Около света

Мечтаете за нови места. Не е нужно да се гмуркате край Големия бариерен риф или да катерите Хималаите

Свобoда Сидерова 07 September 2011

аромат Cool Water Summer Dive на Davidoff

Мечтаете за нови места. Не е нужно да се гмуркате край Големия бариерен риф или да катерите Хималаите. Бюти сувенири помагат да опознаете местни обичаи с полза за красотата


Санторини
Както повечето хора, асоциирате лятото с морето. Представете си шума на прибоя и топлината на черния пясък, характерни за едноименния остров. От синьо-бялата гама, актуална между другото и за морския стил в модата, лъха толкова оптимизъм, че мисълта за макияж отива на заден план. Същото обаче не може да се каже за вечерта край басейна - добавете на устните малко блясък, а на клепачите сини сенки, за да заприличате на възпитано момиче от благородно семейство, което не може да устои на чара на капитана пират. Той също е на път да изгуби ума си, вдишвайки „точния“ аромат. В случая Cool Water Summer Dive на Davidoff, който носи настроението на летен круиз, слънчев релакс и на един от най-вълнуващите спортове - дайвинга.

Мексико сити
Дизайнерите полудяха по сочните цветове, геометричните принтове, перата и златото в духа на изчезналите цивилизации. Визажистите също не им останаха длъжни. Четворката сенки Terre Indigo на Guerlain например съперничи единствено със съкровищата на инките. Кощунство е да докоснете с четка живописния етнически принт в оранжево, турскосиньо, тъмно- и светлокафяво и златно. Направите ли го обаче, повярвайте, няма да съжалявате. Тъй като образът на ексцентричната художничка Фрида Кало е на гребена на вълната, не забравяйте да акцентирате на веждите. Моливът на Chanel е незаменим, ако искате да подчертаете естествената им линия, да промените цвета им или да усилите характера на лицето. Начинът да изразите почитта си към бога на слънцето е ароматът Alien Sunessence Or D’Ambre на Thierry Mugler. Шлифованият като скъпоценен камък флакон заменя талисмана срещу уроки. 

Мерзуга
Разкош плюс доза тайнственост. Арабската екзотика е немислима без приятелката на Индиана Джоунс. Загубена в пясъците на Сахара, тя твърдо е решена да открие Меката на красотата. За Guerlain се оказа просто да превърне „въглена”, т. нар. каял, с който номадите защитавали очите си от пясък, прах и мушички, в изтънчено средство за разкрасяване. Вдъхновен от традиционните марокански ритуали в хамама е и коприненият гомаж на Galenic с истински черен сапун (маслинена паста, кисната в сол и калиева основа) и арганово масло. Придавайки илюзия за тен, летният флуид на Dior с амброви призми при нанасяне се превръща в пудра. Палитрата сенки на Estee Lauder е побрала в себе си целия колорит на оазис в пустинята. Топлите нюанси в пясъчно, бронзово и златно се балансират от студено тюркоазено. Почит към култовото safari jacket на YSL е ароматът Saharienne, чието златно съдържание в кристалния флакон напомня „вълнички” на дюни.

Шанхай
Яка-столче, широки ръкави, стилизирани изображения на дракони... Сърцето на световната мода бавно, но сигурно се премества на изток, а за Китай все повече се говори като за новото Елдорадо. На азиатското цунами не устояха и парфюмеристите. Не будизмът води до пристрастяване, а ароматът Belle d’Opium на YSL. Флакон в кобалтовосиньо, вдъхновен от безценните муски на древни воини. Златният кръг в средата е нещо като триумфална арка към света на изкушенията и забранените наслади. Божурът пък в продължението на ароматната сага KenzoAmour L’Eau de KenzoAmour е посланик на Китай, където цветето е магически символ, предпазващ от лоши духове. Макияжът на шанхайско момиче от 20-те години на миналия век в бяло, черно и вишнево ще ви заинтригува. Няма как да е иначе. Мекотата, нежността, изяществото и елегантността винаги са на почит. А и слънцето винаги изгрява от изток.
ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР