Алла и Максим

Тя е на 62 години. Той е на 35. Тя има четири брака зад гърба си. За него това е първи

Деяна Ангелова 08 March 2012

Тя е на 62 години. Той е на 35. Тя има четири брака зад гърба си. За него това е първи. Тя е голямата звезда Алла Пугачова. Той е крехкият комик Максим Галкин. За него тя казва: „Това е последната ми любов.“ За нея той казва: „Съдба“

Това е историята на една странна любов. Дори невъзможна. Дълго време крита, обилно хулена и критикувана. Накрая приета. С цялата й на пръв поглед невъзможност и странност. Когато се заражда преди десет години, Алла Пугачова е омъжена за Филип Киркоров. И ще продължи да бъде негова съпруга още четири години. Дълго време Алла и Максим ще повтарят: „Ние сме просто добри приятели и колеги.“ И имат сериозни основания да крият връзката си. Как голямата Алла Пугачова (тогава на 52 години) да признае пред света, че e започнала връзка с 25-годишен комик и прохождащ певец? Пък и откъде да знаят, че тази изненадващо пламнала любов ще става все по-дълбока и сериозна, ще премине проверката на времето и десет години по-късно ще сключат брак. „Човек предполага, Господ разполага“, казва Максим Галкин.

Първата среща
По време на фестивала “Славянский базар” през юли 2001 г. Алла Пугачова е в журито, а Максим Галкин трябва да изнесе първия си солов концерт. И тогава става първата им среща. Не на сцената, а във фоайето на хотела. „Обърнах се. Видях, че ме гледа втренчено. Как си позволяваше този младеж такова нахалство! Отвърнах му с поглед, изпълнен с презрение, с унищожително високомерие и злоба. Но той не сведе очи. Продължи да ме гледа. Дори се усмихна. Това не ми хареса. Изпитах странно deja vu. Кой е този?! Сякаш го знам отнякъде... Защо ме гледа така?”, припомня си сега Алла Пугачова. По-късно Филип Киркоров ги представя един на друг. „Никой тогава не обърна внимание на нашето запознанство - разказва и Галкин. - Не беше любов от пръв поглед. Тогава изпитвах по-скоро любопитство и респект към Алла.“

Първата целувка
През август 2001 г. двамата се засичат на юбилея на общ познат. Максим я кани на танц и тя като под хипноза се съгласява. Това е първата стъпка и той я прави. Появява се силно сексуално влечение. След партито тя се прибира вкъщи и той й се обажда по телефона. Нещата просто се случват. „Той се оказа невероятен любовник, но и страхотен другар в живота, можехме да си говорим с часове, допълвахме се във всичко“, разказва Пугачова. Сигурно се чудите къде е Филип Киркоров в цялото това уравнение. Истината е, че бракът им отдавна не върви. Малцина знаят, че по това време Алла Пугачова се е изнесла от дома им и живее на хотел. Въпреки че на практика са разделени, те съзнателно поддържат илюзията за стабилен брак. „Беше ни писано да сме заедно, това е съдба. Не ми се е налагало да я преследвам, да разбивам каменна стена“, твърди Максим.
За първи път двамата се появяват заедно на публично място през октомври 2001 г. Слуховете веднага плъзват. Алла бързо ги отрича с ироничния коментар: „Застарялата лелка минава на още по-млад мъж, а?“ И Галкин заема отбранителна позиция: „Алла си има прекрасно семейство.“ През декември същата година те пускат обща песен - „Будь или не будь“. Отново започват да говорят за връзката им, но двамата пак отричат. „Дано с тази песен се сложи точка на псевдоромана, който ми приписвате“, заявява тогава Пугачова. Да, но точка няма. И през 2003 г., и през 2004 г. двамата продължават да пеят заедно и да участват в общи медийни проекти. Междувременно Максим Галкин става водещ на руския вариант на „Стани богат“. И също се превръща в голяма звезда. Връзката им минава през събирания и раздели, но в крайна сметка оцелява.

Борбата за щастие
През 2005 г. Пугачова и Киркоров се развеждат. Но тя все още не вади наяве отношенията си с Галкин. Една от основните причини е, че не иска да притеснява дъщеря си Кристина, която приема присърце всичко, свързано с нея. И първоначалната й реакция наистина не е особено позитивна. „Кристина държи много на семейните ценности, опитва се да предпазва майка си. В началото не беше благосклонна. Но щом се убеди, че Алла е щастлива, ни прие. Приеха ни и приятелите й“, разказва Галкин. Възрастовата разлика, естествено, е най-големият предразсъдък, с който двамата се сблъскват. Всички търсят подмолни намерения в Максим. Но с таланта си той успява да се наложи като търсен комик (разсмива дори Путин), успешен водещ (осем години е лице на „Стани богат“), популярна медийна личност. Изкарва достатъчно пари, за да не се нуждае от тези на Алла. „Измислиха дори виц за мен: Защо Максим Галкин не харесва децата? Защото се страхува от конкуренция“, с усмивка разказва той. Сега е категоричен, че двамата просто не могат да живеят един без друг.
И за Пугачова 27-те години разлика не са проблем: „Когато единият е по-възрастен, вече знае кога да замълчи, да прояви търпение, да направи компромис. Откакто съм с него, оцених колко съм щастлива, защото има кой да ме разбира. На тази възраст той ме кара да се чувствам истинска жена.“ Въпреки че двамата са неразделни и връзката им е публична тайна, чак през 2010 г. руската звезда официално потвърди за връзката си с Галкин и разкри от колко време са заедно.

Запознанството с родителите
„Според мен майка ми се досещаше, че с Алла ни свързва нещо повече от приятелство. Но тя никога не се е бъркала в личния ми живот. Имаше ми доверие, че вземам правилните решения“, твърди Галкин. Естествено, не се минава без неудобството на първото запознанство. Родителите на Максим настояват да я доведе на гости. Те са обикновени хора – учителка и военен. За тях звездите, парите и блясъкът са само част от видяното по телевизора. Пугачова приема поканата. Тя е достатъчно обиграна, за да знае как да предразположи останалите, да ги спечели с хумора си. Но това е по-специална среща, не като другите. „Бях много притеснена. Какво ще кажа на майка му – аз с твоя син... Но трябваше да отида. Тя беше много интелигентна жена, според мен веднага се досети. Но нищо не каза, дори намек не направи. Усетих обаче, че ми има доверие, че няма да нараня сина й.“ Срещата минава много добре, родителите на Максим са очаровани от нея.

Сватбата
В началото на 2011 г. двамата неколкократно заявяват, че нямат намерение да сключват брак. Но за изненада на всички си казаха „да“. Точно на Коледа миналата година в присъствието на няколко дузини отбрани гости (предимно олигарси, политици и стари семейни приятели). Пети брак за Пугачова. И както самата тя каза: „Този ще ми е последен.“ Най-големият сватбен подарък обаче тя получи няколко месеца преди венчавката: „Винаги съм мечтала да живея в замък. И Максим ми го построи.“ Галкин от години влага всички изкарани средства в строежа на огромно имение, което изглежда така, сякаш е излязло от приказките: високи кули, бални зали, антикварни рицарски доспехи, стотици квадратни метри застроена площ и градини. Намира се в селце, чието име в превод от руски не е особено атрактивно – Кал. Пугачова се доверява на Галкин за интериорните решения и мебелировката. Тя самата не е пипнала нищо покрай строежа и обзавеждането на замъка. Само се нанася в него. Оказва се, че Максим се е справил много добре с всичко освен с едно – спалнята. „Беше избрал някакво скучно, стандартно легло. А аз искам будоар, като на истинска звезда. Казах му, че не мога да спя на такава обикновена спалня.“ Максим веднага поправя грешката. И за да живее кралицата му наистина по царски, замъкът разполага с порядъчен брой прислуга. Алла няма домакински задължения. „От десет години живея като в приказка заедно със своя любим мъж“, заяви наскоро тя. Е, вече си имат и замък.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР