Sofia Dance Week – чуйте дишането им

Последното изригване на лятото с неговия танцуващ ритъм, цветове и настроение преди дългата въздишка на есента

18 September 2011

На 26 септември започва Sofia Dance Week - последното изригване на лятото с неговия танцуващ ритъм, цветове и настроение преди дългата въздишка на есента.
Тази година Танцуващата седмица се открива с български проект – ASA, в Младежкия театър. Построен е върху идеята за 7-те чакри на тялото, концепцията и хореографията са на много талантливия и ужасно млад Живко Желязков. Танцьорите са подбрани с кастинги в Будапеща, Каунас - Литва и София. Оставете предубежденията към „всичко българско и родно“ и отидете на този спектакъл. Вземете си билети за предните редове, за да видите отблизо красиво напрегнатите мускули на танцьорите, да чуете дишането им или лекия пукот от съприкосновението на телата им с пода.Оставете се да ви съблазнят, танцът им да мине през кожата ви, изключете разума, оставете се на автопилота на чувствата. Може би така трябва да се ходи на танцов спектакъл. Надяваме се да е така.

Другите изкушения, които ни очакват:

Швейцарската формация Compagnie Alias и начинът, по който танцьорите й ще оплетат сцената на Операта с движенията си, на 28 септември.
Израелци – за първи път в Dance Week има спектакъл отвъд Европа, с постановката Big Mouth, на сцена „Сълза и смях“, 30 септември.
OtraDanza – млади, многообещаващи, испанци, 27 септември, в Сълза и смях.
И-това-вече-ще-се-хареса-на-всички - Elektro Kif в зала 1 на 1 октомври заплашват да ускорят пулса ни с родения в Париж електроданс.
Тъй рече Заратустра“ – спектакъл на Мила Искренова. Асен Асенов от сп. 1, продуцент на Седмицата, сподели, че това е най-интересният спектакъл на Мила, който той е виждал. Може да проверите дали е така на 29-и в Държавния музикален и балетен център. Къде е това, за Бога? Сигурно е Музикалният театър и поздравления за онзи, който е измислил името.

Цените на билетите са от 10 до 40 лв. Специалният фестивален билет 6 + на стойност 50 лв. гарантира достъп не само до всички спектакли, но и зад кулисите, и на фестпартитата.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР