Наталия Водянова - приказката продължава

Кой е новият принц до руската Пепеляшка и защо се раздели с предишния

Деяна Ангелова 30 January 2012

Ще ви разкажем една приказка. Тя прилича на “Пепеляшка”, но няма фея кръстница, полусестрите не са зли, а и принцовете са двама (поне засега). Не знаем как ще свърши, защото нашата Пепеляшка е истинска и в момента дописва своята приказка.

имало едно време
Преди не чак толкова много години (има-няма 29) в руския град Нижни Новгород се ражда Наталия Водянова. Таткото ги напуска, докато е пеленаче. С майка си живеят в огромния апартамент на баба и дядо. До 6-годишна възраст тя има всичко – собствена стая, много играчки, красиви рокли. Но след това животът й се преобръща. Майка й ражда още едно момиченце. От друг мъж, който също я изоставя. Новородената Оксана се оказва с тежко заболяване – церебрална парализа. Майката отказва да я изостави в дом, както всички я съветват. И изведнъж парите за рокли и играчки на Наталия отиват за лекарства на Оксана. Бабата и дядото тактично намекват на дъщеря си, че е по-добре да се изнесе. И трите заменят големия апартамент с едностайна мизерна квартира. За да прехранва дъщерите си, а и да осигури лечение за Оксана, майката работи на три места. А 7-годишната Наталия поема грижите за болната си сестра. Няма игри на двора, няма приятелки. Двете спят на диван в антрето. В продължение на десетилетие храната им се състои от супа, картофи, черен хляб и макарони. Пари за месо няма. Плодове и бонбони ядат само когато ходят на гости на баба.
На 14-годишна възраст Наталия почти не посещава училище. Продава на сергия за плодове и зеленчуци. Сама носи 30-килограмовите щайги. „Тя нямаше детство. Беше въпрос на оцеляване. Молила съм Наталия да не ходи на училище, а да ми помага на сергията“, разказва майка й. „Нямах приятели, в училище не ме обичаха, работех много. И въпреки това не бях потиснато дете. Винаги съм знаела, че всичко ще се оправи“, казва Наталия.

и тиквата стана каляска
Тогава, през 1999 г., в Нижни Новгород се организира кастинг на френска модна агенция. Всички местни модели се записват, превръща се в събитие за града. Пробва се и Наталия. Първоначално не й дават големи надежди, защото носът й бил голям. На следващия ден обаче, след като са разгледали пробните снимки, се обаждат: „Имаш потенциал да станеш супермодел. Но трябва много бързо да научиш чужд език.“ Въпреки че майка й се опитва да я разубеди, Наталия заминава за Париж. За три месеца научава английски. За много по-кратко обаче разбира, че не я чака безоблачен живот. Сключва договор за 100 долара месечно, което е крайно недостатъчно. А и трябва да помага на семейството си в Русия.
Започва да се явява на всички възможни кастинги – средно по 10-15 на ден. Дори да търсят само брюнетки, тя пак отива. Пазарува дрехи от магазини секънд хенд, движи се само с метрото, пари за храна почти не дава - и без това всички искат от нея да е суперслаба. Всеки месец успява да задели средства за майка си и сестра си в Русия. През лятото на 2000 г. се появява на корицата на немския ELLE. И това се оказва поредният преломен момент в живота й. Започват да идват сериозните предложения и доброто заплащане. Ражда се топмоделът, руската Пепеляшка. „Големите пари се печелят лесно. Само аз си знам колко ми беше трудно да изкарвам малките суми“, разказва тя. С един от първите си големи хонорари купува апартамент на майка си.

пияният принц
И когато парите вече не са проблем, тя се сблъсква с друг. Предразсъдъците към руските манекенки. Смятат ги за златотърсачки, чиято единствена цел е да си намерят богат мъж. А Наталия иска просто да работи, за да има достатъчно пари и никога повече да не живее в мизерия. Един ден модният агент, който я открива, казва на Водянова: „Намерих ти жених – красив, възпитан, богат, че даже и лорд.“ При думата „жених“ тя отказва да отиде на уговорената среща. Но впоследствие размисля. От любопитство. На партито в дома на агента й я чака и обещаният принц. Той наистина е красив, наистина е лорд, а семейството му притежава милиарди в недвижими имоти. Но също така е пиян и флиртува с нейна приятелка. Когато Джъстин Портман идва да й се представи, тя се нахвърля върху него. Казва му какво мисли за разглезените богати чужденци. Става скандал, от който Джъстин не помни почти нищо, защото е много пиян. На следващата сутрин обаче лорд Портман я чака пред агенцията с роза в ръка и извинение за поведението си. В крайна сметка руската Пепеляшка, която не вярва в принца, се оказва влюбена в него. А всички останали кимат с глава: поредната златотърсачка, която оплете горкия богаташ в мрежите си.
Да, обаче Наталия не спира с работата. Тя вече е един от най-търсените и най-добре печелещите
топмодели. Работи с всички топимена в модния бизнес - Calvin Klein, Louis Vuitton, Yves Saint Laurent, L’Oreal, Marc Jacobs, Chanel, Guerlain и др. А Джъстин я следва навсякъде – Азия, Америка, Африка. Като наследствен богаташ, който по рождение притежава милиарди, той никога нищо не е работил. Няма и желание да го прави. Когато е бременна в седмия месец, тя най-сетне получава предложение за брак. Джъстин й го изръсва ей така, между другото, докато пийва поредната чаша в бара. През 2001 г. се ражда първият им син Лукас. Две седмици след това тя се връща на работа. През 2006 г. ражда второ дете, а през 2007 г. трето. През цялото това време не спира с работата и продължава да е един от най-търсените топмодели. „Семейство Портман никога в живота си не са работили. В това число и Джъстин. Те просто притежават много имоти, които им носят големи доходи. Аз съм първата жена във фамилията, която изкарва пари, работейки“, разказва Водянова.

този принц е от друга приказка
След девет години брак Наталия Водянова най-сетне призна ширещите се напоследък слухове за раздяла с Джъстин. „Ситуацията е много деликатна и тъжна. Децата са наясно и приемат нещата. Опитваме се да се разделим приятелски, затова не искам да говоря по този въпрос. Едва ли някога ще кажа нещо повече, защото това е между мен и Джъстин“, коментира Наталия. Още тогава тя потвърди, че в живота си има нов мъж и е влюбена. Но отказа да разкрие името му.
Междувременно медиите започнаха да вадят кирливите ризи. Първо обвиниха Водянова в изневяра. След това нарочиха Джъстин за алкохолик и комарджия, който всъщност не бил чак толкова богат, колкото изглежда. Даже именно Наталия го издържала. Писа се дори, че тя ще му плати 10 милиона при развода, за да не й отнеме родителските права.
И докато медиите ровеха в скандала, Водянова реши да им поднесе втори. Папарашки снимки разкриха кой всъщност е новият принц в живота й. Неслучайно казваме принц, защото не е случаен човек. Новата любов до топмодела е синът на един от най-богатите мъже в света – Антоан Арно. Баща му Бернар Арно е собственик и президент на конгломерата LVMH, който притежава Fendi, Donna Karan, Kenzo, Givenchy, Louis Vuitton, Marc Jacobs, Guerlain и др. Богатството на Арно възлиза на 41 милиарда долара. А синът му Антоан, освен че е наследник на част от богатството, заема шефски постове в LVMH. Той е на 34 години, красив, атлетичен, разбира от мода и бизнес, обича да разпуска със спа, храни се здравословно, знае как да се забавлява, не спира да обикаля света покрай работата си. А и съдейки по папарашките снимки, знае как да разсмива децата й.
Въпреки че Водянова и Антоан категорично отказват да коментират връзката си, наскоро тя заяви, че иска да има още две деца. Много хора залагат на евентуален втори брак за топмодела. Остава да разберем дали краят на тази приказка ще е „и заживели щастливо“. Или пък се крие в думите на Водянова: „Аз постигнах всичко, което исках. Спечелих достатъчно пари, за да осигуря семейството си. Това е най-важното за мен.“

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР