Kниги за диети и здраве

За разлика от Ипократис Пападимитракос американският д-р Майк Морено е привърженик на ударното отслабване

18 July 2012

За разлика от Ипократис Пападимитракос американският д-р Майк Морено е привърженик на ударното отслабване - „17-дневна диета“ (ИК “Хермес”). Най-хитрото в неговата диета е, че кара метаболизма да гадае, като променя количеството на калориите и храните на всеки 17 дни и така не позволява на тялото да се адаптира и да застопори кантара. Книгата му е толкова популярна в Щатите, че някои ресторанти предлагат меню, изградено изцяло по диетата на доктора.
За специална метаболитна диета говори в книгата си „Вечно млади“ (ИК Intense) и обявеният от списание “Вог” за един от четиримата водещи дерматолози в САЩ д-р Никълъс Перикон. В случая обаче става дума за това как да променим заложената в нас генетична информация така, че да подмладим напълно кожата и тялото си. В основата на тази мечтана от всяка жена над 30 промяна е нутригеномиката, която изучава как хранителните вещества въздействат върху генната експресия. В книгата има и рецепти, и суперхрани, и хранителни добавки, и йога упражнения, така че ако сте маскималисти и искате да сте вечно млади, здрави и красиви, ето рецептата.
А сега малко класика в жанра. Богато илюстрирано „Пълно ръководство по йога“ (ИК “Ентусиаст”) на Свари Вишну Давананда, един от най-известните световни авторитети в хатха и раджа йога. Показани са всички основни йога пози (146), придружени с инструкции както за начинаещите, така и за напредналите. Което значи, че може да работите върху себе си вкъщи без помощта на специален учител.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР