Мисис Русия 2012 Антония Петрова

За Александър и сълзите, короните и крокодилите, подкупите и отвличанията

Ирина Иванова 19 March 2013

За Александър и сълзите, короните и крокодилите, подкупите и отвличанията

Палто от норка до земята, руса коса до кръста, чисто лице без грим и зелени очи с грим – Антония Петрова, „Мис България 2009“ и „Мисис Русия 2012“, е позиционирала пред себе си купа със сладолед „рикота“ в Confetti и е готова да отговаря на всички въпроси. За силикони, крокодили, титли, подкупи, отвличания, лъжелордове, скандали, кожени палта и прочие. Първоначално с нея е и съпругът й Александър Бередин, но след като се поздравяваме, той става, тихичко пита Антония дали да я изчака някъде, ако ще вечерят навън, или да напазарува и да приготви сам вечерята. Не вярвам на ушите си! По дяволите, трябваше и аз да се омъжа за руснак!


С какво точно се занимава Александър, Антония? Той е космически инженер, завършил е Военно-космическата академия в Санкт Петербург, но сега се занимава с финанси. Роден в центъра на Москва и за него тя е центърът на света, което не е далеч от истината. Питат ме как си е оставил бизнеса и е дошъл тук. Офисът му всъщност са телефонът и компютърът и може да работи откъдето и да е.

Ти участваш ли в неговия бизнес? Участвала съм в много от проектите му. Доверява ми се, особено откакто е в България, тъй като не е наясно с юридическите правила у нас и често се допитва до мен по тези въпроси. Аз имам две висши образования – МИО и право. Преди време Александър строеше фабрика за консервиране на риба тон в Шри Ланка. И тъй като имаше срещи с високопоставени хора там, министри и т.н., а тогава не беше добре с английския, аз му превеждах.

Каква ви е разликата във възрастта с Александър? 19 години. Той изглежда по-млад, а аз – по-голяма. Дори писаха някъде, че съм над 30, но си крия годините.

Само на руски ли си говорите?
Да. Понеже Александър направи голям жест, като дойде да живее в България заради мен, поиска в отговор на неговия жест поне да си говорим на руски.

Разкажи ми за вашата връзка... Запознахме се през 2006 г. Тогава все още учех МИО (Международни икономически отношения) и си избрах като втори език руски. През лятото заминах в Русия по една програма за чужденци към Московския университет и там се запознах с Александър. Излязохме една вечер и така започна връзката ни. В края на лятото си тръгнах, после той дойде в България. Организира приятелите си да карат ски в Банско, въпреки че обикновено ходеха на Алпите. За първи път дойдоха у нас, много им хареса. Бяхме интересна компания онази зима – седем мъже и аз. Те са луди маниаци на ски и сноуборд, но карат екстремно – с радиостанции, извън пистите, с хеликоптери. Тогава започнах да се уча да карам ски и вече съм много добра.

Разбираш ли се с родителите му? С баща му имаме страхотни взаимоотношения. А майка му е най-религиозният човек, когото познавам. С нея също се разбираме добре. Срещаме се всеки път, когато ходим в Москва, ние пътуваме дотам почти всеки месец.

Кажи ми сега за тази титла. Последно ти официалната Мисис Русия ли си? Не знам защо, но каквото и да направя, тук все някой си мисли, че лъжа. Затова на официалния ми сайт www.antonia-petrova.com съм публикувала всичките си дипломи с входящите им номера и който не ми вярва, може да провери. Сега за титлата. Да, аз съм носителка на титлата Мисис Свят Русия 2012, единственият конкурс в Русия, който има правата да изпраща победителката си на световния конкурс Мисис Свят. Който не вярва, може да провери на сайта http://mrsworld.ru. Там, в Русия, няма никакъв скандал. Скандалът е само тук.

И плати ли 20 хиляди за титлата?
Това е много смешно, коментирах го вече. Когато през 2009 станах Мис България, казаха, че съм платила 50 хиляди, а сега – само 20. За Мисис Русия! Поне да бяха казали, че съм платила повече. Знаеш ли, че имаше жени, които идваха на репетициите с охрана. Едно от момичетата живееше с мъжа си в Париж, имаха апартамент на „Шан-з-Елизе“. Друга имаше къща в Маями. Все пак Александър не е най-богатият магнат на света. И други могат да си платят, нали така. Какво повече да ти кажа?

Кой ти измисли прякора Мис Крокодил? Няколко момичета, които участваха в „Мис България“ и много си бяха повярвали, че ще спечелят. Всички негативни неща за мен тръгнаха от тях, включително и този прякор.

Евгени Минчев беше ли част от тази кампания? Ще ти кажа само, че намерих сайта, от който той си е купил титлата „лорд ъф Итън“ – www.lordships.co. Струва 2500 паунда. Мотото на сайта е нещо от типа „Какво да подарите на хора, които си имат всичко“. Решила съм за следващия рожден ден на Александър да му подаря една титла. Ей така, на майтап.

Когато ти се обадих за интервюто, каза, че си в офиса. Какво точно работиш, Антония? Управител съм на частна фирма за финансови, юридически, инвестиционни консултации. Ставам в 8,30 и в 9,30 вече съм в офиса.

Поемаш ли все още някакви ангажименти като модел? Рядко. Не съм гледала на това сериозно, защото в България няма как моделството да ти е сериозна професия. Като студентка си докарвах някакви пари така, работих за „Визаж“, но никога не съм мечтала да бъда модел, актриса, певица. Не съм творческа личност. Винаги съм искала да бъда бизнес дама.

Но все пак се яви на Мис България. Да, но не защото искам да се развивам като модел, а защото нали знаеш, че всяко момиче иска да стане принцеса. За мен това беше Мис България – станах принцеса. Нищо повече. Няма да ти разправям как никога не съм искала да бъда известна. Естествено, че съм искала и искам. Никой не ме държи насила в медийното пространство.

Я да прегледам пак списъка със скандалите, в които е замесено твоето име. Защо когато спечели титлата, каза, че нямаш силикон?
Защото нямам. Имам операция на бюста, но нямам силикон. Всъщност до ден-днешен това е единствената хирургична намеса по мен. Нямам други операции нито по лицето, нито по тялото. Но дори и да имах силикон, това е проблем само в България, не и на световен конкурс. В изискванията на Мис Свят няма нищо за пластични операции. Дори напротив, последните години почти всички победителки и финалистки имат поне по една операция, да не говорим за латиноамериканките.

Майка ти и баща ти къде живеят? В прословутата къща в Драгичево, която толкова коментираха хората преди години. Родителите ми са инженери, а аз съм студентско бебе, родена съм в Пазарджик.

А вие с Александър къде живеете? Купихме си нов апартамент в София и го дообзавеждаме. Кухнята ни е готова и е много хубава. Затова с голям мерак си оставаме понякога вкъщи вечер и си готвим. Той готви по-често и по-добре от мен. Иначе вечеряме навън.

Чела съм, че той много пъти ти е предлагал брак. Защо прие едва сега? За първи път ми предложи в ресторанта на Айфеловата кула. Беше на рождения ми ден. Подари ми пръстен. Тогава му отказах. После ми предложи в ресторант „Лебед“ в Панчарево. Падна на коляно, всички се обърнаха към нас, умрях от срам. Пак му отказах обаче. Никога не съм била от момичетата, които мечтаят да се омъжат. Не ми е било цел. Не бях готова.

Да не би сега да си приела заради историята с отвличането, дето полицията те открила в багажника на колата му, увита в одеяло. Това с одеялото ми е любимо. Или другата версия, че ме оставил посред нощ сама на магистралата. Истина е, че тази случка послужи за катализатор на нашия брак. Тогава наистина се бяхме скарали сериозно и аз му бях казала, че го напускам. Седмица живях при нашите. Една вечер излязох с приятели на заведение. Александър дойде в заведението. Беше малко неадекватен, защото бе решил, че наистина ще го изоставя. Помоли ме да се кача в колата, за да поговорим и да се разберем. Обикаляхме и се обяснявахме. През това време нашите започнали да ми звънят, защото не съм се прибрала. Звънели и на него, но тъй като пътувахме, нямаше покритие. И те звъннали на полицията. После хората, които бяха с мен в заведението, разказали на журналисти случката, журналистите си я доукрасили и така. Приличам ли ти на жена, която ще се омъжи за някого, който няколко месеца преди това я е отвлякъл и оставил на магистралата посред нощ?

А защо се омъжи за него? Защото разбрах, че той  наистина силно ме обича. Че много пъти и по всевъзможни начини ми го е доказвал. Че е готов на всичко за мен и ще съм глупава жена, ако не се омъжа за него. Ние сме кармично свързани. Правили сме си такъв хороскоп при астроложка.

Вярваш ли в астрологията? Само на моята Стефка, която ми помага отдавна и е проверена. Няма нещо, което да ми е казала, че ще се сбъдне, и да не се е сбъднало. Дори невъзможни според мен неща. Когато приех предложението за брак, Александър ме попита къде искам да се оженим и аз звъннах на Стефка да я питам за дата. Тя каза дата след две седмици – 21 март. Знаеш ли, че в Индия и Шри Ланка задължително се допитват до астролог и ако младоженците не са съвместими, въобще не се женят колкото и да са влюбени. Питаха ме в България как се женим и аз им казах: обикновено в събота, защото в неделя всички са свободни и могат спокойно да се напият предишната вечер. Решиха, че се шегувам. Така че трябваше да организирам сватбата за две седмици. Оженихме се точно на датата, на която Стефка ми каза, нищо че се падаше сряда.

Александър да няма предишен брак, че е толкова търпелив? Не. Търпелив е заради мен.

Не е ли много задължаващо някой да е толкова всеотдаен към теб? Не те ли кара да се чувстваш длъжна и ти да му отвърнеш със същото? Но аз също го обичам много, уважавам го и държа на него. В една връзка винаги единият обича повече. В нашата е той. Ние имаме споразумение още от самото начало на връзката ни, че никой няма да ходи някъде вечер без другия. Няма мъжки вечери и женски вечери. Ние нямаме деца, всичко сме един за друг. Абсолютно сме си достатъчни. Няма неща, които да мога да ги споделя с приятелка, а с него да не мога. Другото, което ми е важно, е, че винаги ми бърше сълзите. Буквално.

Със сигурност ти е важно и това, че е човек с възможности. В началото не знаех. Виждах, че има хубава кола, но доста мъже имат хубави коли, това нищо не показва. За мен беше важно, че съобразяваше абсолютно всяко свое пътуване с мен, искаше ме до себе си. Много се обсъждат подаръците, които ми прави, пътешествията... Да, радвам им се. Всяка жена би им се радвала. Подарява ми страхотни бижута, всеки сезон ми подарява по едно кожено палто...

Да, ето още един скандал около теб – за кожените палта. Сега си облечена в страхотно палто. Какво е? От норки. Това е любимото ми, защото е по-екстравагантно. Аз не съм с изчистен вкус, както е известно. Не знам защо се обсъждат толкова моите палта. В Русия всеки ходи с кожено палто, просто климатът е такъв. В метрото всички са с такива палта и шапки, дори най-бедните имат поне едно палто от естествена кожа. Там е напълно нормално, не се обсъжда въобще.

Вярно ли е, че господин Бередин като повечето руснаци прекалява с водката? Той не пие. Не само водка, а и вино. Спортът му е страст и внимава как живее. Аз понякога пийвам чаша вино.

Какво правите през уикендите? Задължително ходим някъде извън София. Александър е ловец. Имаме си куче – огромно, ваймаранер, една от най-старите ловни породи. Казва се Шепот на есенни листа. Като пътуваме някъде, го оставяме на хотел. През лятото почти всеки уикенд ходим и в Созопол. Купихме си апартамент там.

Страхуваш ли се от следващия етап във връзката ви? Александър много иска дете. Допреди година аз не давах и дума да изрече за това. Изглеждаше ми невъзможно да стана майка. Не съм от този тип – да се заглеждам по малки дечица, да им се радвам. Но сега имам план – докъм 35 години да имам две деца. От собствен опит знам, че е самотно да си едно дете. Най-добре да родя две наведнъж. Имаме близнаци и в двата рода.

Обади се на Стефка и я питай. Обадих й се, но каза, че няма да са две наведнъж.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР