Роси Новева - японката от "японския"

Ако някоя жена в софийския хайлайф прилича на японка, това със сигурност е Роси Новева.

Борис Ангелов 01 January 2004

Често посетителите на Японския хотел в София, както е известен хотел Кемпински-Зографски, могат да видят грациозната девойка с порцеланово бяло лице и изтеглени кафяви очи в облекло с японски елементи. Неслучайно нейният път към висшето общество започва именно тук в Японския хотел. А ролята на пътеводна звезда в случая играе ексцентричният милионер Иван Зографски, с когото Роси може да бъде забелязана на различни светски места. Двамата пътуват по света и обичат да танцуват. Изобщо не ги интересуват коментарите на злите езици, които първо виждат разликата от близо 70 години между двамата. Роси Новева сякаш се е превърнала в част от целия невероятен и екзотичен ансамбъл, който представляват сградата и нейната неповторима градина. Тя смята хотела за своя свят и участва в организацията на различни събития в него, например конкурси за красота. Най-интересното обаче е, че тя в момента се снима в нов български филм.
 
Госпожице Новева, какво игратете в новия филм на Иван Ничев?
Нескромно казано, Иван Ничев явно е забелязал моя талант. Много съм щастлива, че ме покани да участвам във втори пореден негов филмов проект. Аз играя жената до сина на Бай Ганьо, който е главният герой в продукцията.
 
Как ви се видя първият филм с ваше участие "Пътуване към Ерусалим", който върви по екраните?

Бях на премиерата. Усетих магията на киното. Господин Ничев е страхотен режисьор. Знае как да пропагандира българското изкуство по света. Доколкото зная, филмът е бил показан и в Москва. За мен това бе първа роля и колкото и малка да е тя, беше вълнуващо преживяване.

В хотела, където прекарвате по-голяма част от времето си, спят звездите на американските кинопродукции. Не сте ли получавали предложения и от тях?
Честно казано, не ми е минавала през ума подобна идея. Иначе е удоволствие човек да общува с хората от американските продукции. Най-близък като общуване ми бе Уесли Снайпс. Той е много отворена личност, естествен и лъчезарен като характер. Не е недостъпен. Запознах го с мои приятели и те останаха със същите впечатления. Много добри думи мога да кажа за момчетата от "Уайт Снейк". Те са може би най-симпатичните музиканти, които ни гостуваха. Няма да забравя как изнесоха малък нощен концерт в лоби бара - беше леко шумно, но бяхме страшно впечатлени и другите ни клиенти дори не се оплакаха. Изобщо радва ме фактът, че няма нужда да ходя в Холивуд, защото Холивуд се е пренесъл в нашия хотел напоследък.

Нашумяхте като най-усърдната организаторка на мъжки конкурси за красота. Какво оправдава интереса ви към тези прояви?
Организирам и мъжки, и дамски конкурси. Последното ми пътуване бе свързано с посещение на "Мистър Интернешънъл" в Лондон, където избирам българския участник. Конкурсите дават възможност за много контакти с колеги от бранша - шефове на агенции. Получих доста предложения. Спрях се на "Мис Туризъм Свят". Туризмът и модата са най-добрата комбинация за популяризирането на една дестинация. Организацията на световния финал на конкурса догодина ще ми даде възможност да доведа в нашата страна момичета от 40 държави.

Хората с толкова много амбиции обикновено имат примери за подражание. Как се отнасяте към легенди като Евита или Ан Никол Смит?
Ако трябва да избирам една, задължително ще бъде Евита.

Дълъг ли беше вашият път от Кюстендил до Японския хотел?
Г-н Зографски беше познат на баща ми. Бе дошъл от Германия да търси корените си в Кюстендил. Баща ми ме посъветва да се обърна към него за подкрепа. И наистина - намерих опора в него. Не бих казала, че г-н Зографски е лесен човек. Той трудно може да бъде убеден да помогне на някого, понеже има доста дълъг и горчив опит. Може би ми подаде силната си ръка, защото видя в мен хъс и някакъв талант. Казва, че съм му напомняла по дух самия него на младини. Стремя се да оправдавам доверието му.

В хотела ли живеете?
Живея съвсем близо до хотела, който виждам от прозореца си, и така той не ми липсва. За мен хотелът е моят свят. В него има по малко или по много от всичко - от хубавото и от лошото, от лъскавата страна на живота и от задния двор. Харесва ми да се потапям в тази атмосфера и научавам много дори само като наблюдавам хората, местата и нещата, съсредоточени в хотела.

Има ли любов в хотела?
Аз съм още твърде млада и сигурно не познавам напълно любовта. Зная само, че обич и признание завинаги дължа на баща си и на г-н Зографски. Много държа и на няколко приятели, които са моят мост между хотела и света извън него.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР