Празникът продължава

Януари ни предизвиква с нови винени вкусове, на които не можем да устоим.

17 January 2013


Ако голямата коледна трапеза ни е изморила, да направим кратък детокс. Пречистването ще изостри сетивата ни. Януари ни предизвиква с нови вкусове, на които не можем да устоим.



Край тихия син Дунав
Преди четири години край морския бряг на частно парти опитах един превъзходен совиньон блан. Виното бе Levent – от винарската изба на братя Бобокови в Русе. По онова време се налагаше вносът на совиньон блан от Чили и Нова Зеландия, но българският представител притежаваше един по-изтънчен вкус. Оттогава запомних името на Винарска къща Русе, но рядко намирах в търговската мрежа нейни вина. Тя произвежда бутикови серии за ценители от 2000 до 15 000 бутилки и през последните две години печели престижни награди на български и международни винени форуми.
На насладите от дегустацията на редки вина, придружени с подходящо меню, можем да се отдадем в комплекс „Левента“ в Русе. Старият военен форт с дебели каменни стени е преустроен в изба и ресторант със зали, кожито артистично интерпретират славната история на града. За празнуването на частно парти, рожден или имен ден или за дегустация е необходима предварителна резервация. А след празника можем да си тръгнем (вече и като познавачи) с добра селекция бутикови вина за зимните вечери у дома. Повече информация на www.leventa-bg.net.


Вино на месеца

за всеки ден
Според сомелиерите виното от сорта Рубин е най-богато на антиоксиданти. Чаша вино за вечеря е рецептата за здраве. Еригон Рубин 2011 на Винарска изба Брестовица бе отличено като най-добро младо червено вино на конкурс за български вина в Пловдив. Цена 9.76 лв.












за уикенда

Левент Гранд Селекция Мерло 2011 е чудесна компания на семейната вечеря. Промоционална цена 20.60 лв. в магазини Casavino.













за романтична среща

Тръпката на Сицилия и типичния за региона сорт Неро д’авола ще усетите с „Милле е уна нотте“ („Хиляда и една нощ”) на бутиковата изба Donnafugata. Вино със забележителен характер. Цена 105 лв. от Winebox.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР