Синтия Никсън - Миранда, невъзможна любов

На екрана Синтия Никсън като че ли се слива с героинята си от “Сексът и градът”- вулгарната,  праволинейна и предсказуема адвокатка Миранда, чийто любовен живот никак не е вълнуващ.

14 October 2008

На екрана Синтия Никсън като че ли се слива с героинята си от “Сексът и градът”- вулгарната,  праволинейна и предсказуема адвокатка Миранда, чийто любовен живот никак не е вълнуващ. Но в живота Синтия Никсън е съвсем различна и абсолютно непредсказуема.

 

След като напусна приятеля си от ученическите години, професора Дани Моузес, на когото роди две деца, тя завъртя любовна връзка с жена. Нещо повече – таблоидите наричат любовницата на Синтия най-противната жена на Америка. И трябва да се признае, че този път не са преувеличили много. Името й е Кристин Маринони – активистка за граждански права, червенокоса и синеока като Синтия, но с отблъскващо отпусната фигура. Това не притеснява Синтия, която твърди че се е влюбила в нея и “…ако е възможно, бих се оженила за нея. Това е нещо, което интересува Кристин,  и нещо, от което бившият ми приятел никога не се е интересувал.” И добавя: “Винаги съм се страхувала от женитбата, гледайки на нея като на потенциален капан. Хората се женят заради купона, заради подаръците и защото искат публично да заявят, че са влюбени в някого. Малко мислят за общия път, който ще им се наложи да извървят.”

Синтия и Кристин започват да се срещат през януари 2004-та, а когато през септември таблоидите ги надушват, става страшно. “Тогава казах че имам романтична връзка и толкова.  Не исках да говоря за нея преди страстите да се успокоят”, казва в откровено интервю за “Дейли Мирър” Никсън. “ Никога не съм усещала някаква скрита, плашеща или непозната страна от моята сексуалност, нито пък съм подтискала нещо в себе си. Просто срещах тази жена и се влюбих. Не се чувствам по-различна, въпреки че през целия си живот съм имала връзки с мъже”, казва още тя. Точно както героинята си Миранда, тя напуска Манхатън, за да живее с любимия си човек- в случая Кристин- в Бронкс.



Синтия Никсън е на 42 години, родена в Ню Йорк в семейство на актриса и радиожурналист. Играе от 12 годишна, най-напред във филми, в които участва майка й. Мнозина сигурно си я спомнят като невръстното слугинче в “Амадуес”, един великолепен филм на Милош Форман. След това учи в театрално училище и продължава да играе в пиеси на Бродуей, тв сериали и филми. Списъкът им наистина е внушителен. Има награда Еми за ролята си на Миранда в “Сексаът и градът” и награда Тони за главна роля в “Заешка дупка”. След “Сексът и градът” Сара Джесика пое роли, които кореспондират с блестящия й имидж от кориците на първокласните списания. Синтия Никсън изигра Елинор Рузвелт, съпругата на Франклин Рузвелт. “Мразя да я виждам като отегчена и изгубена съпруга в сапунени сериали”, казва една нейна приятелка-сценаристка.- “Тя е честен човек и много сложна личност. За да изпее една песен като водеща на благотворително събитие, тя се зае със сериозни уроци по пеене.”

 

За първи път през април тази година Синтия призна пред медиите, че от две години се бори с рак на гърдата. А първият човек, който е научил за болестта й е Кристин Дейвис, която играе Шарлът в “Сексът и градът”. Двете остават близки приятелки и след края на сериала.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР