Люси Иларионов

Танцът е най-добрата диета

Мариана Антонова 04 June 2013

Денсинг Старс, понеделник вечер. На сцената Люси е самата грация и чар, но зад завладяващата усмивка и отдаденост на танца се крие непрекъсната физическа болка. За диетите, килограмите и любовта разговарям с артиста, певеца, танцьора и режисьора Люси Иларионов.


Люси, как един толкова солиден мъж като теб с цели 170 кг реши да танцува пред цяла България? Рискът да изглеждаш нелепо беше реален.

Като ме поканиха, попитах организаторите дали не търсят комедиен ефект. Дали няма да съм смешникът на шоуто. Не, отговориха ми. Искаме да дадеш всичко от себе си. Притеснявах се, че цялата ми тежест ще бъде концентрирана в коленете и може да получа контузия. Честно казано, и в момента трудно се движа, куцам, боли ме. Увит в бинтове и наколенки, като Робокоп излизам на сцената. Но мисля, че се справям. Исках да го направя адски много, защото бях се наканил да започна да отслабвам.

Ани Хоанг, годеницата ти, колко килограма е?

45, опитва се да яде по-калорични неща, за да напълнее. Качила е 2 кг, докато тече шоуто... Но тя е на 21 години, при мен егенето си казва думата.

Как се запознахте, любовта кога дойде?
На концерт с класическа музика. Ани свиреше Бах – тя от 5-годишна свири на пиано. Любовта дойде после. Даже Ани беше по-активната страна, целуна ме първа. Аз й се дадох.

Имаш развод след 4 години брак. Обикновено след това човек трудно се впуска в нова връзка.
Навремето бързо реших да се оженя. Бях на 33, исках семейство, деца. Сега съм по-предпазлив.

Минаваме към килограмите, вечното проклятие за жените. Какво ти беше?
Не някакви сериозни проблеми, по принцип съм здрав. Започна да ми става тежко, като ходя, задъхвах се по стълби. Вече не бях толкова подвижен, колкото преди, когато всяка вечер бях на дискотека или с групата [група Ъпдаун, която Люси огранизира, докато следва в театралната академия]. В един момент спрях да се движа, а продължих да се храня по същия начин. Ами нормално е да кача килограмите.

Да качиш 10-20 кг от обездвижване – разбирам. Но ти си качил много повече. Може би е имало и друга причина.
Просто кариерата ми спря и аз спрях да се забавлявам. Така че, общо-взето, напълнях на психическа основа.

Вероятно вече си абсолютен спец на тема диети.
Абе не чак толкова. Все още съм в сферата на каненето да ги започна. Преди да вляза в Денсинг Старс, бях започнал една с кленов сироп, предложи ми я Коко Динев. В литър и половина вода сипваш 10 чаени лъжички от сиропа, изцеден лимон и черен пипер. Това е за деня, на следващия – нова доза. Не ядеш нищо. Доста неприятна диета. Карах така две седмици, после трябваше да имам период с фрешове и салати за 14 дни, след това пак две седмици със сиропа. Спрях, защото започна да ми прилошава, докато танцувам.

Правил си и диета „Японско чудо“.
Да, сутрин ябълка с чай, на обяд две твърдо сварени яйца пак с чай, вечер 200 г месо с кисели краставички. Навремето с тази диета за 2 месеца смъкнах около 40 кг. Обаче после качих повече. Гримьорът Мис Бони ми предложи диета на принципа на разделното хранене: два дни ядеш картофи, после два дни пилешко и т.н. Може би някой ден ще я пробвам. Иначе в момента съм на салати, фрешове и вода, понякога супичка. Избягвам сладко, газирано, хляб. И танцувам. Това е.

А имаш ли други страхове, освен за травмите?
Не, нямам. Преди време с помощта на майка ми купих земя и исках да си построя къща, но дойде кризата и всичко отиде на кино. Затова вече живея за момента. И се старая да ми е весело и хубаво.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР