Рейчъл Роу&KiNK

Щастие, дълго три брака

Адриана Попова 24 March 2013

Тя/ Рахел-Лилия Тодорова
с артистичен псевдоним Рейчъл Роу, певица, любимото момиче на Страхил и дъщеря на Камелия Тодорова, в края на миналата година излезе дебютният й сингъл Follow the step. Той се върти по BBC, обявен е за едно от 20-те парчета на 2012 г. в ежегодната класация на Groove magazine, а от Hugo Boss го качиха като музикален поздрав и свободно сваляне на страницата си. Писала е за Мария Илиева, Рут Колева, Криста, Любо Киров и Камелия Тодорова. Ходи навсякъде с голяма чанта с диктофон и бележник, за да записва хрумванията си.

Той/ Страхил Велчев, известен като KiNK,
любимият мъж на Р¡хел (така я нарича с ударение върху а-то), почти всеки уикенд пътува, за да свири авторските си композиции в големите клубове и фестивали за електронна музика – Австралия, Сингапур, Флоренция, Лондон, Берлин, Китай, Детройт, Ижевск, Португалия. Последно щеше да свири на Иглу фест в Монреал, само електронна музика, минус 30 градуса, купон голям. Плочата му Rachel от 2010 г. е посветена ясно на кого, издадена е от лейбъла на Джош Уинк – едно от най-големите имена в електронната музика. Пътува навсякъде с голяма чанта с музикални джаджи и заради нея по летищата го проверяват като терорист. Понякога.

Не се страхувам, вълнувам се, казва Рейчъл Роу за старта на съжителството си със Страхил. Двамата се събират под един покрив сега, въпреки че са заедно от поне 3 брака време – определението е на Рейчъл. Запознават се в зората на новото хилядолетие. Срещата е на Попа, култовата пресечна точка на 90-те. Страхил идва с две мадами подръка, леко надут и Рейчъл леко му се ядосва. Обаче после тя прави един грандиозен 48-часов купон за посрещане на Милениума с професионално озвучаване и й трябва истински диджей. Кой-кой – Страхил. Следва обяснение от негова страна на балкона. Тя реагира с Was? (немският й е бащин език, тя е дъщеря на музикалния продуцент Майкъл Кунстман). След време прави първата стъпка и го целува. Оттогава са неразделни. Искат да работят един с друг, да правят повече музика заедно. Сега Рейчъл е нещо като композиционен консултант на Страхил, тя е професионалният музикант в двойката – завършила е поп и джаз пеене в консерваторията, и той се допитва до нея дали и кога да промени нещо в композициите си. В дебютната плоча на Рейчъл Страхил прави ремикс, който е много продаван в чужбина. Това е най-комерсиалният успех и за двамата. Наясно са, че музиката им може да има успех главно на Запад, тъй като не е масова, а там има развита сцена с много ниши, но се чувстват у дома си тук. „Рецептата за щастие ми е била да правя музиката си и да имам партньор до себе си“, казва Страхил. И му се е получило. „Аз всеки ден чувствам щастието, може да не е от сутрин до вечер, но е всеки ден“, казва Рейчъл.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР