи осигурителната група над водата. На нея може да се разчита за всичко, абсолютно всичко!

Сега съм спокойна, а не както преди 4 години, казва Алекс Раева. Знаем какво има предвид. Преди 4 години, когато също я снимахме за корица на EVA, тя беше доста тъжна след края на катастрофална връзка с бизнесмена Камен Атов. И доста слаба благодарение на диетата, която гори най-много калории и която въпреки това никой не препоръчва – „тормоз и предателства“. „Реваншизмът ми тогава беше в пиков момент. Интервюто за вас много ми помогна да затворя тази страница.“ Алекс и сега е слаба, но лицето й е различно, кожата й е различна. А кожата рядко лъже. Да, можем да я опъваме или облепяме с тапети от грим, но тя винаги намира начин да издаде загубите ни на емоционалната борса. Или успехите ни.
Алекс успя да отдели няколко часа за снимки въпреки тежките софийските кастинги на X Factor. Заедно с Мария Игнатова тя ще е водеща на шоуто, което очакваме по Нова телевизия през септември. Идва на снимките, сложила къси панталонки и едни доста секси крака. Да, в чудесна форма е Алекс. Да започнем тогава с формата. А после ще поплуваме и по-надълбоко. Дори ще се гмуркаме – Алекс така и така е луда по дайвинга.

В чудесна форма си, Алекс.

И до ден-днешен имам комплекси за тялото си. От 12 години тренирам всеки божи ден. Ако спра две седмици, качвам 5-6 килограма. Голям чревоугодник съм. И това е моят малък ад, защото с професията, която съм си избрала, трябва да имам ангажимент към тялото си. Имам приятели, които могат да ядат всичко и нищо не им се лепи. Мария Игнатова една гира не е вдигнала от 10 години насам, а има дори мускули. Заставайки до нея, винаги изглеждам по-дебела.

Какво тренираш?

Направила съм си фитнес студио вкъщи, с огледала. Тренирам по една програма, инспирирана от американските военни – Power 90 X, комбинира кардио, стречинг, йога. После мога да ям каквото си искам.

Намираме те на кастинг за X Factor. Ти попътува доста с екипа, който пресява участниците. Какво те впечатли?

Изпитваш шок, когато влезе абсолютно обикновено изглеждащ човек и те сблъсква с някаква изключителна история. Този шок и за зрителя ще бъде много интересен. Имаше наистина потресаващи истории. Жена с 2 деца, на 25 години, бита от мъжа си. И излиза и показва глас, личи си, че над него е работено много години. През тези 7–8 години, в които е преживяла големи гадости, се е отказала от всичко. И въпреки това намира сили, продължавайки да гледа децата си, да излезе на сцената пред нас и да се преобрази. Ревлива съм в такива ситуации, защото го минавам през мен. Но лично аз не бих се изправила по този начин срещу проблемите си.

А как би го направила?

От депресията, за която съм разказвала точно при вас, излязох по странен начин. Запалих се по предаване, което се казва „So You Think You Can Dance“ – световен формат, американски, за професионални танцьори. Бях в тежка депресия тогава, вкъщи си седях. На втория-третия сезон, който изгледах, просто станах и започнах да танцувам сама. И така 6 месеца. Бях заслабнала енергийно и единствено това можех да правя, защото с танците изхвърляш емоция.

Защо не те видяхме в „Денсинг Старс“ тогава?

Не бих участвала в шоу, в което има състезателен момент, това би ме натоварило.

Казваш ми, че не си състезателен тип ли?

Аз имам затворен кръг от приятели. Дори когато ми се налага да контактувам с хора, свързани с моята работа, пазя граница. Не казвам, че съм фалшива, но просто трябва да слагам преграда, за да мога да се съхраня. В началото го нямаше това нещо и изядох много шамари от хора, на които се предоверих. Нормално е до 25–26 години да правиш тези грешки, но ако след това въпреки шамарите продължаваш, значи имаш проблем.

Маргарет Тачър казва: да носиш сърцето си на ръкава не е добра идея, трябва да го носиш вътре, където то функционира най-добре. Носиш ли вече сърцето си вътре, Алекс?

Да, прибрах го малко, защото обвивката му беше поожулена. Всъщност в момента съм го дала на един човек да ми го пази. И се чувствам много сейфти (в безопасност – от англ). Макар че винаги трябва да очакваш неочакваното. И предишните си връзки като съм стартирала, не съм мислела, че някой ще извади нож и ще ме заколи.

Дончо имаше достатъчно търпение да ме промени. Да ме направи по-топла.
Сега имаш връзка с диджей Дончо. След такива проблемни отношения в миналото как се престраши да бъдеш с него?

Човекът имаше достатъчно търпение да ме промени. Да ме направи по-топла. Аз бях изключително студена и наплашена в началото, предубедена, неотворена. И ако човекът срещу теб няма търпение, нещата може много бързо да си отидат. Бях лоша в началото.

В какво се изразяваше лошотията ти?

В това, че виждах предишните си партньори в себе си. Когато срещнеш някакво добро същество, а преди това не си срещал такива хора в личните си отношения, не можеш да повярваш. Чисто инстинктивно биваш не добър, а груб. Понякога съм викала за наистина безумни неща. И като се погледнеш отстрани, си казваш: в момента правиш глупост. Дончо е като дете, въпреки че е с една година по-голям от мен. Но е абсолютно чист за някои неща, което е най-хубавото му качество. Реагира абсолютно по детски понякога. Научих се да оценявам, че това е качество, а не недостатък. Ще се нацупи за нещо, след пет минути ще го премисли и ще каже: може би не съм прав. Точно обратното на мен. Аз от малка премислям нещата 300 пъти, може би от зодията ми идва – Везни. Много по-бавно избухвам и съм реваншистки настроена. Наранявам по тежък начин. Той промени тази моя черта. Когато се скараме, аз казвам: трябва ми време, остави ме, ще ми мине. А той влиза и казва: не, сега искам да се оправим. Това е много по-лесният начин. Той ме научи на него и му благодаря.

Как намери такъв ангел?

Той ме намери. Парадоксално е, че ние една година работихме заедно, без да се поглеждаме като мъж и жена. Нямаше го първичния момент, в който виждаш някого и си казваш: а, тук може да има нещо. Даже ми се видя страшен борсук в началото. Той е голям киселяк, когато не го познаваш. Но след година... Случи се на рождения ми ден. Просто се засякоха погледите ни за първи път. А аз след 3–4 дни трябваше да замина за Малдивите. Една почивка, която бях планирала много отдавна. Беше мечта за мен. Но не съм знаела, че ще ми бъде изключително тежко на тези Малдиви.

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР