9 факта и 1 заблуда за Витомир Саръиванов

Витомир е познат с емоционалните си коментари на футболни срещи и фигурно пързаляне по "Евроспорт", а широката публика го знае като двойника на Фродо от "Властелинът на пръстените".

Адриана Попова 10 August 2007

Човекът със сините очи, къдрава коса и особено име Витомир Саръиванов беше избран за водещ на риалити шоуто за любовни двойки на Нова телевизия "Островът на изкушението", което ще се снима на мексиканския полуостров Юкатан от септември (лицензът е на Fox, продуценти у нас са СИА). Витомир е познат с емоционалните си коментари на футболни срещи и фигурно пързаляне по "Евроспорт", а широката публика го знае като двойника на Фродо от "Властелинът на пръстените". Приликата с Илайджа Ууд - актьора, играещ Фродо, не е от любимите му теми, но той я приема спокойно. Почти. На екрана изглежда емоционален сладур, на живо Витомир печели с това, че се държи мъжки. Готин тип. Не останаха много такива като си помислиш.

 1. За водещ на шоуто е избран без кастинг, от СИА му се обаждат и му предлагат. Витомир предполага, че е заради опита му на тв коментатор и ролите му като малък в телевизионни и кино продукции (в детския тв сериал "Мери Попинс" и във филма "Константин Философ", където играе малкия Константин).

2. Малко го е яд, че няма да може да се наслади на пикантните ястия в Юкатан. Причината - на ужасна диета е заради заболяването си от подагра.

3. Голям кулинар е. На масата обича да се глези, поръчва завързани ястия - по много, за да опита, независимо дали ще ги изяде.

4. Съпругата му Диляна в момента не работи и се занимава с децата - Стефан на 5 г., и Марина на 2 г. Преди е работила в рекламата. Витомир й е страшно благодарен, че не е някоя глезла и понася професията му с многото отсъствия от вкъщи.

5. Пътувал е из цяла Европа, Америка, ходил е в Азия. Страната, която му лежи на сърцето, е Япония. Понякога мисли, че в предишен живот е бил японец. "Надявам се да съм бил някой самурай, а не злощастен селянин, който е трябвало да сее ориз."

6. Заради шоуто си прави козметични процедури на зъбите, защото продуктът е лъскав и водещият трябва да изглежда перфектно.

7. Гледал е филма "Властелинът на пръстените", но книгата не е чел - намира я дълга и тромава, няма нерви за нея.

8. Кръстен е на дядо си. В началото на миналия век при разкопки откриват пръстен с надпис "Княз Витомир", прабаба му харесва името и кръщава сина си - въпросния дядо. А фамилията е обратна на Караиванов. Кара е черен, саръ е рус.

9. Телевизионната му кариера започва с конкурс за спортната редакция на БНТ. Конкурсът се прави от Хачо Бояджиев.

10. Това е заблудата. Витомир не е завършил психология, както масово се пише, а дефектология в Софийския университет.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР