ЗАВРЪЩАНЕ: Еди Слиман

Бившият креативен директор на Dior Homme  Еди Слиман  потвърди слуховете за завръщане към работата си на дизайнер.

Кристина Симидчийска 04 August 2011

Бившият креативен директор на Dior Homme и впоследствие успешен фотограф Еди Слиман официално потвърди слуховете за завръщане към работата си на дизайнер. При това – момичета, затаете дъх! – към дизайна на дамски дрехи. В интервю за изданието Prestige Hong Kong Слиман коментира: „Разбира се, имам идея да се върна към модния дизайн, но отношението ми към модата е преди всичко практично и съм ориентиран най-вече към бизнеса в нея. Нужно е умение да интегрираш работата на марката си в световната икономика. Освен това искам да съм сигурен, че марката ще бъде успешна в течение на дълги години.”
Напомняме, че през 1997-а Еди Слиман се присъедини към Yves Saint Laurent и заедно с Пиер Берже възроди линията Rive Gauche Homme. Две години по-късно се премести в Dior и седем години работи над линията Dior Homme. През 2007-а изненада публиката с решението си да стане фотограф и дори отказа предложението на компанията LVMH да представи собствена едноименна марка.
А сред последните проекти на Слиман е луксозният албум с уникални фотографии от последното модно шоу на Ив Сен Лоран, състояло се на 22 януари 2002 г. Характерните за Слиман черно-бели кадри са запечатали специфичната атмосфера зад кулисите на разкошното дефиле, както и меланхолията и тъгата по лицата на тези, имали честта да работят с едно от последните легендарни имена на модата.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР