Беднякът и сестрата милионер

Защо братът на Мадона живее на улицата, рови по кофите и нарича сестра си кучка

Деяна Ангелова 08 January 2012

Защо братът на Мадона живее на улицата, рови по кофите и нарича сестра си кучка

Богатството на Мадона се равнява на 650 млн. долара. Само в Лондон има 6 къщи. Всичко, което брат й Антъни притежава, се побира в една найлонова торбичка. А негов дом са няколко квадратни метра под моста в малък град в Мичиган. Тя е мултимилионерка, той е бездомник и клошар. Тя живее в лукс и разточителство, той събира бутилки и оцелява с безплатни супи в местната църква. Тя осинови две деца, за да ги спаси от мизерията. Той е убеден, че „на Мадона не й пука дали е жив или мъртъв“. Но преди да я осъдите, чуйте неговата история.

Антъни е най-голямото от осемте деца в семейството, с две години по-възрастен от Мадона. Пръстите и бялата му брада са пожълтели от тютюна. Кожата му е груба и сбръчкана. Носи четири слоя вехти дрехи, от които се разнася ужасна миризма. С изкараните центове от върнати празни шишета той си купува поредната бутилка евтино вино. Антъни Чиконе не може да прекара деня без алкохол, но ще се обиди, ако го наречете алкохолик.
Животът му на бездомник започва преди 18 месеца, когато баща му го изхвърля от семейната винарна. „Семейството ми обърна гръб в труден момент. Ако умра от измръзване, сигурно ще мине половин година, преди да разберат“, твърди Антъни. Под моста живее с приятеля си бездомник Майкъл, също алкохолик. Неведнъж са яли бой от клошари и улични банди. Затова спят на смени – единият дежури за нежелани гости в „дома им“ под моста. „Всички ме питат как може сестра ми да е милионер, а аз да живея на улицата. Но на всеки може да се случи. Никога не казвайте никога“, твърди 55-годишният бездомник.
По пътя надолу
Антъни се отказва рано от колежа. Работил е като рибар в Аляска, настройвал е пиана, търсил е локации за филми в Ню Йорк. Пет години е бил момче за всичко към сектата на Муун. Най-стабилната си работа получава от тъста на Мадона – Лео Пен, бащата на Шон Пен: строител на декори за снимки. По това време се влюбва, сключва брак, а през 1993 г. му се ражда син. „Исках единствено да бъда с детето и жената, която обичам. Бях щастлив и смятах, че никой няма да ми отнеме това“, разказва Антъни. Но през 1999 г. губи работата си. Жена му го напуска и дори му забранява да я доближава. Съдът смята, че е агресивен и я малтретира. Антъни вече десет години не е виждал сина си. А животът му поема стремглаво надолу.
Сестра ми е кучка
Преди 6 години Мадона поема разходите му в рехабилитационен център, за да го лекуват от алкохолизма. След това постъпва на работа в семейната винарна. Но любовта към чашката остава. „Те смятат, че тези клиники са някаква панацея за болките в живота“, твърди Антъни. В крайна сметка семейството му вдига ръце и го оставя на улицата. „Те просто се отказаха от мен. За тях съм срамно неудобство, една нула“, казва бездомникът от Мичиган. „Не искам парите на Мадона. Тя сама си е изкарала милионите. Но в едно семейство би трябвало да има лоялност, а в нашето липсва. Със сестра ми се мразим още от деца. Когато майка ни почина, трябваше да се грижа за останалите ми братя и сестри. Тя непрекъснато водеше момчета вкъщи. Един ден я заварих с младеж в спалнята, останалите подслушваха на вратата. Изхвърлих го. Тя така и не ми прости. Винаги е била кучка, каквато е и сега“, твърди Антъни.

Децата Чиконе
Антъни, роден 1956 г.

Най-възрастният и в момента бездомник в градче в Мичиган.
Марти, роден 1957 г.
След кратка служба в армията издава рап албум под името МС Чиконе. В текстовете на песните непрекъснато обижда Мадона. През 1999 г. тя го убеждава да влезе в клиника, за да се пребори с алкохолизма. След това му помага да си отвори ресторант в Лос Анджелис, но през 2003 г. той пак е в клиника за алкохолици. Разведен, с дъщеря, в момента озвучава филми. С Мадона са в сравнително добри отношения.
Вероника (Мадона), родена 1958 г.
Паула, родена 1959 г.

Работила е като модел, графичен дизайнер и художник. В момента помага в семейната винарна. Отговаря за маркетинга, поддържа сайта им. През 2000 г. Мадона отказва да й плати пътните разходи, за да присъства на сватбата й с Гай Ричи. Известно време не си говорят, но сега са в добри отношения.
Кристофър, роден 1960 г.
Работил е като неин асистент и стилист, обзавежда няколко от къщите й. Тя плаща за престоя му в клиника, където лекува пристрастеността си към алкохола и наркотиците. През 2003 г. Мадона го уволнява като мениджър на турнето й. През 2008 г.  той публикува книгата си „Животът със сестра ми Мадона“, която допълнително усложнява отношенията им. В момента не си говорят.
Мелани, родена 1962 г.
Омъжена за автора на песни Джо Хенри, стар приятел на Мадона. Има две деца. Единствено тя от всички братя и сестри държи ръката на Мадона, докато ражда Лурдес. И в момента двете са много близки.
Дженифър, родена 1967 г.
Полусестра на Мадона от втората жена на баща й. Преподавател по изобразително изкуство. Омъжи се преди месец, но Мадона не бе поканена. Както и Дженифър не бе поканена на сватбата на Мадона. Двете не са близки.
Марио, роден 1968 г.
Полубрат на Мадона от втория брак на баща й. Преди време е работил в звукозаписната компания на Мадона. Минава през буен период - наркотици, сбивания. Дори чупи носа на полицай, Мадона плаща съдебните разходи по делото срещу него. Сега движи семейната винарна заедно с баща им, женен, с три деца.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР