Почина Принс

Свръхдоза е най-вероятната причина за смъртта му

eva.bg 22 April 2016

Снимка: getty images/guliver

На 57-годишна възраст почина Принс. Само шест дни по-рано той бе приет по спешност в болница. Частният му самолет каца извънредно в Молийн, Илинойс и той директно е откаран в местната болница. Въпреки че официално говорителят му заявява, че е имал симптоми на грип, според източници на западните медии всъщност става въпрос за свръхдоза. Лекарите го съветват да остане поне за 24 часа в лечебното заведение, но Принс решава да си тръгне, защото нямало възможност да е в самостоятелна стая. Изписват го само три часа, след като е приет.

На следващия ден се появява на парти в Минесота, където заявил на свои фенове: „спестете си молитвите за след няколко дни“. В сряда е видян в аптеката, близо до дома му, но не е ясно какви лекарства си е вземал. Било четвъртото му посещение в аптеката за една седмица и според свидетели не изглеждал добре.

Ден по-късно го намират безжизнен в асансьора на звукозаписното му студио в имението му в Минесота. Веднага са извикани парамедици, но 30 минути по-късно официално обявяват, че е мъртъв. Причината за смъртта му все още не е ясна, защото тепърва ще се чакат резултатите от аутопсията. Но най-вероятно става въпрос за свръхдоза.

Обичах го преди, обичах го сега, ще го обичам винаги. Сега вече е при сина ни“, през сълзи заяви първата му съпруга Майте Гарсия. Двамата сключиха брак на Свети Валентин през 1996 година. Тогава тя е на 22, а Принс на 37. Гарсия работи като танцьорка за него и по-късно същата година ражда единственото му дете – момче на име Бой Грегъри. За нещастие то се ражда със синдрома на Pfeiffer – рядко заболяване, при което главата на детето не се развива. Момченцето умира само седмица след раждането си. Гарсия и Принс се разделят три години по-късно.

Последният си концерт Принс изнесе миналия четвъртък в Атланта, където изпълни почти всичките си хитове, а за накрая остави Purple Rain.

Почивай в мир! Ще ни липсва талантът ти, ексцентричността ти, музиката ти! 

 

 

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР