Ванеса Йохансон

"Със Скарлет не харесваме едни и същи мъже!"

Нина Николова 10 August 2007

Каква беше изненадата ми, когато стъпих на снимачната площадка на последния зловещ проект, сниман от "Ню Имидж" у нас - "Акула във Венеция"- и се срещнах очи в очи със сестрата на Скарлет Йохансон - Ванеса.

Истината е, че едва ли тази почти невзрачна жена би ви направила впечатление на улицата - без грим, с неоправена коса, розова размъкната тениска, сиво долнище на анцуг и разбира се - кецове, чиито връзки не е много ясно дали са вързани или просто са напъхани някъде там... Окопитих се едва когато асистент-режисьорката Силвия ми прошепна в ухото: "Това е Ванеса, с нея имаш интервю".

"Здравей, и на майка ми й е трудно да ме разпознае без грим", майтапи се актрисата с видимата ми изненада. И с типична холивудска освободеност ми разказва как предишната вечер е пила ракия и главата малко й се върти.

За интервюто сядаме в гримьорната. "Не обичам гримовете, а кожата ми направо се скапва от специфичния филмов макияж...", започва тя, след което допълва: "Нали ще си поговорим повече, ти си първата българска журналистка, с която се запознавам, искам да ми разкажеш за проблема с медицинските сестри, те са невероятни, с невероятен дух." Разбира се, ще ви спестя подробностите от разговора ни за медиците в Либия, а ще ви предам по-веселата част от срещата ми с Ванеса Йохансон.

Харесваш ли ролята си във филма "Акула във Венеция"?
Страхотно се забавлявам, когато снимам филми, независимо каква е ролята. Но това не ми е първата роля в България - миналата година бях тук и снимах филм за зомбита. Сега се чувствам още по-страхотно.

Имам наблюдение, че в повечето холивудски филми любимото животно е акулата, защо така се получава?
Защото акулата е най-страшното животно в света. В Америка направиха една анкета от какво най-много се страхуват хората. Оказа се, че на първо място бяха терористите, на второ - акулите. Така че акулата винаги ще продава филми.

Теб от акули или от терористи повече те е страх?
От акули, цялата настръхвам само като си помисля какво могат да направят със зъбите си.

Коя е най-трудната ти сцена в този филм?
Това, че повечето снимки са под водата, е убийствено. На едно място трябваше да се гмуркам в пещера и повярвайте ми - никак не беше приятно.

Как се забавляваш в България - ходиш ли по нощни клубове, танцуваш ли?
Разбира се, обичам да ходя по клубове, а вашите са чудесни. Не ми харесва, че София през лятото е празна, знам, че купонът е на Слънчев бряг и затова смятам да отскоча и до там.

Имаш ли си приятел или си харесала някой българин?
О, Господи! В момента се срещам с различни хора. Нямам сериозен приятел, но нищо не се знае.

Може би се е намерил някой тук, който да те прави щастлива?
Аз съм в България само от няколко дни и много работя. Но пак ще дойда и тогава може би...

Как реши да станеш актриса?
Идва един момент, в който трябва да решиш бъдещето си. И човек избира да прави това, което обича. Винаги съм харесвала актьорската игра и затова си я избрах.

И като много мъничка ли мечтаеше да станеш актриса?
Не, тогава исках да стана полицай, да хващам лошите, а те да ми купуват сладолед в замяна...

Знам, че майка ви е мениджър на сестра ти Скарлет Йохансон, а теб менажира ли те?
Не. Майка ми помага да взимам правилните решения, но моят мениджър е друг. Тя обаче наистина менажира сестра ми Скарлет. Откъде знаете?

От продуцента на Скарлет - Рандал Емет, каза ми го в Кан.
Оооо, той е страхотен професионалист и е един от най-добрите и търсени продуценти в момента. А майка ми е невероятен човек. Тя знае какво прави.

Какви съвети ти дава майка ти?
Майка ми иска двете със Скарлет да сме щастливи и затова ни дава съвети да правим това, което ни харесва. Тя иска да се справяме добре с това, което правим, с ангажиментите, които поемаме.

А за филмите какво ви казва?
Да избираме хубави и интересни роли и да си прекарваме добре.

Коя е по-капризна - ти или Скарлет?
И двете сме капризни към ролите, които избираме, просто така сме възпитани, че да се спираме на качествени филми.

А към мъжете коя е по-капризна?
Всяка жена е капризна, защото иска до себе си да има най-хубавия, най-интелигентния и мил мъж, но за съжаление такива в Холивуд или са гейове или вече са женени. Хубавото е, че със Скарлет не харесваме един тип мъже.

Скарлет Йохансон ще дойде ли отново в България?
Може би към края на годината, да снима филма "Брилянт".

Каква е разликата между теб и Скарлет?
Това е много хубав въпрос. Ние сме добри приятелки и много се разбираме. Имаме още двама братя. По-малкият работи в Ню Йорк, а по-големият има бизнес с недвижими имоти.

Ходите ли със сестра ти заедно по магазините?
О, да разбира се, че пазаруваме, но за съжаление през повечето време сме разделени в различни краища на Земята.

Къде живеете в Лос Анжелис, в голяма къща с басейн ли?
И двете живеем в Лос Анжелис. Но аз живея в апартамент, не в къща. И в апартамента ми има душ, а не басейн. Много съм горда, че се справям сама, дори си го обзаведох по мой вкус.

Какво правиш през свободното си време?
В момента се занимавам с йога. Медитирам. Обичам да гледам филми и да изработвам бижута, които подарявам на приятели. Когато съм в Ню Йорк, ходя на реката, така си почивам. Обичам и колективните спортове. Като бях по-малка, играех волейбол.

За какво мечтаеш?
Да съм щастлива, да съм близо до моите приятели. Да правя хубави филми и добри роли.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР