Хелън Мирън - една лейди на 76

28 July 2021

Снимка: getty images/guliver

Едно от нещата, които много харесваме в Хелън Мирън, е нейната прямота и откровеност. Преди броени дни тя навърши 76 години и понеже не обича заучените фрази и кухи реплики, а ние пък я уважаваме за това, ви припомняме някои от любимите ни нейни изкавания:

„Бях дебело и пъпчиво момиче, което мечтаеше да стане холивудска звезда. Мислех си как покрай мен ще спре някой мастит продуцент с цигара в ръка и ще каже – точно теб търсех! Сара Бернар беше мое вдъхновение, както и всички онези големи звезди навремето. Ако трябва да съм напълно честна, исках просто да бъда звезда, което е ужасно, наистина. Но няма да ви лъжа, че съм станала актриса, защото това е било моето призвание.“

В интервю за британския вестник „Телеграф“ пък голямата актриса Хелън Мирън признава, че тайната на нейните красота и жизненост е в това, че е правила ...обратното на онова, което я е съветвала майка й.

„Обичам да се пека на слънце, да пия вино и да ям пържени картофки. Всичко това не просто си го позволявам, но дори прекалявам. Никога не съм ходила на фитнес за повече от два месеца. Често забравям да си взимам витамините и добавките. Единственото вредно нещо, което никога не съм правила е, че никога не съм пила кока кола.“

Хелън Мирън се радва на щастлив дългогодишен брак с Тейлър Хакфорд и тайната, според нея, е в нещо много простичко и прозаично. А именно – храната. Актрисата е категорична, че тя има много важна роля в отношенията им.

„Връзката ни започна с вкусна храна и голямо количество водка. Имаме дълъг и щастлив брак и храната има огромно значение. Тя може да е както много чувствена, така и да служи за лепило, което да държи двама души заедно“, каза Мирън.

„Обичам децата, много са забавни. Но никога не съм искала да имам. В един период си казвах, че може би трябва да родя, но така и не успях да се убедя. Някои мъже и жени просто нямат нужда да имат деца. И според мен това е напълно нормално. Светът и без това е пренаселен. Това е моят принос към екологията“, откровено казва тя.

Заповядайте наразходка в галерията ни, където сме събрали едни от най-забавните й, красиви и провокативни визии.

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР