Специален проект - Мъжът в мен (част 2)

В нашата малка комедия има само главни роли и в тях ще ви представим едни от най-популярните комедийни актриси в мъжки роли

Ирина Иванова 28 January 2013

Милица Гладнишка като Граф Дракула

Снимка: фотография Калин Руйчев, стилист Лили Гергишанова

 

Специален проект - Мъжът в мен (част 1)


Милица Гладнишка като Граф Дракула

Започваме с една кръвопролитна романтична история от биографията на Милица. Тя била силно и драматично влюбена и написала кърваво писмо на своя любим. Слава богу, писмото не било дълго - пет-шест реда. Шест пъти обаче си бола пръста, за да го напише. Както повечето гениални идеи, и тази за госпожица Гладнишка като граф Дракула се роди на бутилка вино, по-конкретно просеко, в една хубава есенна вечер, когато Милица ни бе дошла на гости, за да й разкажем проекта ни. „О, аз ще бъда Дракула!”, възкликна тя. Защо? „От него ме побиват тръпки“ - отговори.

Името на Милица Гладнишка нашумя особено след като се появи в ролята на шеметната гюлехвъргачка Мими Драмбозова от сериала „Етажна собственост” по Нова телевизия. Хората, които обичат джаз и клубна музика, обаче отдавна я познават от живите й участия в компанията на Мишо Йосифов Секстет и други приятели в различни клубове. Освен с музиката и актьорството (Милица е дипломирана актриса от НАТФИЗ) тя се занимава с дублаж и озвучаване. Но най-готиното в нея е чувството й за хумор. Преценете сами. Питаме я кое от традиционно мъжките задължения е поела на плещите си и тя отговаря светкавично: „Играя на X box.“ Искаш ли да живееш вечно? Да, но го казвам със страх. Особено ако ме боли зъб... Влюбвала ли си се във вампири? Не, защото ти пият енергията. Влюбвам се само в средностатистически диктатори.

Гладнишка не само че е играла мъж, но дори това е била първата й роля - на Спиридон. Този Спиридон Милица изиграла още на 16-годишна възраст в читалището, където посещавала театрална школа. Работата била там, че на представлението присъствали основно войници, доведени под строй на културно-масова дейност. Милица-Спиридон се спънала насред драматичното (предполагаме) действие и ризата й се скъсала. Което, не се съмняваме, моментално е стоплило самотните войнишки сърца повече, отколкото би го направил и най-гениалният монолог от Шекспирова пиеса.

мъжът в нея: Младият граф Дракула - романтичен, бохем и добър баща.


Ева Тепавичарова като Ал Бънди

Ева обожава да шофира и да изхвърля кофата за боклук. Не, глупости говоря. Кофата за боклук въобще не я кефи и определено смята, че мъжете трябва да я изхвърлят, обаче...

Когато е уморена, тя сяда и... набързо изплита една шапка. Или отива на суши вечери в известно столично заведение. Или си прави хималайски чай - силна и ароматна смес от мляко, черен чай, кардамон и джинджифил. Или се забавляват с шестгодишния й син Борил.

Истината е, че Ева има незабравимо лице - голяма уста, голям нос и огромни зелени очи. Това именно са пропорциите, които направиха София Лорен легендарна звезда. Само дето нашето момиче е в „келтски” цветове - много бяла кожа и огромна опърничава коса с цвят на мед. Защо точно тази екзотична жена си избра да изиграе за нас непрокопсаника от сериала „Женени с деца“ Ал Бънди? „Защото е един сладък чичко“, казва ми Ева с усмивка.
На снимките пристига облечена като за излет в планината - широки панталони, груби обувки, дебел вълнен пуловер и груба шапка. Не, не си я е плела тя. „Аз по принцип нося груби обувки, кубинки и скейтърски панталони. Такъв е стилът ми.“
Как по дяволите ще превърнем тази истинска Ева в Ал Бънди?!

Най-напред фризьорът Гого се заема с непосилната задача да укроти косата й. През това време Ева ми разказва, че като ученичка веднъж се подстригала нула номер. Ужасила се, като се видяла в огледалото. „Приличах на мъж, почувствах се много зле. Когато косата ми започна да расте, пък станах като таралеж. Никога след това не повторих този експеримент.“

Ева е завършила най-напред българска филология в университета, а след това актьорско майсторство в НАТФИЗ. Тя е от последния клас на проф. Крикор Азарян. Познаваме я като Йовка, жената на Руслан Мъйнов, от сериала на btv „Столичани в повече”, но чакаме с нетърпение в София най-новия спектакъл с нейно участие - „Хванати в мрежата“ по текст на Рей Куни (автора на „Отива една жена при лекаря“), поставен на сцената на Хасковския драматичен театър.

Ева вече е играла две мъжки роли. „Едната не е точно на мъж, а на урод по-скоро - Калибан от „Бурята“ на Шекспир. Тодор Колев, който беше асистент на професор Азарян и наш много обичан преподавател, ме разпредели в ролята на Офелия, но после с колегите си разменихме ролите и станах Калибан. Играла съм и диспечер в пиесата „Гара Виктория“ по Харолд Пинтър, все експерименти в академията.“

Не й харесва въпросът кой от двамата - мъжът или жената в една двойка - е по-добре да води парада. Не приема взаимоотношенията мъж-жена по този начин. „Не обичам да водя и не обичам да ме водят освен... на море или на Боровец“, казва тя.

Ето го „нейния“ Ал Бънди - с ръката в панталона, с еднодневна брада и с типичната физиономия на тотално отвратен от живота и своето място в него човек.
мъжът в нея: Онанист, разбира се. Точно като Бънди.

следваща страница »
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР