Суров десерт с праскови и извара

Късно лято

Диана Шингарова 04 October 2020

Снимка: Диана Шингарова

Един наистина лесен за приготвяне десерт, събрал слънцето и аромата на топлите дни.

Необходими продукти за 4 порции: 4 праскови, 250 г извара, 4 с.л. мед, 1 ч.л. цвят от лавандула, 1/2 лимон, 1 с.л. пудра захар.

Начин на приготвяне: Измийте и обелете прасковите, отрежете наполовина, отстранете костилките и нарежете на тънки резени. Пригответе изварата, като я разбъркате със захарта и лимоновия сок. Редувайте прасковите и изварата. Повторете три пъти. Най-лесно ще оформите десерта с помощта на ринг. В малък съд загрейте меда и лавандулата, залейте десерта, преди да поднесете.

Идея: Може да приготвите рецептата и с други плодове - манго, круши или ананас, а изварата може да замените с рикота или маскарпоне.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР