Книги с SPF 30

Добри четива за ваканцията и подходящият слънцезащитен фактор, докато ги четем на плажа

eva.bg 29 July 2015

В магазина на хотела имаше само две прилични книги и аз ги бях написал и двете, пише Дъглас Адамс, галактически стопаджия завинаги. За да избегнем избора между двете книги в хотела, не е лошо да се заредим с добри четива за ваканцията. Добро е относително понятие.

За някои това означава нещо кратко и неангажиращо, което не тежи в плажната чанта – любовна историйка в Париж, кримка с труп-два, нещо за положителното мислене. За четене на такива книги не ви трябва висок слънцезащитен фактор, защото не предполагат дълги часове, прекарани в шезлонга в разлистване на страница след страница. За други добро е нищо по-малко от „Шантарам“ – почти 900 страници як текст. Тук мажете направо с 50+ и – само под чадъра (в нашите предложения по-долу отбелязваме препоръчвания слънцезащитен фактор на плажното масло при четенето на всяка от книгите). Литературата е взела доста жертви досега, няма нужда вие да сте следващата. А, и не е вярно, че четенето е грехът на добродетелните жени, просто, който чете, съгрешава по-стилно.

Практично
Необходимият ви SPF фактор при четене на окткрито може да изчислите и сами по достъпната формула, в която над чертата е международният код на курорта, в който сте, и звездите на хотела, под чертата е броят на страниците на книгата и глаголната й температура по Фаренхайт.

Представяме ви три книги cъс слънцезащитен фактор 30. Тук може да видите тези с SPF 15, а скоро очаквайте и подбора ни на книги с SPF 50+

Фаворитката на султана, ИК „Колибри“, 398 стр.
от Джейн Джонсън

Точно каквото заглавието подсказва е – екзотиката на харемите, пресъздадена от авторка с вкус, която е работила с Питър Джаксън върху филмовата адаптация на „Властелинът“. През XVII век Алис Суон попада в плен в Мароко и трябва да избира между смъртта и харема. Като практична англичанка избира... как мислите?

Онова лято, ИК „Софтпрес“, 366 стр.
от Лорън Уилиг

Ясно е, че тази книга не е да се чете зимно време. Не върви изморени от ските, да проследявате заплетената история на нюйоркчанка, която през 2009 г. получава наследство от непозната пралеля – старинна къща, в която преди век и половина красивата Имоджен се е разкъсвала между студен възрастен съпруг и страстен млад художник прерафаелит.

Красивата Тоскана, ИК „Хермес“, 320 стр.
от Франсис Мейс

Този път авторката на „Под небето на Тоскана“ е решила да направи вълшебна градина около италианската си къща. Франсис, която е поетеса, изискана кулинарка и потомка на прочут градинар, пътува от Сицилия до северните провинции Тоскана и Умбрия и ни среща с прочути градини и произведения на изкуството в Италия.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР