Нейно Величество Маргаритката на Дания ЛИЦА И СЪБИТИЯ / ПОРТРЕТИ

2023-та се оказа най-дъждовната в историята на Дания. Но не това разплака датчаните в новогодишната нощ. Любимата им кралица Маргрете II, обичаща да се подписва като Дейзи, обяви, че след 52 години на трона абдикира в полза на сина си принц Фредерик. Обясни го с претърпяната операция на гръбнака и напредналата си възраст. И понеже Маргрете II беше последната коронована жена в света, през 2024 година осъмнахме в един свят без кралици.

Марсел Дюшан: Не всички артисти са шахматисти, но всички шахматисти са артисти ЛИЦА И СЪБИТИЯ / ПОРТРЕТИ

История в снимки

Ален Делон - гепардът поглежда към залеза ЛИЦА И СЪБИТИЯ / ПОРТРЕТИ

Старостта е гаснеща свещица и никой не е готов за срещата си с нея. Нито тези, които остаряват, нито тези, които ги обичат. На моменти изглежда като лоша шега, в която силните губят силата си, децата стават родители, родителите – деца на децата си

Андре Путман - Коко Шанел на интериорния дизайн ЛИЦА И СЪБИТИЯ / ПОРТРЕТИ

Когато Андре Путман си отива от този свят на 87-годишна възраст. Родният ù Париж помръква, защото една от неговите кралици вече няма да се носи по улиците му като „хладен, трептящ мистрал“, както я описват журналистите.

Вера Йорданова и другото име на любовта ЛИЦА И СЪБИТИЯ / ПОРТРЕТИ

От четири години красавицата с пъстри очи се носи отново на крилете на любовта.

Карла Мунзер Рахал: 50-те са новите 30! ЛИЦА И СЪБИТИЯ / ПОРТРЕТИ

Някакви хора постоянно, като ме видят, казват: „Леле, колко си отслабнала!“ – споделя Карла. – Ами аз съм свалила 24 килограма. Чувствам се добре, че успях да се надмогнa.

Пат Кливланд: Танцувайте, докато дрехите ви не паднат! ЛИЦА И СЪБИТИЯ / ПОРТРЕТИ

В историята на модните ревюта има една дама, която в никакъв случай не може да бъде определена с често срещаното и крайно невъзпитано сравнение на дефилиращите модели с „ходещи закачалки“. Просто защото тя никога не ходи в класическия смисъл на думата. Тя танцува, прави пируети, следва музиката

Короната на любовта - сватбата на Ян Фабър и Йоанна де Вос ЛИЦА И СЪБИТИЯ / ПОРТРЕТИ

Белгийският артист Ян Фабър и любимата му Йоанна де Вос превърнаха сватбата си в арт инсталация, а любовта – в безкрайност.

Уилям Болдуин - все още много желан от Чайна ЛИЦА И СЪБИТИЯ / ПОРТРЕТИ

Възрастта е произведение на изкуството ЛИЦА И СЪБИТИЯ / ПОРТРЕТИ

Събрахме цитати на любими личности (и на един анимационен герой), които ни вдъхновяват да се наслаждаваме максимално на живота

История в снимка: В Лос Анджелис е горещо, а в дома на Клинт Истууд още повече ЛИЦА И СЪБИТИЯ / ПОРТРЕТИ

10-те съвета на папа Франциск за щастлив живот ЛИЦА И СЪБИТИЯ / ПОРТРЕТИ

Какво се случи после, Мег Райън? ЛИЦА И СЪБИТИЯ / ПОРТРЕТИ

През 80-те и 90-те тя бе коронованата кралица на романтичната комедия. После просто слезе от трона. Вече повече от 20 години тронът е празен и ето че кралицата идва, за да си го нагледа.

Райли Киоу, господарката на Грейсленд ЛИЦА И СЪБИТИЯ / ПОРТРЕТИ

След като наскоро постигна съдебно споразумение с баба си Присила Пресли, Райли Киоу, първородната внучка на великия Елвис, стана единственият попечител на Грейсленд – прочутото имение на легендарния изпълнител в Мемфис

Пантофите на щастието ЛИЦА И СЪБИТИЯ / ПОРТРЕТИ

Мив Уотс – майката на актрисата Наоми Уотс, намери своя дзен по френски и споделя рецептата си за joie de vivre (радостта да живееш).

Шиниъд О`Kонър - последният й танц със смъртта ЛИЦА И СЪБИТИЯ / ПОРТРЕТИ

Красиви и прокълнати: Каролин Бeсет & Джон Кенеди-младши ЛИЦА И СЪБИТИЯ / ПОРТРЕТИ

През нощта на 16 юли 1999 г. шестместният самолет Piper Saratoga, собственост на Джон Кенеди-младши, първородния син на убития през 1963 г. 35-и президент на САЩ Джон Кенеди, се разбива в Атлантическия океан на път за Хаянис Порт. Самолетът е управляван от самия Кенеди-младши, а на борда са съпругата му Каролин и сестра ù Лорън. И тримата загиват

Анук Еме - като тиха акула в океанската бездна ЛИЦА И СЪБИТИЯ / ПОРТРЕТИ

На 91-годишна възраст, Анук Еме живее в Монмартр, откъдето обича да наблюдава своя Париж, прострял се пред вече трудно виждащите ù очи. Знае, че дори ако ослепее напълно, това няма да ù попречи да съзерцава града, в който е вградила душата си

Френска целувка с Катрин Деньов ЛИЦА И СЪБИТИЯ / ПОРТРЕТИ

Необикновена изложба, разположена върху двата бряга на река Сена в Париж, представя френската кинолегенда Катрин Деньов с колекцията от фотографии, собственост на прочутата галеристка Жулия Гранон.

Шеф Илиан Кустев - терминатор в кухнята ЛИЦА И СЪБИТИЯ / ПОРТРЕТИ

Историите на шеф Илиан Кустев са повече от хиляди. Животът му е пълен с интересни случки, които той разказва забавно. Въобще не прилича на шеф със своите мускули и татуировки. По-скоро е като герой от филма „Топ Гън“.

Пророческият сън на Сандра Бълок ЛИЦА И СЪБИТИЯ / ПОРТРЕТИ

След смъртта на любимия си Брайън Рандал и призивите да ù отнемат статуетката „Оскар“ заради избухналия скандал около филма „Сляпата страна“. Сандра Бълок е може би най-тъжната звезда в Холивуд

Мадам Сун - цветето птица ЛИЦА И СЪБИТИЯ / ПОРТРЕТИ

Кийран Кълкин - малкият цезар от „Наследници“ ЛИЦА И СЪБИТИЯ / ПОРТРЕТИ

По-малкият брат на детето звезда от „Сам вкъщи“ Маколи Кълкин прави ролята на живота си като Роман Рой в сериала на HBO „Наследници“ (Succession), номиниран за 27 награди Emmy за 2023 г.

Ванда Ферагамо - домакинята, която изгради бизнес империя ЛИЦА И СЪБИТИЯ / ПОРТРЕТИ

Когато знаменитият дизайнер и майстор на обувки Салваторе Ферагамо си отива от рак на черния дроб през 1960 г., съпругата му Ванда, тогава едва 38-годишна, остава сама с 6 деца и компанията за луксозни обувки на мъжа си, с която някак трябва да се справи. И стъпка по стъпка прави истинска бизнес империя, която управлява в продължение на 60 години – до смъртта си през 2018 г.

Гръм в рая ЛИЦА И СЪБИТИЯ / ПОРТРЕТИ

Белгийската колекционерка Мириам Уленс беше простреляна смъртоносно от доведения си син Никола в спор за семейно наследство пред очите на своя съпруг Ги.

Талита Гети - кралицата хипарка от Маракеш ЛИЦА И СЪБИТИЯ / ПОРТРЕТИ

Жената, за която младият Ив-Сен Лоран каза: „Когато се запознах с Талита, визията ми за модата и за жената се промени напълно“.