Заеко, не пуши

След като отказах цигарите, разбрах, че най-трудното решение не е да спреш да пушиш, а да го направиш сега, днес!

Северина Докова 15 August 2011

След като отказах цигарите, разбрах, че най-трудното решение не е да спреш да пушиш, а да го направиш сега, днес! Всеки пушач има в главата си идеята, че някога ще спре, но от страх решението се отлага постоянно. Страхът се съдържа в израза „пуши ми се!”. Когато се подложих на терапията „Не пуша вече” в българската клиника на Алън Кар, разбрах, че този израз е безсмислен капан „за зайци“. На всеки пушач му се пуши по всякакви поводи – по време на купон или на големи тревоги. Усещането да ти се пуши и да не можеш да запалиш цигара причинява огромен стрес, разфокусира мисълта... Само непушачите са спокойни, защото на тях никога не им се пуши. Ето от този капан успях да изляза благодарение на терапията на Алън Кар и спокойния глас на терапевта ми Румяна Костадинова. Както EVA вече писа, англичанинът е  най-големият експерт в света по отказване на цигарите. Терапията в българската му клиника се провежда в един ден, продължава около 6 часа (с почивки за пушене и кафе) и струва 240 лв. Получаваш гаранция, че ако не се справиш от раз, в рамките на три месеца можеш да посещаваш допълнителни терапии, без да плащаш за тях! Ако и допълнителните терапии не помогнат, клиниката ще ти върне парите. Терапията е комбинация от психотерапия и хипнотерапия, като хипнозата е оставена за последните релаксиращи двайсетина минути. Излизаш, изпушил ритуално последната си цигара. В залата изхвърляш запалката и кутията с цигари. На тръгване вземаш със себе си само ключови фрази-помощници.
Беше ми трудно около седмица, но не промених нито един навик и с нищо не заместих липсата на цигари. Не напълнях, не се изнервих, не спрях да пия кафе и бира. Сега (два месеца по-късно) кожата на лицето ми е видимо по-чиста и по-гладка, а лошият дъх и лошата миризма по ръцете ми изчезнаха. Чудесно ми е! Още информация за терапията на www.nepushaveche.com.
1 КОМЕНТАР
1
Величка Петрова
23 March 2019, 06:30

Аз съм от град Пазарджик и отказах цигарите с терапия за 1 ден на Алън Кар ! Първо сестра ми се записа на този курс за отказване на цигари а ние всички пушачи от родата не вярвахме даже и се присмивахме че ще жшърли едни пари на вятъра. Тя ги отказа ! И след 3 или 4 месеца и баща ми записа този курс за отказване на цигарите- отказа ги и той ! Аз пак не вярвах , понеже той е онкоболен и мислех че това го е мотивирало най вече . След няколко месеца баща ми ми плати курса и на мен - отидох с надежда и страх че ще го разочаровам и няма да ги откажа цигарите . Братовчед ми и той дойде с мен да ги откаже . И двамата ги отказахме ! И най важното без усилия болка нерви . Много лесно беше а аз си мислех че ще е мъчение даже избрах период в който не съм на работа за да не съм сред хора и да ми е по лесно но това беше излишно найстина е много лесно. Снощи записах съпругът ми и съпругата на баща ми и те ще отидат на 6 април да ги отказват . Всички който ме познават и знаят как пушех не вярват на очите си , че вече не пуша !
ЩОМ АЗ МОГА МОЖЕТЕ И ВИЕ ! така казвам на всички мой познати и приятели

ТВОЯТ КОМЕНТАР