Вихра

Плаках  за раздялата на Андрей  и Даниела.  За себе си -  не!

Мариана Антонова 19 March 2012

35-годишната бивша „отчаяна съпруга“ сподели с читателите на EVA своя начин да каже сбогом на една „толкова страшна и дълга любов”, както е казал поетът.

Вихра, защо напусна „Съпругите“? Защото напрежението непрекъснато ескалираше и започна да става нетърпимо. Това се отразяваше не само на мен, но и на целия екип.  Затова реших, че ще е най-добре за всички да се махна. Ако не беше дошло предложението, щях да си намеря някаква друга работа.
Допреди месец смяташе твърдо да работиш в „Станция Нова“. Аз съм професионалист. През май разбрах за връзката на Иван и Ирина. Въпреки това не ми пречеше да я анонсирам за „Най-добрата майка“. Работата е бизнес, личните отношения там нямат значение. Умея да ги разграничавам и мисля, че го правя добре.  Но когато от другата страна непрекъснато има някакви подмятания, поведение, което за мен е грозно... Пружината се пренави и накрая щеше да се скъса. Страхотно обичам „Съпругите“. Аз започнах предаването заедно с Даниела и съм вложила всичко от себе си в него. Тежко е, когато трябва да се разделиш с нещо такова.
Постави ли пред Иван въпроса или аз, или тя? Никога не поставям хората в подобни ситуации. Те са унизителни. Няма значение дали става дума за работата, или за лични отношения.
Как прие Иван новината, че отиваш в ново предаване? Написа ми есемес, че се радва за мен, че много ме обича и иска да се справя много добре.
Не те ли убеждаваше да останеш? Андрей проведе няколко разговора с мен, искаше да размисля. Но аз му обясних, че заради моето спокойствие и заради спокойствието на хората, с които работим, ще бъде по-добре да не натягам и аз допълнително напрежението. А и новата работа е предизвикателство за мен.
Излезе с две загуби от тази ситуация - изгуби си мъжа, изгуби си и предаването. Е, след загубите идват възходите. Моята лична година е 5, тази година също съм в петица, на всичкото отгоре по китайския хороскоп съм Дракон, а от 23 януари влязохме в Годината на Дракона. Така че 2012-а трябва да ми е страхотно успешна. След много, много лошо идва много, много хубаво. Животът е колело. Усещам, че за мен идва хубавото.
Преди това обаче ти предстои развод. Да, Иван вече ми изпрати молбата за развод, но дали това е неговото желание, или на някого другиго, нямам представа. Надявам се делото да мине нормално и спокойно, защото когато той си е той, ние се разбираме чудесно. Не сме уточнявали още по какъв параграф ще бъде разводът, надявам се, че ще е по взаимно съгласие.
Притесняваш ли се, че ще се наложи да се бориш за родителските права над дъщеря ви Ава? Двамата се виждат и чуват редовно, никога не съм го ограничила в срещите им. Единственото ми условие е моето дете никога да не ходи в онази къща при онази жена. Защото тя е силно манипулативен тип и не знам какво може да му направи. Това е майчин инстинкт. Просто се страхувам за детето си. Вероятно тя е прекрасна майка за нейните деца, но аз съм най-добрата за моето.
Сега ми се иска да те попитам как се появи този прекрасен мъж Иван в твоя живот. Появи се доста рано.Срещнахме се в тв предаването „Чай”, той беше на 20 г., аз – на 23, работех като репортер. После Иван ми каза: „Ти влезе в стаята, видях очите ти и разбрах, че това е моята жена.” Да, но тогава имах сериозна връзка и тя продължи две години. През цялото това време Иван упорито се опитваше да стигне до мен, дори чрез Миглена Ангелова. Молех я да не ме занимава с него.
Не го харесваше или те притесняваше, че е с три години по-малък от теб? За мен възрастта не е имала значение. Просто държах  на човека, с когото бях тогава. А пък и Иван не ми беше интересен. Напиваха се с Андрей, търкаляха се. Изглеждаше ми като момченце, доста несериозен. Започнах да го харесвам с времето. Той ме накара да го харесвам.
Как започна връзката ви? С изнудване. В едно предаване на „Искрено и лично“ бях поканила приятел на Иван. Пет минути преди да излезе пред камерата, той ми каза, ако не обещая да отида на именния ден на Иван, няма да излезе пред камерата. Знаех защо ме кани, но нямах избор. Така се срещнахме за първи път. Разбира се, това се случи, защото вече се бях разделила с предишния си приятел. Когато съм с някого, съм само с него.
Кога заживяхте заедно? След този имен ден Иван започна да ми пише есемеси, въртеше се около нашия офис, правеше мили жестове. Два месеца по-късно дойде в квартирата ми и каза: „Идваш да живееш с мен.” Отговорих, че не искам, но той ме изнесе заедно с любимото ми шкафче - имах си едно шкафче, с което си пътувах навсякъде. Заживяхме в един апартамент с Андрей и тогавашното му гадже. Бяхме като в сериала „Приятели”. Беше много весело.
Защо решихте да сключите брак чак след 8 години? Преди Иван съм имала две дълги връзки – една от 5 години, когато бях студентка, и двегодишната, за която говорих, но никога дори не ми е минавало през ума да се омъжа. И с Иван си живеех много добре без брак. По-скоро той пое инициативата. По времето на „Мюзик айдъл” целият екип е знаел и са криели от мен как е избирал годежния пръстен. Организира ми екскурзия до Кавала за рождения ми ден и ми го даде там пред приятели.
И какво сега? Година след брака връзката си отиде. В деня на сватбата ни попитах Иван дали е сигурен, че иска да сключим брак, защото не желая да ни се случи това, което се случи на Даниела и Андрей. Предложих му, след като хората вече са се събрали, просто да направим купон, без да подписваме. Той много се смя и каза: От толкова време живеем заедно, имаме дете на 5 години, как смяташ, че това може да ни се случи?.. Имам силна интуиция. Понякога чак се плаша, защото някои неща като че ли предварително ги знам и те се случват. Ами както се казва, това е животът... Приемам, че това е животът и че когато обичаш някого, трябва да имаш силата да го пуснеш.
Това означава ли, че продължаваш да обичаш Иван? Разбира се, той е баща на детето ми.
Е, не е възможно да не си се почувствала предадена. Почувствах се предадена, но не защото Иван се е влюбил, а защото трябваше да го разбера сама. Може би го е било страх, може би и той не е очаквал, че ще се влюби. Разбирам, но ми беше обидно, че мълчеше.
През всичките години, докато бяхте заедно, минаваше ли ти през ума, че Иван може да се влюби в друга? Винаги съм си го мислила. Дори сме си говорили, че на всеки от нас може да се случи. Не можем да го предвидим. Господ решава.
Какво ти подсказа, че нещо не е наред? То се усеща по кожата, като жена и ти го знаеш. Отношението на партньора ти се променя. Става по-студен, по-сдържан в емоциите си.
И когато окончателно разбра, че другата жена е факт, имаше ли своите безсънни нощи? Плака ли? Беше ми мъчно, обаче да седна и да се тръшкам - не. Може би ще разочаровам хората, но да си го измисля ли? Изживях емоции, които не мога да опиша с думи, но не съм плакала. Между другото за раздялата на Дани и Андрей плаках много. Седях вкъщи на дивана, ревях и Иван ми казваше, че съм ненормална. А за края на моята връзка не го направих. Явно всички реагираме по различен начин. Мислех, че съм слаба и ранима. Оказа се, че не е точно така.
А може би си се надявала, че става дума за увлечение, което ще премине, и животът ви ще продължи заедно.  Знам, че жените правят компромиси в брака си, но аз не съм разсъждавала в тази посока. Основното, върху което мислих, е защо не съм спечелила доверието на Иван, за да ми има вяра, че няма да реагирам със скандали. Може би не съм се постарала достатъчно.
Бори ли се за любовта си? Никога не съм ограничавала Иван и никога няма да го направя. Затова и имахме толкова дълга връзка. Той не е неодушевен предмет. Има свое виждане за нещата и свободна воля. Аз я уважавам.
Даде ли си сметка, че не си се справила в отглеждането на връзката ви? Връзката се отглежда от двама души. Не съм съгласна, че основно жената трябва да се грижи за нея.
Говори се, че си дала 26 000 лева да правиш на Иван магия за любов. Ужас! Вместо да отида на екскурзия, какви работи върша! Никога не съм ползвала услуги на врачки и гледачки, защото не им вярвам. Виж, хороскопите са ми интересни, но не съм попадала на човек, на когото да повярвам. Освен на Иван Станчев, лека му пръст. Веднъж в предаване на Гала каза на мъжа ми, че ще има нова къща и дете до една година. На следващата година имахме нов дом и се роди Ава. Колкото до магията за любов, това са поредните глупости. Както и че съм се тровила с хапчета и са ме спасявали в болница или че съм си рязала вените.
Има и друго лекарство за разбити сърца: ботокс. Още не съм пробвала, но мисля да си сложа. Аз съм на емоцията, както дойде. Ботокс, филъри – това няма никакво отношение към работата и връзките на една жена.
Вероятно си промени отношението към женското приятелство. Четох, че с Ирина сте били първи приятелки и че ти си я довела в „Станция Нова”. Никога не сме били приятелки. За „Най-добрата майка” имаше кастинг и аз смятах, че е подходяща Есил Дюран. Иван беше на същото мнение.
Съдружник ли си в бизнеса на Иван? Не, не. Иван и Андрей имат общ бизнес. Така че аз им бях работник, те ми бяха шефове. И не е вярно, че след изневярата са ми вдигнали заплатата, както пишеше някъде.
Какво ще направиш, ако Иван реши да се върне? Нещата толкова са се променили в моя живот, че... Между другото ние сме в прекрасни отношения.
Не знам, десет години на вятъра... Е, не са отишли на вятъра. И не само защото имаме дете. С Иван взаимно се развивахме през тези години. Никой не може да има миговете на това наше израстване. Жената, която беше зад гърба му, за да стане продуцентът Иван Христов и да порасне като мъж, бях аз. Знам, че ми е благодарен, каза ми го. От друга страна, и аз съм му  благодарна за всичко, което е направил за мен. 
Хората, които са се обичали истински, не се разделят като приятели. Не, не смятам, че е така. Просто не искам да губя един качествен човек, когото съм срещнала в моя живот, и той не иска да го губи. Влюбил се е. Възможно е. Приемам го. Беше много млад, когато се събрахме. Може би му липсва, че не е изживял бурни ергенски години.
Виждам, че си свалила венчалната халка. И без това ми беше голяма, както и годежният пръстен. Махнах ги, да. Като не живееш с някого, няма смисъл да ги носиш, нали? Макар че годежният пръстен може и да си го нося, защото много си го харесвам.
Как казахте на Ава, че повече няма да живеете заедно? Казах й за нашата раздяла, преди да тръгне на детска градина през септември. Не можех повече да мълча. Винаги й казвам истината, защото очаквам от нея същото. Думите ми бяха: Ава, тати има нова жена и ново семейство. Това са неща, които се случват. Ти си номер едно в живота му, но той просто вече няма да живее с нас. Според мен го прие абсолютно нормално. Не очаквах друга реакция, защото е много по-мъдра от мен.
Разбрах, че има нов мъж в живота ти. Човекът, който ти изпращаше рози в „Съпругите“. Бил млад, хубав и богат. За съжаление така и не разбрах кой е човекът с розите. Изпрати само два букета и спря. Трябваше да бъде по-последователен. Но е факт, че в момента около мен има много мъже приятели. Бях прекъснала отношенията си с тях, защото Иван е изключително ревнив. Сега ги възстанових. Никой от тях не ми е гадже.
Каква е хубавата страна за теб на тази раздяла? Разбрах, че хората ме харесват не защото съм жената на Иван.  Очевидно през годините съм успяла да си изградя някаква позиция и да предизвикам положително отношение. Освен това хората около мен свалиха маските и показаха лицата си. Нямаше да ги опозная иначе. Сега знам кой кой е. Разбрах също, че за да стигна там, закъдето съм тръгнала, нещо трябва да ми се случи. Нещо трябва да се случи и на Иван, за да извърви неговите стъпки.
Като че ли Андрей и Иван гледат един от друг по отношение на личния си живот. Иван и Андрей имат кармична връзка. Иван е роден на 30 ноември, т.е. на Андреевден. Сестрите и на двамата се казват Боряна, а първите им братовчедки - Яна. И двете родиха момчета на един и същ ден. Андрей е кръстник на Ава и тя дълго твърдеше, че той я е родил. Само че Андрей постъпи мъжки в аналогичната ситуация. Не излезе да дава интервюта и да се обяснява пред света. Миглена Ангелова ме е научила, че за големите любови не се говори, а за малките не си струва да го правиш. Аз също трудно се съгласих да говоря за себе си. Защото какво да кажа на хората?
Примерно как се излиза от такава ситуация. Не мога да бъда пример, защото не може да се предаде опит. Осъзнах, че не е хубаво човек да стои обиден и да задържа негативна енергия. Простила съм. И на него, и на нея, и на себе си. И повече ме вълнува това, че дъщеря ми тази есен ще бъде в първи клас... Животът продължава.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР