Прага на купонджиите

Има три условия, за да се почувствате много добре в този град

Елка Влаховска 13 August 2013

Има три условия, за да се почувствате много добре в този град. Първото е да цените архитектурата и музиката, второто – да обичате бирата и третото – да не сте вегетарианец.

какво да правим
- Да обуем ниски обувки, да нахлупим лятна шапка и да се отправим на пешеходна обиколка на града. Да обиколим Вацлавския площад с многобройните кафенета и магазини, да спрем пред прочутия часовник Орлой на Старото кметство, за да видим как на всеки кръгъл час се появява фигурата на смъртта, за да напомни за преходността на земния ни живот.
- Да се снимаме на прочутия Карлов мост пред статуята на братята Кирил и Методий и да се изкачим към двореца Храдчани и великолепната готическа катедрала Св. Вит.
- Да се разходим с корабче по Вълтава.
- Да посетим Еврейския квартал с гробището и старата синагога.

къде да отседнем

Хотел „Ариа“ е вашето място, ако обичате музиката. Със сигурност ще откриете любимото си CD сред 4000-те диска прекрасна селекция. В хотела всеки етаж е посветен на музикален жанр, а делукс стаите и апартаментите – на известен музикант или композитор. Може да се наслаждавате с часове в музикалната библиотека или да отпивате първокласни вина, съчетани с гурме ястия в ресторанта, „кацнал“ над керемидените покриви на Стара Прага. www.ariahotel.net

култовите места

Прага=бира!!! Да опитаме колкото може повече от разновидностите бира – „жива“, наливна или бутилирана.
U Fleku
(при Флек) – първото писмено доказателство за пивоварната датира от далечната 1499 г. Днес около 2000 чаши тъмна бира се сервират на ден в бирарията, където ще срещнете не само обикновени туристи, но и чужде-странни знаменитости, гостуващи на града.
U Cerneho Vola (при Черния вол) – добра и евтина бира. Отваря още в 10 сутринта.
U Kocoura (при Котарака) и U Kaliha (при Халбата) – също много добър избор. U Kaliha е известна като кръчмата на Швейк и затова нонстоп е пълна с подпийнали туристи от съседна Германия, където са луди по героя на Хашек.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР