Наталия Кобилкина
ЗА НАТАЛИЯ КОБИЛКИНА:

Психологът Наталия Кобилкина разбира от секс и любовни отношения и не се страхува да отговаря!

Задай въпрос на Наталия Кобилкина

Q

Мъжът ми е вечно прав

А

Когато ми пишат такива неща, забелязвам, че обикновено жената има същите качества, само че не ги признава за себе си. Не ми ли вярвате? Напишете сега нещата, които не харесвате у партньора си. Например: той е мързелив, груб, не е инициативен и прави всичко на инат.
После кажете на глас: „Партньорът ми е...“ и избройте написаните качества. Сега кажете: приемам, че и аз съм понякога мързелива, груба, неинициативна и правя нещата на инат. Кажете го на глас няколко пъти и вижте дали няма истина в това?

Ние не можем да видим у другите неща, които самите ние не притежаваме. Понякога е наобратно. Наобратно означава, че не позволявам на себе си тези неща и се дразня, когато партньорът ми си ги позволява. Т.е. всичко, което виждам в другите, и аз го имам – въпросът е само дали си го позволявам или не.

Например активните и понякога агресивни жени, които сами се борят с живота, не понасят онези кифли-принцеси, получаващи всичко наготово, защото те самите не си позволяват да бъдат принцеси. Жените с проблемна сексуалност се дразнят на сексуалните жени, защото не могат да бъдат като тях.

Така че бъдете благодарни на „огледалото“ отсреща. Ако смените фокуса си, например да започнете да си мислите: мъжът ми е умен, щедър, красив – и вие ще започнете да притежавате и да показвате тези качества!

Q

Психологията зад гинекологията

А

Мисля, че в днешно време за всички е ясно, че преди да засегне тялото, болестта се появява на ниво глава и че първо трябва да лекуваме главата и чак след това тялото. Ако лекуваме само тялото, без да премахнем първопричината, след време болестта се връща, често с усложнения. Предлагам да поговорим за психосоматичните проблеми на някои от най-често срещаните женски болести.

1. Вагинални проблеми (ранички, сърбежи и т.н.) – обикновено жените, които имат проблеми във вагината, не си позволяват да се наслаждават. Крият гнева си, страхуват се, че мъжете ги използват. Приемат секса като задължение. И когато възникне реален проблем, го тълкуват като основание да се откажат от секса. Често проблемите са предизвиквани от лоши или трудни отношения с бащата, от неприемането му.
Как да си помогнем? Първо, поговорете с баща си. Кажете му колко е важен за вас, че го обичате и му се възхищавате. Ако той не е жив – напишете му писмо. Второ, дайте си право да се наслаждавате на секса. Можете да си повтаряте: аз обичам и искам секс.

2. Яйчници (кисти, болки, проблеми със забременяване) – често жените, които страдат от тях, не вярват в себе си, в творческите си способности. Те постоянно се самоограничават.

Как да си помогнем? Помислете какво не си позволявате да пробвате. Може би вътрешно мечтаете да танцувате или да пеете? Направете го! Кистите подсказват, че имате нужда от творчество и реализация.

3. Матка – проблем с нея имат жените, които потискат женската си енергия, тези, които не си позволяват да бъдат търпеливи, нежни, смирени, любящи към себе си и мъжете. Разбира се, това е свързано и с връзката с майката. Ако не приемаме майка си, ако сме й гневни, осъждаме я или си мислим, че сме по-добри от нея – всичко това води до проблеми с вътрешната ни жена.

Как да си помогнем? Бих ви посъветвала да бъдете по-търпеливи и да приемете жената в себе си. Поговорете с майка си, оправете отношенията си. Кажете й колко я обичате и колко държите на нея.

4. Цистит – предразположението към цистит може да е резултат от силно разочарование от човека до вас. Когато очакваме нещо много повече и накрая не получаваме това, което искаме. Или когато той ни е излъгал и не задоволява нуждите ни.

Как да си помогнем? Приемете, че реалността не е идеална и всички сме просто хора. Партньорът, който ви е наранил, е просто несъвършен човек. Както и вие, която сте позволили тази ситуация да се случи с вас. И просто продължете напред с любов в сърцето.

5. Женски течения – обикновено те са свързани с гняв – ако сме ядосани на мъжете, че свършват много бързо или не ни задоволяват достатъчно, или не ни подготвят преди секс и проникват прекалено бързо. Типични са и за жени, които искат да контролират всичко, за много активните жени. Течение може да предизвика и чувството за вина, когато се чувстваме мръсни, че правим секс, а вътрешно копнеем да сме чисти и невинни – така чрез теченията „изчистваме“ себе си.

Как да си помогнем? Напишете всичките си ограничаващи вярвания за секса. Например – аз не обичам секса, това е нещо мръсно и лошо. И след това напишете от другата страна на листа точно обратното – ще видите, че можете да промените разбиранията си.

Q

Бърз фистинг – срам за майстора

А

Фистингът… наистина може да бъде садо-мазо форма или пък уникално удоволствие. Зависи как го правите. Означава „повече от три пръста във вагината или ануса“. Екстремен вид секс, който не е за всеки. Трябва партньорите да спазват някои условия:

1. Жената да направи клизма (ако планирате и анален фистинг). 2. Мъжът да си скъси ноктите максимално. 3. Да имате лубрикант. 4. Да използвате медицински ръкавици. 5. Правете го след много ласки, масажи, орален секс, когато жената е силно възбудена и много влажна. Невинаги трябва да я предупреждавате точно кога ще го правите, защото често тя се плаши и свива. Помолете я да направи клизмата под предлог, че ще правите анален секс. 6. Никога не го правете след употреба на алкохол или наркотици. Имайте предвид, че това е опасен секс и можете да (си) навредите, ако го правите рязко или грешно! 7. Първо се вкарва показалецът, след това средният и безименният пръст. Важно! Решете каква друга зона ще стимулирате! Палецът трябва да стимулира или клитора, или ануса. 8. Не се препоръчва за хора, които нямат стабилни отношения и пълно доверие един към друг. Това е секс за наистина близки хора! 9. Още в началото се уговорете да има кодова дума, която означава „стоп наистина“! Ако жената я каже, мъжът трябва да спре моментално!

Q

Смени веднага позата

А

Напълно нормално е мъжете да губят ерекция по време на секс. Това се случва дори с много сексуално активните хора, които харесват приятелките си. Но какво да правим с това?

1. Смени позата, и то веднага, когато започнеш да губиш ерекция!
2. Когато усещаш, че ерекцията ти намалява – помоли приятелката си да ти направи дълбоко фелацио, докато ерекцията не се върне. Но трябва да го поискаш от нея по такъв начин, че да й покажеш своята доминация.
3. Ако те възбуждат думите – помоли я да ти каже нещо мръсничко.
4. Ако дупето е твоята ерогенна зона – помоли я да те гали по дупето или да вкара пръста си със слюнка вътре, много лекичко, без дълбоко проникване. Това става лесно по време на мисионерската поза.
5. Дай си малко почивка и в тази почивка просто говорете и се смейте!
6. Важно е да не се правиш, че нищо не се случва! Спри и поговори за това!

Q

Искам на стриптийз, но как да му кажа?

А

Един от най-актуалните летни филми е „Професия: стриптийзьор“. Ходихме на премиерата му и беше пълно само с жени… След края ги попитах как им се отрази филмът, отговорите бяха: уникално, превъзбудена съм, искам такъв мъж и т.н.

Жените във филма също бяха много разгонени и се замислих, че в България не е много разпространен мъжкият стриптийз. Да, за мен е удоволствие да гледам танца на едно красиво мъжко тяло, особено когато това се прави наистина с любов към жените. В Русия има много нощни клубове, където мъжете правят не само стриптийз, а истинско шоу. Изваждат жена на сцената, въртят я, танцуват специално за нея. Всяка жена иска да се почувства специална и ако мъжът е професионалист, той може да й го даде.

Ако партньорът ви е консервативен, можете да го поканите с вас, но, първо, често на такива места не пускат мъже, и, второ, той може да ви развали удоволствието. Така че трябва да прецените коя цена ви е по-лесно да платите – да се откажете да ходите на мъжки стриптийз, или да отидете, без да му кажете с риск от конфликт, когато разбере.

Или можете просто да му кажете – с момичетата искаме да се позабавляваме и имаме една луда идея – да отидем на мъжки стриптийз. Ти си мъжът, когото искам най-много, и приемам това просто като забавление. Ще се радвам много, ако се радваш за мен и не ме спираш, така ще те обичам още повече. Пробвайте. Когато сте искрени и показвате, че не застрашавате партньора си, той може да се отпусне. Всяко решение има цена. Изборът е ваш.

Q

В лутане между мъжа и любовника

А

Отношенията с женени партньори никога не са лесни. Освен това неслучайно съществува изразът – ако искаш да развалиш една любовница, направи я съпруга. В психологията има такова понятие като идеализация. Когато някаква наша нужда не е задоволена, ние си фантазираме, че любовникът или любовницата могат да оправят положението. Обикновено препоръчвам хората да поживеят за кратко заедно в някаква всекидневна обстановка и да видят как ще им се получи. Доста често след подобен експеримент те вече не искат да се разделят със законната си половинка.

Ако нейният брак куца, тя трябва да се раздели с мъжа си точно заради това, а не заради новия си партньор – в случая вие. В противен случай, ако нещо във вашата връзка не провърви, тя ще ви обвинява, че сте разбили семейството й.

Освен това явно мъжът й й дава нещо, което вие не й давате. Класическа ситуация е, когато съпругът осигурява статус, материална подкрепа, много е грижовен, но няма емоционална близост и страстен секс. С любовника сексът е невероятен, обаче той не дава сигурност и подкрепа. Жената се лута между двамата, сумарно получавайки това, което й е необходимо. Интересно е, че в тази ситуация като цяло всички може да са доволни. Съпругът – че има жена и си я обича. Жената – че има и стабилност, и секс. Любовникът – че няма ангажименти, само удоволствие.
Тук не говоря за морала. Говоря за житейски ситуации, които често се срещат. Интересното е, че в момента, в който единият от двамата мъже си тръгне, често си тръгва и другият. Защото този тип отношения съществуват само ако във връзката са трима.

Разбира се, има ситуации, когато основната двойка се разделя и жената/мъжът намират щастие с другия партньор. Но тогава вие трябва да й дадете статус, сигурност, подкрепа и да станете и мъж, и любовник. Ако можете да й ги осигурите, жената ще се осмели да направи този скок да напусне мъжа си и да заживее с вас.

Q

Мъжете – с бижута или без

А

Какво значи „мъжете с бижута“? Които носят бижута или които ги подаряват (мисля, че втория тип мъже едва ли ще ги наричем гадняри). Разбира се, че има мъже, които носят бижута, грижат се за тялото си и дори ходят на маникюр. И това са също прекрасни мъже, както и тези, които не го правят.

Странно ми е, че изобщо има дума за мъже гадняри… защото те са прекрасни същества. И ако започнете да обичате мъжете, много вероятно и те ще ви обичат. Другите са просто огледалото ни!

Q

Като го видях – уау, като го чух – ау!

А

Това е доста забавно – как тялото често избира мъже, за които мозъкът ти казва: ти си луда! Явно Вселената има доста специфично чувство за хумор. За съжаление, единственото, което науката е установила по този въпрос, е, че ние харесваме хора, с които можем да имаме добро поколение, с които генетично имаме добра съвместимост. И към тях изпитваме най-силно привличане. Обаче защо точно с тези хора – това е по-скоро езотеричен въпрос.

Какво да правим в ситуацията на нашата героиня? Първо, преценете какъв тип връзка искате. Кое е по-важно за вас – хубавият секс или отношенията? Ако искате секса – просто се отдайте на ситуацията. Ако обаче искате връзка и изначално виждате, че ще ви се наложи да правите много компромиси, оставете този мъж. И продължете да търсите човек, който истински ви допада. Хубаво е да имате представа какъв точно мъж искате да срещнете, с какви ценности, как искате да се чувствате в неговата компания и какво искате да ви даде това партньорство. Бъдете максимално честни със себе си и тогава и другите ще бъдат максимално честни с вас.

Q

Завинаги сексуални

А

През климакса всяка жена реагира различно. На едни им се появява по-силно желание, други се „успокояват“. Зависи колко голям е бил сексуалният ви апетит преди това. Ако правите повече секс, първо, климаксът идва доста по-късно, и второ, изживявате го по-лесно. Като цяло сексуалността не се променя много. Сексуалните хора завинаги си остават сексуални. На тези, които не обичат секса (обикновено това е резултат на възпитание или негативен опит), след климакса желанието им изчезва изобщо.

Q

Само позитивно мислене не стига

А

Когато бях на последния семинар с Антъни Робинс в Лондон (Робинс е най-известният експерт по самоусъвършенстване и лайфкоучинг в света), той каза: аз не вярвам в позитивното мислене! И не мога да не се съглася с него. Само визуализациите не вършат работа. За да можеш да твориш личната си реалност, трябва да имаш много енергия.
За да я имаш, трябва:
1. Да внимаваш какво ядеш (храната ти да съдържа 75% вода);
2. Да имаш навици, които те поддържат в добра физическа форма – ранно лягане, ранно ставане, спорт и енергийни практики;
3. От значение е как си бил заченат (дали между майка ти и баща ти е имало страст в момента на зачеването);
4. Да спазваш думата си, да си последователен и дисциплиниран в действията си;
5. Да имаш високи стандарти в живота си и да ги гониш всеки ден;
6. Да нямаш нито грам съмнение във всичко, което правиш;
7. Да живееш без дългове и неспазени обещания;
8. Да бъдеш добър със себе си и да се обичаш. Да се хвалиш и да признаваш успехите си.
Едва когато имаш налице всички тези условия, можеш да разчиташ, че визуализациите ти ще бъдат успешни. Повече на тази тема можеш да намериш в книгата на Юлия Вогман „Голямата игра“ и книгите на Антъни Робинс. Всеки може да бъде творец на своя живот, но първо трябва да имаш много персонална енергия, без нея позитивното мислене няма да ти свърши работа.

ЗАДАЙ ВЪПРОС