Кимбърлин Браун

Тя играе коварната Шийла в най-гледаната сапунена опера в света "Дързост и красота"

Рослава Куманова 28 December 2004

Кимбърлин Браун беше в България за фестивала на БНТ "Златната ракла" в Пловдив. На живо изглежда много по-мила, отколкото на екрана. Първото, което прави, е да разгледа броя на EVA, който й показвам. Пита кое е лицето на корицата. Отговарям, че е български модел, живеещ в Париж. И тя започва да разказва.

"И аз бях модел дълги години. Първо в Лос Анджелис, а после във Франция и в Италия към агенция "Карин".

Казвам й, че Божана Татарска на корицата на списанието е лице от същата агенция. Кимбърлин отговаря, че момичето наистина изглежда като типичните модели на "Карин".

"Беше много отдавна. Бях фотомодел 11 години, преди да започна да се занимавам с актьорство."

Това ли е най-краткият път да станеш актриса? Днес много манекенки и фотомодели го правят като Наоми Уотс например.

Наистина не знам. Никога не съм очаквала, че някога ще се занимавам с професията модел. По същия начин стои въпросът и с актьорството. Тези неща просто се случиха с мен. Що се отнася до вашата Божана Татарска, ако тя е топ модел, това наистина може да й помогне да стане и актриса. При мен всичко стана неочаквано. Преди няколко години например се записах да уча дизайн и сега имам малка компания за вътрешно обзавеждане. Така се върнах до някогашната си мечта за това, с което искам да се занимавам. Навремето исках да стана архитект. Животът е пълен с възможности. Просто трябва да се възползваш от всичко, ако можеш.

За първи път сте у нас, първите ви впечатления?

Красиво е! Нямахме възможност да разгледаме София, но тук в Пловдив е чудесно. Днес станах и погледнах от прозореца на хотела си и видях красота! И хората са чудесни! Всеки един е невероятен! Ние направихме нещо като проучване за България, преди да пристигнем.

Имате предвид вие и дъщеря ви? (Наоколо се разхожда русо момиченце с фотоапарат - б.а.)

Да, това е дъщеря ми Алексис.

Често ли водите децата си на събития по света като това?

Не, в интерес на истината, за първи път я взимам. Реших, че е великолепна възможност да опознае друга държава освен САЩ, да се срещне с друга култура и да види, че има и други места освен Америка. И не навсякъде е като в Бевърли Хилс, Лос Анджелис, Калифорния, където живеем. Нали разбирате какво искам да кажа? Вие тук живеете в страна, където има толкова много влияния от различни култури. Това наистина е забележително. Ние в САЩ нямаме такава история. Държавата ни е като бебе в сравнение с вашата.

Били ли сте в друга Източноевропейска държава?

Не, вашата е първата. За мен е вълнуващо да съм тук. Разбирате ли, вие никога не можете да научите много като бъдете за кратко някъде, но все пак има полза. Дъщеря ми има задача от училище да направи снимки навсякъде, където ходим в България, и когато се върне в САЩ, тя ще направи представяне на страната ви пред класа. Учителката, която й възложи това, беше много развълнувана, че Алексис ще посети толкова далечна страна.

Ще разкриете ли какво става с бебето на героинята ви от "Дързост и красота"?

Искате да знаете дали ще роди момче или момиче? Вижте, нямам право да ви разкажа всичко, което ще стане по-нататък. Мога да разкрия само малко. Единствено веднъж в живота на Шийла нещата ще се подредят, както тя иска. После отново всичко ще тръгне зле за нея.

Вярно ли е, че ще опита да убие Тейлър?

Защо не утре? Или вдругиден? Ха-ха! Мога да ви кажа, че има много обрати във филма. Въпросът при Шийла е, че тя е много непредвидима. Никога не знаеш какво ще направи. Всичко, което прави, е заради любовта, ако се замислите. Тя търси любовта по неконвенционален път. Което е тъжно. Извършва ужасни неща, но дълбоко в себе си не е толкова лоша. Шийла просто не знае как да постига нещата по нормален начин.

Омъжена сте за човек, който няма нищо общо с филмовия бизнес. В това ли е тайната на здравия брак при звездите?

Мисля, че тайната на здравия брак е в това да се ожениш за своя приятел. Не само да се ожениш за мъжа, в когото си бил влюбен. Когато си гадже с някого, всичко е много вълнуващо, но трябва да има нещо по-съдържателно.

Къде се запознахте?

Срещнах го, когато бях 13-годишна. Започнахме да излизаме, когато навърших 18 и не се оженихме, докато не навърших 30 години. Не беше любов от пръв поглед, в началото дори го мразех. Когато го видях за първи път, той беше вече в колеж и единственото, за което говореше, бяха жените. Много по-късно станахме приятели и в това мисля, че е тайната на нашия щастлив брак.

Как минава един ваш ден, когато сте заети на снимачната площадка и когато не сте?

Зависи какъв филм снимам. Вие в момента гледате сериите, в които съм с Джеймс и Маги. По това време аз в действителния си живот също бях бременна. Имаше един ден, когато снимките бяха и извън студиото, защото става въпрос за отвличане. Иначе обикновено започваме работа в 9 часа сутринта и снимаме цялата серия за един ден. Други шоута се снимат от 7 до 10 дни - имам предвид една серия от тях. Понякога свършваме до 4 часа следобед, а понякога и по-късно. Ако има епизод като този с отвличането или с модно шоу, може да снимаме и до 3 сутринта. На следващия ден трябва да започнем отново в 9 часа. Всичко зависи от сценария. Програмата ми, когато не снимам, е като на всяка майка. Правя закуска на децата, водя ги на училище, готвя, чистя. Често от училище ги взима съпругът ми, защото аз се занимавам с компанията ми за вътрешен дизайн и се връщам чак за вечеря.

Разбрах, че обичате голфа, ските, гмуркането и плуването. Това ли са начините да поддържате фигурата си? Правите ли нещо друго?

Тези неща, които изброихте, ги правя за удоволствие. Децата ми също обичат ските. Когато се гмуркаш например, няма никакви компютри и телефони и релаксираш от целия останал свят. Когато си над водата,, можеш да лежиш и да видиш как птицата се спуска и хваща риба - това е един друг свят. Иначе правя по малко упражнения, но не толкова, колкото е нужно. Карам колело. Не съм пробвала Пилатес или йога. Никога не съм обичала упражненията.

Имате ли предпочитани дизайнери?

Кимбърлин Браун винаги се е чувствала най-удобно в тишърти и джинси, ако трябва да бъда съвсем честна. Сигурно, защото съм била модел и по онова време винаги трябваше да изглеждам добре и да съм облечена добре. Купувам различни дрехи. Харесвам Дона Карън, Армани. Нямам любим дизайнер. Ескада ме облякоха, когато взех наградата си ЕМИ миналата година. Виждам, че списанието ви започва с тяхната реклама.

Вие чувствате ли се поласкана, че ви номинират няколко пъти за "Изтъкната злодейка" в тв филм?

Даже взех няколко! Но това май не е лошо?

По Нова телевизия предстои да започне нов сериал с ваше участие "Млади и тревожни".

Всъщност образът на Шийла се появи за първи път в този сериал. Продуцентът на "Млади и тревожни", както и на "Дързост и красота" е един и същ. Шийла стана много популярен образ от първия филм и продуцентът реши да я прехвърли във втория. Това бе успешен ход. Преминаването на един герой от сериал в друг е прецедент. По онова време "Млади и тревожни" беше на първо място по рейтинг, а "Дързост и красота" - на 5-о и дори на 7-о. Когато Шийла се появи във втория филм, той зае второ място по гледаемост. Същият е случаят и с героинята Лорън Фенмор. Тя като моята беше първо в единия сериал, а после в другия.

Каква козметика ползвате?

Не знам дали в България се продава Oil of Olay, но аз го ползвам от 17-годишна. Купувам и Shiseido още от дните, когато бях модел. Нещата им са чудесни за хора с чувствителна кожа като моята. Слагам си сенките за очи на Mac. Когато си модел или актриса, трябва по цял ден да си гримирана и това е ужасно. Горещо препоръчвам на жените да не ходят с много грим през деня.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР