Напитки за детокс - лимон, алое, джинджифил и още...

Вода с лимон, сок от алое вера, кокосова и джинджифилова вода

eva.bg 09 February 2023

Алое вера е мощен антиоксидант и повишава имунитета

Снимка: Instagram

Няколко бързи и лесни напитки за детокс, които може да включите в ежедневното си меню. И не забравяйте, че освен от токсините в тялото, е добре да се пречиствате и от токсичните емоции. Двете неща са неразривно свързани.

Чаша вода с лимон
Пиенето на вода с прясно изцеден лимонов сок освобождава тялото от токсини и подобрява храносмилането. Ако включим тази напитка в сутрешното меню, след две седмици ще почувстваме прилив на енергия и сила. 

Кокосова вода
Твърди се, че това е любимата напитка на Мадона за тонизиране. Кокосовата вода е богата на витамини и на калий, който поддържа баланса на инсулина в тялото и укрепва сърцето и мускулатурата. Кокосовата вода е идеална за възстановяване след физическо изтощение, защото съдържа електролити, близки до състава на кръвта.

Сок от алое вера
Необходимо е да проверите дали е с биопроизход. Консумира се в разреден вид, но ако си купите концентрат, максималната доза е 60 мл на ден, разпределена на 3 пъти по 20 мл. Алое вера е мощен антиоксидант и повишава имунитета.

Джинджифилова вода
Можете сами да си я направите, като настържете пресен джинджифил във вода и на сутринта я прецедите. Отлично средство за успокояване на стомаха, засилване на метаболизма и „разгаряне на вътрешния огън“ според източните медицински практики.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР