Confetti

Още причини да сме там

Лилия Илиева 25 February 2013

Едва ли е нужно да ви представяме Confetti. Ако още не сте опитвали от 42-та му вида сладолед (гарантирам – най-вкусния в София!), гурме десертите, прекрасното средиземноморско меню или не сте пазарували от италианския магазин, със сигурност когато сте минавали по ул. „Граф Игнатиев“ или ул. „Христо Белчев“, заведението ви е направило впечатление. Освен че е много елегантно, то винаги е пълно.

От февруари основното меню е обогатено със специално тематично, което ще се сменя. Започват с азиатска кухня с тайландски, японски, китайски и индонезийски ястия. Ще бъдат предлагани с азиатски вина. В следващите дивечови седмици, когато ще сервират рагу от сърна и глиганско печено, с глиганското можете да опитате гъсто плътно на вкус каберне от областта на Торино. Ще има седмици на рибата, а през април – италиански специалитети от Тоскана, Венето и Ломбардия.

Малко история
Главният готвач на заведението и съсобственик Флавио е наследник на италианска фамилия със стогодишна традиция в кулинарията. През 1903 г. прадядо му открил сладкарница в центъра на Виена. Правел сладолед по рецепта, която знаел от баща си. В сладкарницата работел и Флавио по време на ваканциите си, когато бил малък. Семейството му е притежавало и два ресторанта. Разработвали и сладкарници за сладолед в различни страни. Всяка година шест месеца през лятото Флавио работел, през зимата пътувал по света – Индия, Тайланд, къде ли не. Запознал се с жена си, която е българка, във Виена. Учела в тамошно училище. След 6 години се срещнали отново. Когато дошъл да разработва заведение в София, Флавио й се обадил с молба да му превежда. Влюбили се един в друг. Сега имат дете и още едно е на път.

Опитването препоръчително
От гастрономията на Confetti можете да си купите паста, салса, прошуто, сирена, ангинари, зехтин, сушени домати, които заведението зарежда директно от Италия и се използват в рецептите на ястията от менюто. От сладоледите задължително ягодовия с босилек, карамеления със сол и шоколадовия с горгонзола.  От 15-те вида торти много вкусна е целувчената по оригинална венецианска рецепта.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР