Сладко, веган, бохо
Бохо магьосницата на веган кухнята – звездата от MasterChef Анна Стойкова, позната още като Веганна, с рецепти за сурови лимонови барчета, ягодов чиа пудинг и чийзкейт
Фотография и рецепти Анна Стойкова 16 October 2024
Бохо магьосницата на веган кухнята – звездата от MasterChef Анна Стойкова, позната още като Веганна, се завръща с луксозното издание на „Любими бохо десерти“, за да ни разкрие тайните на здравословните и полезни сладки изкушения.
Кулинарната инфлуенсърка ни предлага 70 идеи, за които и най-големият скептик не би заподозрял, че са изцяло веган. Анна създава полезен наръчник, в който са поместени най-важните тънкости и трикове на веган кухнята. Ще откриете и рецептата за сватбената ѝ торта, която приготвя сама за празника си. Веган десертите са подходящи както за начинаещи кулинари, така и за опитни майстори сладкари. В книгата ще откриете рецепти за сладкиши без печене, закуски, понички, бисквитки, тартове, торти, кексове…
СУРОВИ ЛИМОНОВИ БАРЧЕТА
Суровите лимонови барчета са чудесна идея за десерт, който ще ви освежи и зареди с енергия.
Необходими продукти
За основата: 100 г паста от фурми, 180 г бадемово брашно, 20 г кокосови стърготини, щипка сол, 1/4 ч.л. кардамон
За крема: сокът и настърганата кора на 2 лимона, 200 г предварително накиснато кашу, кен кокосово мляко, престояло в хладилник (само твърдата част), 60 мл кленов сироп, 1 ч.л. ванилов екстракт, 1 ч.л. куркума, щипка кайенски пипер
Пригответе блата, като смесите всички състаки за основата. Омесете добре. Прехвърлете получената смес в кръгла или квадратна тавичка с размер около 20x20 см, застлана с хартия за печене. Притиснете хубаво по цялото дъно и приберете във фризер, докато приготвите крема. За крема разбийте всички необходими съставки с помощта на блендер или кухненски робот и залейте върху вече стегналия блат. Приберете отново във фризера поне за 4 часа. Извадете 30 минути преди сервиране, за да отпусне, декорирайте с резенчета лимон, нарежете и сервирайте.