Хали Бери:

Когато установиш, че половината ти живот е минал, ти олеква...

Ивайло Харалампиев 26 May 2007

Прилагателното, което най-много й приляга, е свежа. И супер секси разбира се. Хали Бери знае чудесно как да флиртува с медиите и ако за целта е необходимо да позира с дупе напред, няма проблем! Затова абсолютно никак не е чудно, че в новия си трилър „Идеалната непозната" се надиграва съблазнително с Брус Уилис.

Тази година ще стане на 41. Хали - Мис Америка 1985 - настоява, че никога досега не се е чувствала по-щастлива. Присъства в листата на най-добре платените актриси с хонорари в границата 14-15 милиона долара, с два по-малко от водачката Никол Кидман, но повече от Чарлиз Терон и Анджелина Джоли.

През 1997 г. се развежда с бейзболиста Дейвид Джъстис, а миналия април поиска развод от втория си съпруг, музиканта Ерик Бенет. Следва връзка с актьора Майкъл Йили. Пред американската преса само няколко дни след визитата си в Мадрид Хали Бери призна, че е била на ръба на самоубийството след разпадането на първия й брак. Тя седнала в колата, готова да се самозадуши с газовите изпарения, но точно тогава си представила как майка й намира трупа й и се отказала. „Трябваше да се препрограмирам, за да видя хубавото в себе си.

Да осъзная, че някой не ме обича, не означава, че не мога да бъда обичана". Вторият й брак се разпада, защото Бенет се оказва пристрастен към секса и въпреки че двойката преминава през терапия, не спасяват връзката си. Точно в деня, когато й връчиха Оскар за водеща женска роля, Хали научава от Бенет за извънбрачната му връзка.

И ето че в момента с манекена Гейбриъл Обри, с когото се запознават през ноември 2005, минават за една от най-атрактивните светски двойки. Той е с 10 години по-млад от нея, запознават се докато снимат реклама на Версаче.

Ти си съблазнителка, партнира ти Брус Уилис, доста опасно звучи.

Играя уязвима и в същото време чувствена и секси жена, която има неутолима жажда да печели и да си връща загубената власт. Аз като цяло съм доста далеч от тази жена, но сега като се замисля, може пък да имам нещо общо. Пък и кой от нас не пази някаква тайна само за себе си?

Съблазнителка или съблазнена - ти лично коя роля предпочиташ в живота?

Ако можех да избирам, щях да бъда съблазнителката, не съблазняваната. Но човек никога не знае, светът е пълен с добри съблазнители, важното е обаче какво стои зад това. А и аз въобще не съм пример за добър избор на мъже.

Играеш почти три персонажа.

Никога не бях играла героиня, която играе героиня, която играе героиня. Толкова заплетено ми се стори в началото, но пък си казах, не, не, трябва да пробвам, не мога да се откажа. На всички актьори ни се е случвало. Искаме да намерим някой сложен персонаж, който не само да те докаже като професионалист, но и да ти позволи да откриеш сам на какво още си способен.

Героинята ти знае перфектно как да използва привлекателността си. А ти?

Това е нещо, с което най-после се примирих. Свикнах да не се извинявам за външността си. В началото буквално се дегизирах, само и само да ме взимат по-насериозно. Сега с това е свършено. Моята външност не обуслява и не намалява моя талант.

Отдавна присъстваш в топлистите за най-красиви жени.

Не зная какво точно означават тези листи и как се правят, но в крайна сметка ми се струва страхотно да съм в тях. /Смях/. Значи, някой все пак се сеща за мен, нали така? Сега сериозно - красотата е нещо много субективно и като единствен признак за успех е направо старомодно понятие. В момента не вярвам някой да си мисли, че ми дават роли заради външността. Ако някой ме подценява като актриса, защото евентуално минавам за красива, най-малкото не се осмелява да ми го демонстрира. За мен най-трудното беше не да избягам от клишето красавица, а да пробия като чернокожа актриса. Но в същото време вече ми писна да ми окачват този лозунг на първата афроамериканка, спечелила Оскар. Не съм икона на еманципацията на чернокожата жена. Искам да съм просто жена, без някакви обяснения за цвета на кожата.

И все пак онзи Оскар те превърна в световна звезда.

Горда бях онази нощ, когато цялата киноиндустрия ме видя в съвсем различна светлина. Зная, че в този случай трябва да покриеш някакви очаквания, но след наградата реших да не се оставя на течението и да не продължа в същата посока. Това че си получил Оскар, не е никаква гаранция, не си мислете, че ме затрупват с чудесни предложения, продължава да е много трудно да намираш добри роли.

Аз съм късметлийка, признавам. Но дори и след наградата съм правила неща, които според неписаните правила, една носителка на Оскар не трябва да прави. Участвах в тв предавания с Опра Уинфри, играх в X-Men, това е част от моя избор. Отказвам да се превърна в стереотип на измъчена и съсипана африканка от юга.

Наскоро обяви, че никога повече няма да се омъжиш.

Двама души могат да бъдат заедно без да се обвързват на хартия и с халка.

А защо твърдиш, че след като навърши 40, живееш най-хубавата част от живота си досега?

Когато установиш, че на практика половината ти живот е минал, изведнъж ти олеква, че можеш реално да бъдеш такъв, какъвто винаги си искал. Чувствам се наистина в щастлив етап от живота, но не заради нещата, които имам в момента - слава, работа, гадже. Това съвсем не е малко, разбира се. Просто е усещане. Смятам обаче майчинството за нещо много важно за една жена и се надявам да е скоро.

ТВОЯТ КОМЕНТАР
ТВОЯТ КОМЕНТАР