Станимира Колева: Лесно се предавам, но после скачам да се боря

Връх в кариерата й са носителка на титлата "Визаж Моделс 2000", лице от корицата на Vogue Pelle (специално модно приложение на италианския Vogue) и бразилския Vogue, модни фотосесии за списание D Magazine, Amica, рекламно лице на козметичните марки Redskins, Pantene и L'Oreal Professionnel.

Свобoда Сидерова 23 March 2004

Станимира Колева години 21; ръст 176; мерки 84-60-90

Очи пъстри; коса тъмнокестенява

Зодия стрелец

Въпреки, че е влюбена от година и половина, Станимира продължава да се изчервява, когато я питат за връзката й с 25-годишния Жан Кристоф, и пести подробности. Разбирам само, че французинът е завършил финанси и работи като брокер за американската стокова борса. Манекенката не се отличава с голяма точност на срещите (обича да си поспива) и търпи критика от парижката модна агенция Success, за която работи. Има сладка бенка във външния ъгъл на дясното око - стилистите винаги се опитват да я махнат, мислейки, че е размазан грим. Накрая или я подчертават, или й слагат няколко допълнително. Детинското й невинно излъчване е нейна запазена марка. Винаги носи по едно плюшено мече за спомен от всяка държава, където е била.

Станимира Колева в специално интервю за EVA, което даде при последното си идване в България.

Опиши се с три думи: лесно се предавам, но после скачам да се боря, прекалено наивна (вече се научих да не се доверявам толкова много), весела, винаги казвам, каквото мисля. Май станаха повече от 3.

Какво те вбесява и какво те радва: лицемерието ме вбесява. Щастието на хората, любовта, добрият жест ме радват.

Последния път, когато се гордя, че си българка: когато се появих на корицата на бразилския Vogue. Малко са българските лица на световната сцена.

Какви езици владееш: немски, английски, руски (завършила е руска езикова гимназия в Стара Загора - б.авт.) и малко италиански. В момента усъвършенствам френския, за да се явя на изпит, който ще ми даде право да кандидатствам есента в университета в Париж.

Голямата ти мечта e... да уча маркетинг и реклама или финанси във Франция. Смятам, още 3-4 години активно да се занимавам с манекенство и едновременно да уча. Искам да снимам и за някой прочут дизайнер, например Ralph Lauren или за Bvlgari.

Ако не беше манекенка, сега щеше да си... трета година студентка в България.

Кое е по-важно: външността или излъчването? второто. Познавам много красиви момичета, които не успяха.

Идеал за подражание: нямам, харесвам Кейт Мос и Каролина Куркова.

Най-шантавото ти превъплъщение по време на снимки: преди да дойда в България, имах снимки с колега за списание FHM на прочутото парижко гробище Пер Ла Шез. Бяхме облечени "подобаващо" в стил рок-енд-рол.

"Най-тежкият" ти грим: изкуствени лиги с препарирани насекоми в Япония.

Отказвала ли си работа, несъвместима с принципите: не бих се снимала напълно разголена. Както и в лесбийски сцени, особено да се целувам с момиче. Отказвам и да се целувам с мъж.

Би ли отказала на "плейбой": никога не изключвам нищо, защото човек не знае.

Инцидент по време на снимки: веднъж в Токио през зимата на улицата ми падна поличката и останах по бельо. Страшно се притесних и се изчервих, въпреки че веднага се опитаха да ме увият с одеяло. И един забавен: вървим покрай стрийптиз баровете на улица Пигал в Париж към мястото за снимки и чувам: "Много си слабичка, трябва да напълнееш."

Какво не забравяш да сложиш в куфара: снимки на семейството и приятели, лекарства за глава, корем и антиалергични. Държа да са ми подръка, за всеки случай. И, разбира се,

Козметика: крем 8-hour на Elizabeth Arden (незаменим при зачервявания), спрей с термална вода на Avene, мазен крем - кожата ми е суха и в самолета изсъхва още повече, и балсам за устни. Също Haute Fermete Eye Contour на Yves Saint Laurent срещу отоци, тъмни кръгове и бръчки.

Дрехата, която те описва най-добре: дънките. Предпочитам с марката Diеsel и Miss Sixty.

Любим дизайнер: Валентино

Пожелавала ли си нещо от тоалетите, които демонстрираш: едни ботуши на La Perla. Единствено те ми лепнаха, защото имам слаб крак. Не успях да си ги купя, нямаше ги по магазините.

Най-разкошният тоалет в гардероба ти: малка черна рокля на Armani за специални случаи.

Предпочитан цвят: всички с изключение на червения.

От аксесоарите харесваш: обеци и колани. Не обичам пръстени и гривни, може би защото ги губя. Ето и сега не мога да се сетя любимата ми гривна от Tiffany, подарък от приятеля ми, дали съм я загубила, или е останала във Франция.

Бельото ти за специални случаи е на: Calvin Klein и Victoria's Secret. Пристрастена съм към бледо синьото и черното, бяло нося рядко.

Какво харесваш от външността си и какво би променила: харесвам лицето и косата си. Бих "пригладила" ушите, защото много стърчат. По време на снимки са се опитвали да ги лепят с тиксо, но нищо не става.

Това значи ли, че си "за" пластичната хирургия: всяка жена е в правото си да си я позволи след 30-40-годишна възраст. Не бих го направила с професионална цел за повече поръчки, а за собствено удовлетворение. Проучвах за пластична операция на ушите, но засега отлагам, страхлива съм.

Как протича денят ти: Ставам около 8-9 часа, ходя на кастинги или снимам цял ден, прибирам се около 18-19 часа. Чета, гледам телевизия. В събота и неделя мързелувам. Ходя на кино, гледам всякакви филми с изключение на екшъни. Харесвам и книги за история. В момента чета историята на Франция. По принцип, в която и държава да отида, обичам да чета историята й.

Колко пъти тренираш: минимум 3 пъти седмично след работа по час, час и половина във фитнес зала с персонален треньор. Максимум всеки ден, понякога и в събота, но по малко време. Един път седмично имам часове по йога, останалите дни - цялостна тренировка. Например - 30 минути корем и 45 минути за останалите части на тялото. Упражненията обикновено играя с тежести на ръцете и краката или включвам гирички.

Как релаксираш от стреса: йогата ми действа разтоварващо. Когато съм изнервена, бягам и така изразходвам цялата негативна енергия.

Вземаш ли диуретици или слабителни: не. Майка ми редовно ми купува витаминни комплекси, но забравям да ги пия. От време на време - 1-2 пъти седмично (когато се сетя), пия италиански хапчета с ананас за разграждане на мазнините.

Личен гуру при избора на козметика или храна: нямам. От гримьорите черпя информация за козметичните новини, а се храня в зависимост от нуждите на тялото. Понякога чета и женски списания.

Дневното ти меню: закусвам обилно йогурт, мюсли или корнфлейкс с плодове. Плодовете са любимата ми храна. На обяд - зелена салата с риба тон, краставици, домати, царевица или гъби. Обичам да я приготвям сама, да експериментирам. Вечерята е не по-късно от 18-19 часа: печено пилешко или варена или задушена риба с гарнитура от задушени зеленцучи. От 2-3 години не ям хляб, само 1-2 филийки пълнозърнест, и то на седмица.

Как сваляш килограми: в момента съм 52 кг. Ако кача няколко, стигала съм най-много до 55, което е много за една манекенка, веднага минавам на плодове. Свалям килограмите за седмица, като ям само 1 вид плод в неограничено количество. Така се прочиствам и от токсини. Не съм от тези модели, които биха си навредили съзнателно. Познавам достатъчно булимички и анорексички.

Какво още правиш за детоксикация: 1-2 пъти седмично ходя на сауна или парна баня във фитнес клуба. Не стоя дълго, защото ми пада кръвното.

Ако ти се прияде шоколад: изяждам го целия. Не се притеснявам, защото на другия ден съм във фитнес залата. Откакто съм във Франция, страст са ми кроасаните.

Алкохол: рядко водка, и то когато излизам с приятели, вечер обикновено чаша червено вино.

Пушиш ли: спрях цигарите от 4 месеца, защото се убедих какво значение има за кожата. Сега е по-жива, не толкова уморена и сива.

Домашни средства: само краставични кръгчета на очите, и то след безсънна нощ, не обичам да се цапам.

Предпочитан козметичен продукт: френският крем Embriolisse, който ползвам по съвет на гримьорите. Продава се в аптеките и предпазва кожата от изсушаване. Дори в Япония е популярен. От гримьорите научих и за почистващия лосион за лице и очи Sensibio H2O на Bioderma без алкохол. Харесвам хидратиращия и освежаващ крем от серията Jod на Christian Dior на водна основа, както и Hydra Zen и почистващата серия Confort на Lancome.

В козметичната ти чантичка има: коректор-молив Touche Eclat на Yves Saint Laurent, 3 вида балсам за устни срещу напукване и изсушаване: Bell Labs, Avene и Carmex, блясък Juice Tubes, черен молив за очи и спирала, всички на Lancome, и пудра във формата на топчета Meteorites на Guerlain.

Не оставяш тялото без: масло Body Butter на английската марка Body Shop, тъй като кожата ми е суха. Ексфолирам кожата 2 пъти седмично пак със скраб на същата марка. Последното ми откритие е антицелулитният продукт Bikini Anti-Cellulite на Christian Dior. Обичам да ми правят веднъж седмично ароматерапевтичен масаж на тялото във фитнес залата. Чух за ефекта от обвивания с водорасли и бих искала да опитам таласотерапия.

Косата глезиш с: козметика на L'Oreal Professionnel и продукти от серията Elseve на L'Oreal. Ако е изтощена, мажа я с бадемово масло, жълтък или зехтин. Научила съм го от майка. Когато съм в България, ходя на фризьор да ми издуха и изправи леко чупливата коса.

За или против изкуствения загар: преди посещавах солариум, но след консултация с лекарите престанах.

Печеш ли се гола: преди не свалях горнището, но откакто загубих една поръчка заради разликата, се пека по монокини. През лятото кремът ми за лице на Lancome или Vichy е с фактор 30. Старая се и макияжът да е с SPF.

Как се справяш с космите: бръсна краката до коляното и подмишниците през ден или всеки ден. Ръцете почиствам с кола маска няколко пъти годишно. Един ден за снимки на лицето в едър план си изскубах с пинсета 2-3 косъма над устните.

Отношението ти към татуировката и пиърсинга: не бих си направила татуировка, но я харесвам. Както вече казах, страхлива съм и не търпя болка. Пробвах пиърсинг на пъпа, но организмът ми изхвърли халката.

Към инжекциите с ботокс: не ги харесвам - лицето е като изкуствено, няма мимика и не можеш да се засмееш. Познавам и по топчетата в устните кога колежките си слагат силикон.

Любим аромат: всеки аромат ми напомня за нещо преживяно. През деня използвам Romance и Glamourous на Ralph Lauren, Noa на Cacharel, Emporio She на Armani, Light Blue на Dolce & Gabbana, L' Eau d' Issey на Issey Miyake. Вечер - Omnia на Bvlgari и Allure на Chanel.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР