Лятно часово време

Животът без щастие е като година без лято, казват холандците. И не само на техните географски ширини е така.

Лилия Стамболова, Ирина Иванова 28 July 2011

Животът без щастие е като година без лято, казват холандците.
И не само на техните географски ширини е така. Дали заради многото слънце сме по-склонни да сме щастливи? Лятото задава различен ритъм, увлича към преминаване на граници и понякога изневиделица ни помага да довършим започнати изречения. За началото на най-горещия и най-свободния сезон на годината EVA предложи на няколко известни лица от сцената и екрана да довършат няколко изречения.


1 Лятото започва с...
2 Чудя се море или планина...
3 По време на ваканцията харесвам/не харесвам...
4 Само през лятото пия....
5 Миналото лято научих...
6 Докато пътувам, слушам...
7 Жената/мъжът, с коя(го)то пътувам...
8 Животът през лятото е различен, защото...

Калин Вельов
1 ...каравана на Българското Черноморие. Вече съм в нея. Тук мога и да записвам, защото имам необходимата техника. Освен това чета книги, лежа си в хамака, плувам всеки ден и правя крос на плажа, вечерям с приятели караванджии. Ритъмът е по-бавен, по-лежерен. Суперприятно е.
2 ...това е драмата! Много обичам и двете. През лятото все пак е по-практично да съм на морето. Тук имам участия. Но отделям време и за планина, където правя преходи, карам байк.
3 ...не обичам дискотеки и шумни клубове и типа почивки, от които се връщаш уморен и после трябва да реанимираш.
4 ...много вода, двойно повече, отколкото през останалата част на годината. Не харесвам коктейли. Ако трябва да предпочета алкохол, то е домашно вино или ракия.
5 ...че ми става лошо в малка лодка. Случи се, когато излязох с рибари в малко бурно море.
6 ...Jamiroquai. Много ги харесвам и съжалявам, че няма да отида на концерта им. Точно същата вечер пеем с Нина Николина.
7 ...в момента няма такава жена. Може ли да променим изречението така: предстои да срещна жената, с която да пътувам.
8 ...слънцето пръска хормона на щастието.

Galia
1 ...със снимките на клипа ми The Race в шеметна надпревара и в бурни емоции, живот на висока скорост... мигове с вкус на обич, стопкадри на неподправена наслада и се концентрира в пресечната точка между мечтите и смелите решения.
2 ...или огромен космополитен град, в който кипи енергия. Винаги можеш да откраднеш своите вълнуващи моменти с морето или океана, но силата на потенциала е там, където е сърцето ти.
3 ...не харесвам пренаселените курорти и туристически места. Харесвам местата, където се чувстваш уместен така, сякаш им принадлежиш, макар и да си там за първи път. Местата, които те провокират да откриваш нови усещания и придават нов поглед върху света.
4 ...ice-tea! И то студен. Иначе винаги пазя гласа си.
5 ...че е доста по-добре да следваш емоциите си, а не разума.
6 ...вътрешния си глас. По принцип музиката, която звучи около мен, е като саундтрак към живота ми. Винаги е уместна и понякога пресъздава доста забавни моменти спрямо реалността.
7 ...Пътувам към мечтата си и обратно, докато един ден не се слеем в едно.
8 ...е твоят личен избор. Докато не осъзнаем колко всъщност зависим от мислите и настроенията си спрямо своя собствен живот, ще ни бъде трудно да осъзнаем мащаба на силата ни да го променяме. Така че да бъдем наистина щастливи.

Гала
1 ...края на „На кафе“, с приятната радост от приближаващата ваканция, с продължаващия ремонт вкъщи, който нямам търпение да свърши. Много си го мечтая това лято!
2 ...Предпочитам планина. Там си почивам по-активно и в същото време по-спокойно, но ми предстои и средиземноморски криуз.
3 ...харесвам лукса и спокойствието. Не обичам полеви условия, палатки, липса на комфорт. В същото време ценя уединението. Важно ми е да е спокойно, да не е светско. Не е лесно да намериш хем прекрасни удобства, хем тишина.
4 ...маргарита.
5 ...Круизът с кораб е нещо прекрасно и категорично искам да го повторя!
6 ...различна музика. Понякога предпочитам да е тихо.
7 ...моят мъж!
8 ...тревогите са по-малко, защото детето ми е около мен, а толкова имам нужда да сме заедно.

Елен Колева
1 ...желание за приключения.
2 ...море, море, море... Обичам много водата. Първо ще отидем в Созопол.
3 ...харесвам през нощта аз да гледам звездите, а през деня слънцето да гледа мен.
4 ...мохито.
5 ...че човек може да вирее заедно с рибите. Това го разбрах, докато се учех да се гмуркам.
6 ...всякаква музика, дори религиозна. („Шегуваш се за религиозната, нали?“, „Не, наистина, мога да слушам дори „Господи помилуй!“, „Шегуваш се.“, „Питаш ме – отговарям. Ако искаш, вярвай.“)
7 ...Мъжът, с когото пътувам, е Александър и е извънземен.
8 ...е топло и ходим голи.

Бойко Кръстанов
1 ...с представянето на DVD-то на филма „Лов на дребни хищници“ и снимките на новия сезон „Стъклен дом“. Иначе за мен реално става лято веднага щом отида на море.
2 ...Море винаги!
3 ...Харесва ми лятното ежедневие, защото няма отговорности. От друга страна, понякога започва да ми липсва работата. Ако можеше да снимаме на морето, щеше да е супер!
4 ...коктейли. По колко? Не знам. Докато спра да разбирам какво ми говорят хората наоколо... Шегувам се! Не правим вече такива работи!
5 ...Какво да науча?! Ние правим едни и същи неща с едни и същи хора всяка година. Ходим на къмпинг с голяма компания. И там... Сетих се, миналата година ходихме за раци. И това научих – как се ловят. Не го правихме професионално. Те се ловели през нощта, ние го правихме през деня, и то главно с подръчни материали, тоест с ръце. Раците, които уловихме, бяха малки и ги пуснахме.
6 ...слушам се как пея. Харесвам хардрок, хеви метъл, пънк и много помня текстове. И много пея. Май за ужас на тези, които пътуват с мен.
7 ...не е по-различна от жената, с която съм. Тя не харесва много моята музика, но полека-полека вече взе да се отваря и да познава Metallica например.
8 ...правиш, каквото искаш.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР