Нели от вида Сървайвър

Колкото и да се опитвам да я вкарам в образа и ролята на боец-победител, на чийто колан висят 15 скалпа или има 15 кървави нареза на лявата ръка, Нели ме отбива.

Ваня Шекерова 23 January 2007

снимка bliss

Не, няма такива драматични битки и победи, случилото се на Острова не е променило живота й. Нищо, че изпревари по издръжливост 15 конкуренти, сред които 8 корави и наперени мъже. Тя иска просто да си остане същото 29-годишно момиче, което дори е забравило за своя честно спечелен четвърт милион. Казва, че истинските неща в този живот с пари не се купуват, те са безплатни - сигурната подкрепа от близките и любовта, в която вярва. Какво да я правиш, двоен Рак - и по зодия, и по асцедент.

Нели, когато получи наградата на финала на "Сървайвър", каза, че не си мислила какво ще правиш с тези пари. Един ден по-късно знаеш ли?

С част от тях ще си купя собствено жилище в Бургас.

Няма ли да почерпиш?

Разбира се, че ще почерпя като се върна в Бургас.

Нещо специално ли ще е - по-екзотично, коктейл, морски дарове?

Даваш ми много добра идея за карибско парти.

Няма ли да инвестираш в себе си - в разхубавяване, в образование, в пътешествия?

Правя планове за пътуване в Далечния Изток - Индия или Китай. Влече ме мистиката на Изтока.

А кухнята? Ти вече имаш някакъв опит в яденето на разни непривични неща.

О, на Карибите аз изтеглих късата клечка и не участвах в яденето на гадости, когато за последно се състезавах за рода Вокил. А змия опитах - вкусна беше. Чувала съм, че в Китай за деликатес се смятат мариновани птичи зародиши. По принцип съм отворена към интересни храни.

Разбрах, че си завършила техникум по обществено хранене, специалност готварство.

Да, пролича ли ми на Острова? Там двете с Петя основно се изявявахме като готвачки. Работила съм две лета по специалността си от техникума в Слънчев бряг и Приморско. Добре се справям, обичам завъртени гозби и сладкиши - и да правя, и да ям. Угаждала съм си и в два-три часа през нощта. Обаче установих, че готвенето не е нещо, което искам да правя дълго. За разлика от доста съученици, които имат амбиции да се доказват в тази професия. Затова завърших икономика и сега работя като офис-мениджър на фирма.

Колко чужди езика владееш?

Езиците не са силата ми, не ми се удават. Установих го в десети клас. Учила съм английски много време, разбирам, но не мога да се отпусна да говоря.

Къде по света си пътувала досега?

На екскурзия в Германия и Турция, в Норвегия карах една Коледа и Нова година със сестра си. Тя работи там.

На финала ти влезе в зала 2 на НДК, пеейки I will survive. Дали не си се изкушила да правиш нова кариера, яхвайки славата и популярността си?

Не, певицата в семейството е сестра ми, аз просто пея вярно. Не си харесвам гласа, установих го, когато започнаха да излъчват първите серии на „Сървайвър". Така че и за водеща не ставам, водещият трябва да има приятен глас. Обичам да пея на караоке, но на живо пред публика ми костваше много нерви.

Как възнамеряваш да използваш своята известност - останалите до финала на "Сървайвър" мъже вече се ориентираха - Наско си направи тату студио в София, Ахмед сигурно ще се пусне в политиката...

Не съм започнала да мисля за това, нещата ме връхлитат лавинообразно - интервюта, снимки, автографи. Аз така се втурнах и в играта, без планове и сметки. Бях такава, каквато съм в живота, не направих нищо извън характера си, оставих нещата да се случват.

Иван, който гласува в твоя полза във финалната надпревара с Ахмед, ти пожела да станеш майка.

Имам такива планове, но не са свързани с дата.

А с конкретен човек?

Виж, това няма да кажа, както и да ме въртиш.

Призна, че пет години си излизала с женен мъж. Той още ли е до теб?

Не, всичко приключи, имам друг приятел.

Ти се показа като много емоционална и определено екстровертна, пък твърдиш, че нямаш много приятели.

Не се притеснявам от сълзите, те са женска привилегия. Аз поощрявам и мъжете да плачат като им се плаче. А за приятелите е вярно - трудно допускам хора до себе си, трябва да са си постлали с много доверие. След края на "Сървайвър" научих нещо ново за себе си - че съм доверчива, вярвам в добрите намерения на всички и това не е добро за мен самата. Причислих го към слабостите, с които трябва да се разделя.

Нещо друго научи ли за себе си, участвайки в "Сървайвър"?

Че мога повече, отколкото съм очаквала. Надхвърлих представите за собствената си издръжливост и търпение. Вярвах, че ще стигна далеч, но чак да победя... Да вярваш обаче, означава да не знаеш. Сега вече знам.

Дали би направила още нещо, за да си докажеш, че можеш?

"Сървайвър" ми се случи като цялостно изпитание на тялото и духа. И в момента не ми идва друго наум. Виж, за да си докажа, че мога, съм скачала с бънджи от Аспаруховия мост.

Усещаш ли завист?

В момента не. Може би е минало малко време.

Би ли участвала в следващо издание на българския "Сървайвър"?

С удоволствие, стига да е на друго място. А той ще е.

Като спомена, че си чревоугодница, се сетих да те питам как понесе глада.

Всички видяха как го понесох. Отслабнах със 7 кг, но сега съм си ги върнала даже с малко отгоре.

Какви бяха пораженията по красотата ти от слънцето и солената вода?

Аз отидох на Острова доста почерняла, все пак съм от морето, пък и беше края на юли. Там тенът ми стана убийствен, никога не съм била толкова черна. А косата ми изтъня и стана на клечки от лошата комбинация слънце и сол. Отрязах я малко, явно трябва още. Хубавото бе, че ноктите ми се заздравиха от кокосовите орехи. Бяха ми вкусни от началото до края, даже си донесох два.

Имаш хубава фигура с почти манекенски размери - 176 и 90-70-90. Как я постигаш?

Три пъти фитнес седмично и бягане по плажа през лятото.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР