Пречистване вкъщи

Съветва Алексей Скворцов, здравен център „Дар“

Мариана Антонова 10 April 2013


Пролетната промяна трябва да започне с детоксикация според лекарите от здравен център „Дар“. Защото организмът на съвременния човек е интоксикиран глобално, а когато замърсената кръв стигне до клетката, тя функционира с 20-30% от възможностите си и идват болестите.


По правило детоксикацията стартира от дебелото черво. Съвременната холистична медицина смята, че около 95% от всички заболявания (над 8500 известни на науката) се дължат на проблем в него. Изчистването му става чрез добре познатата на всички жени, минали през родилна зала, клизма. Бихте могли да я направите в център за детокс, но може да се справите и вкъщи с помощта на иригатор. Дебелото черво се прочиства през ранна пролет в продължение на месец от новолуние до новолуние, като клизмите се правят през ден. Добре е преди това да се консултирате с личния си лекар или с друг специалист примерно от център „Дар”.

Междувременно помагате на организма да се чисти сам по два пъти на ден, в идеалния вариант – след всяко хранене, с природни слабителни, като чай от майчин лист или зърнастец, сок от накиснати за 24 часа във вода сушени сини сливи или смокини, настъргани моркови. Внимание! Тези средства действат само ако дебелото черво е детоксикирано.
Голямото пролетно чистене продължава с детокс на черния дроб – вторият по важност орган за изхвърляне на отпадъци от тялото. Тук също е много важно да не го правите на своя глава, а с консултация и наблюдение на лекар. Ритуалът започва с 4 топли вани за т.нар. смекчаване на организма, последната е ден преди началото на прочистването, и с няколко дни до седмица строг вегетариански режим. За процедурата ви трябва от 150 до 300 г зехтин в зависимост от теглото и същото количество прясно изцеден лимонов сок. Трябва ви също прясно изцеден сок от червено цвекло и от кисели ябълки, които се пият в продължение на 4 дни, съпроводени с вечерна клизма и вегетарианско меню. Вечерта на четвъртия ден изпивате 3 с.л. от затопления до 35 градуса зехтин, след него – 3 с.л. от лимоновия сок. Повтаряте през 15 минути, докато не изпиете цялото количество зехтин и лимон. През цялото време лежите и топлите черния дроб с грейка. Добре е по време на процедурата да дишате плавно с корема за половин час, почивате 10–15 минути и повтаряте в същия ред. На следващата сутрин приключвате с очистителна клизма. Най-голям ефект има, ако правите очистването при пълнолуние. След като се прочистят двата най-замърсени органа, по указание на лекарите от центъра започва чистенето на бъбреците, на ставите, на лимфата и на кръвта.

Билки за очистване на кръвта алое + вино и мед      
Срещу хламидии пелин, карамфил и настойка от кората на зелен орех
Съвет: По-добре си купете приготвените в центъра комбинации, защото ако не се спази точната пропорция, може да се получи обратен ефект.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР