нина и митьо крика

сериозно и хронично влюбени

Мариана Антонова 22 July 2005

фотография светослав караджов, грим даниела аврамова коса за нина: любен николов за луксор
Ако видите на улицата як, здрав мъж да пренася през локвите на ръце крехка девойка, да знаете, че това са Димитър Ходжев, известен като Митьо Крика, и неговото гадже Нина. Преди около 9 месеца двамата афишираха връзката си по светските събирания и колегите журналисти започнаха да гадаят дали тя е истинска, или добре обмислен PR. Наблюдавам ги внимателно, за да открия истината. Те непрекъснато търсят ръцете си, а когато се погледнат, като че ли потъват в някакъв само техен свят. Освен това са ненормално щастливи. Без колебание поставям диагнозата: сериозно, хронично влюбване. Мислено им връчвам и приз за най-симпатично и чаровно светско дуо.

какво знаем за тях: Тя е автор и главен сценарист на предаването Елит по БНТ, той има собствено предаване в телевизия Скат - Скат екстрийм, фитнес зала и магазин. В момента се пробва и в ролята на турчин бандит във филма на Иван Ничев "Деца от восък". И още - тя е синеока блондинка с млечна кожа и дълги крака. Той е... просто Митьо Крика.

допълнителна информация: Тя е от София, той - от Казанлък. Тя е почти на 27 г., той - почти на 31. Тя е зодия Дева с асцендент Стрелец, между другото, силно подходящ за неговия двоен Овен.

това, което знаят близките им, е, че тя е завършила колеж по фотожурналистика, след това банково дело и счетоводство, но само семестриално. Вече две години се кани да вземе диплома, обаче не може да се мобилизира, защото изучавала икономиката само заради родителите си. Той има магистратура по мениджмънт и маркетинг в спорта, в момента учи евроинтеграция в Нов български университет.

това, което никой не знае, е, че той е изключително стеснителен (макар по нищо да не му личи) и трудно общува. Постепенно преодолява проблема не без нейна помощ. Тя пък има специален тефтер, в който редовно си прави писмен отчет на паричните приходи и разходи, въпреки че всеки месец е в разход.

новината е, че от септември ще живеят заедно в апартамент, който родителите на Нина ще й подарят за 27-ия й рожден ден (7. 09.) и в момента усилено обзавеждат. И че сериозно се трудят да си направят бебе. Крика мечтае за момиченце.

Любовта им не пламнала изведнъж. За първи път се засекли през февруари миналата година на рожден ден на общ приятел. По това време Нина си имала гадже и Митьо въобще не й направил впечатление. Той пък бил малко потиснат, защото мацката, с която ходел, го зарязала заради брак с италианец. Макар че движели в една компания, Нина го забелязала едва през лятото. Екипът на Крика снимал в Пловдив, тя и нейна приятелка придружавали групата. Всички се разболели от нещо вирусно, но Нина била най-зле. Като се върнали в София, при нея останал единствено Митьо. Завел я в Пирогов и самоотвержено я подкрепял, макар че направила на нищо белия му костюм.

След това не съвсем романтично начало историята продължила красиво. На миналия й рожден ден Крика паднал на колене пред нея с роза в устата. Месец след това случайността помогнала нещата окончателно да си дойдат на мястото. Той си бил изгубил ключа. Тя го поканила да преспи у тях на дивана. Като се събудил сутринта, тя била гушната до него.

Около 3 месеца пазили връзката си в тайна. Приятелите ги подозирали, защото двамата непрекъснато били заедно, но Митьо бил железен и с риск да урони авторитета на мъжеството си, повтарял: "Тя не ми пуска!" ...Представил я на родителите си почти веднага, след като станали гаджета. Нина го направила на официална вечеря в дома й месец след началото на връзката им, макар че му била дала 2 месеца изпитателен срок. Той, между другото, ги преминал успешно. През октомври връзката им ще стане на една година. "Като я гледах отстрани, мислех, че е някаква надута фръцла, която лети из облаците. Излезе, че е обикновено момиче и много стабилна", казва Митьо. Доверието му в Нина е толкова голямо, че я оставя тя да пише сценария на съвместния им живот.

Едно от първите неща, с които се заела, било да промени изцяло гардероба му. "Защото няма никакъв вкус. Общо-взето, аз му купувам дрехите. Обличам го в светло синьо - тъмното не му отива, ходи на солариум и е мургав, в комбинация от бяло и оранжево, защото само оранжево пак няма да му се върже, също и в червеничко. Винаги съчетавам обувките с тоалета." Второто нещо, от което успяла да го откаже, било страстната му ревност, която страхотно я потискала. Преживели дори един скандал заради нея. "Мисля, че преодолях това болезнено състояние.

Защото ако продължавам, значи, че не й вярвам - обяснява Крика и изстрелва едно откровение: - Човек подбира, докато намери най-доброто. Аз го намерих. Да не казвам голяма дума, но сигурно ще й предложа да сключим брак." Вярна на навика си на сценарист, Нина вече има точна представа как ще стане това - като й поднесе пръстен с черен диамант. Обяснява есктравагантното си желание романтично: "Арабските емири подарявали черен диамант на най-любимите си жени. Защото той е символът на вечната любов."

Тя му вика на галено Мишленце, той й казва Пъпеш, защото е много сладка. При това непрекъснато й повтаря: "най-хубавата ми, най-прекрасната" и т.н. Не, не става дума за захаросана идилия - и двамата не са такива хора, а за нормална човешка любов. Засега се учат да приемат различията на другия.

Изброяват няколко на прима виста.


1. Тя е скарана с готвенето и обикновено се храни по ресторанти. Той е фен на домашно ядене и се отнася с пълно недоверие към приготвеното в заведение. 2. Тя харесва любовни, приключенски и исторически филми, той си пада по екшън ленти и тези от типа на "Трите хикса". В резултат той "гледа" любовни филми със затворени очи, а последното нейно "геройство" е два часа и половина в кинозалата с "Междузвездни войни". 3. Той почти всеки ден тренира във фитнес залата, тя отива там от време на време само като публика.


4. В леглото тя задължително е с пижама, под нея тениска и чорапки - "краката ми винаги са ледени". През зимата макар че парното работи до дупка, пуска и електрическа печка. Той е горещ като фурна и спи само по тениска, изпотен, пуфтящ и мълчащ. 5. Той носи снимката й в портмонето си, тя неговата - не. "Защото нямам портмоне. Два пъти са ме обирали и си държа парите в кесийка. Пък и нали го виждам всеки ден?" 6. Тя обича Северното Черноморие - има по-малко хора, той - Южното.

В момента са стигнали до консенсус: ще разделят почивните дни по равно и ще посетят и двете места.


какво харесват най-много в другия

Той: "Не знам, то е просто излъчване. Силно впечатление ми прави, че тя може да даде и последните си пари за мен. Т.е., че вече не мисли за себе си като за нещо отделно."
Тя: "Че е много добричък и всеотдаен. През зимата често боледувам и той се грижи за мен - носи ми леген със студена вода, прави ми компреси, измисля някакви бабини лекарства и седи нон стоп до леглото ми."

Преди Коледа Нина получила алергия от антибиотик и лежала 4 дни на системи във Военна болница. Митьо бил през цялото време при нея от ранна сутрин до късна вечер, първата нощ дори спал в стаята й.

когато им е тежко

Тя поплаква на рамото му, той я целува и й минава. "Или пък веднага му звъня по телефона и споделям какво се е случило." Той предпочита да й пише дълги есемеси от по 2-3 страници.

най-щурото нещо, което са си мислили

Да скочат с бънджи в тандем. Платили 80 долара, но Нина се уплашила и се отказали. Засега.

какво биха направили с 5 лв.

Да си купят по един хот дог и да го изядат на лунна светлина.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР